Rockbjörnen

Imorgon är det dags för RockbjörnenGröna Lund som leds av Elsa Billgren och Dregen. Både Mando Diao och The Ark har chans att vinna en varsin Rockbjörn i Bästa låt respektive och Årets livegrupp. The Ark kommer även att uppträda på galan.

Om man vill se detta kan man antingen vara på Gröna Lund eller se det på Aftonbladet. Om man, som jag, inte kan se det imorgon sänder även Kanal 5 ett sammandrag den 2 september.


Bild från konserten med The Ark på Liseberg

KONSERT: THE ARK

Dags att försöka sammanfatta en konsert med The Ark för näst sista gången. Scary. Det känns som att det kommer kommer att bli oerhört svårt att skriva om den sista.


Hur som helst var det ganska ovanlig konsertdag för mig. Kom två timmar innan konserten istället för att köa och pratade med Beata och hennes två kompisar och hade plats på 5-6 raden. Helt okej med tanke på att jag hade tänkt att stå ungefär mitt i. Konserten började och vi kom allt längre fram. Inte helt fel. Konserten var ovanligt bra för att vara på ett nöjesfält. Jag har sett dem två gånger på Gröna Lund och jag tycker inte att de blir lika bra där jämfört med andra ställen. Men den här konserten var som sagt väldigt bra.


De spelade Disease som Beata väldigt gärna ville höra, finfint. De spelade även Pantamera efter att någon i publiken hade skrikit det. Jag tycker att Apocalypse Is Over blir så himla bra live, så jag kan inte sluta lyssna på den nu efter konserten.

Det känns nästan som att jag har svårt att skriva om konserter med The Ark. Jag har liksom sett så många så det känns ibland som att orden tar slut. Men sammanfattningsvis kan jag säga att konserten var så där bra som den alltid brukar vara med The Ark. Fast inte det där lilla extra som gjorde konserten på PIP -10 till den allra bästa. Nu är jag mer peppad än någonsin inför konserten på Gröna Lund. 17 dagar kvar...




Kvällens setlist:
Absolutely No Decorum
Clamour For Glamour
Breaking Up With God
Father Of A Son
Superstar
Tell Me This Night Is Over
Disease
Prayer For A Weekend
Let Your Body Decide
It Takes A Fool
The Apocalypse Is Over
"Forever Young"
One Of Us Is Gonna Die Young


---

The Worrying Kind
"Pantamera"
Echo Chamber
Calleth You, Cometh I

Se alla mina bilder från konserten HÄR

Skivsläpp

Jag läste en artikel i morgontidningen idag om höstens skivsläpp. Man kunde ju inte bli annat än glad när man läste den. Här de som jag ser fram emot:

Augusti
Patti Smith
Red Hot Chili Peppers
Säkert!

September

The Kooks
The Drums

Oktober
Coldplay

November
Rebecca och Fiona

Senare under hösten/vintern
Armand Mirpour

Jag ser utan tvekan mest fram emot Coldplay och The Kooks. Det känns som att det var ett tag sedan som Coldplay släppte nytt. Men jag tror skivan kan komma att fyllas på lite till...

Sing the song we all know

En liten förhandsvisning av mitt album med kort från konserten på Liseberg som jag ska försöka fixa imorgon. Jag blev nöjd med bilderna så det är ju alltid något. Och så spelar jag sönder Apocalypse Is Over just nu.

There is no end

Nu är jag hemma från Göteborg och konserten med The Ark. Jag är helt slut efter två underbara dagar så bilder och kommentarer om konserten får vänta till söndag eller måndag. Så länge tänkte jag visa bilder på de två inköp jag gjorde efter konserten, boken "No End" och ett tygmärke:



Boken om The Ark, "No End"



Tygmärke

Give them a hell of a show

Imorgon är det då äntligen dags för den näst sista konserten med The Ark. För min del i alla fall. Jag har skrivit ett inlägg med lite tankar om att de ska sluta och det publicerar jag nog i nästa vecka. Blir ganska så fint.

Imorgon kör vi! Ni som vill tagga inför konsert eller ni som bara vill ha bra musik att lyssna på, här är setlisten från den konserten jag såg på vårturnén! Vilka ska på konserten imorgon?


You're too good to be true

Jag är sjukt besviken, men ändå inte förvånad. Det jag skrev om igår var för bra för att vara sant, Libertines kommer inte återförenas (som det ser ut nu). Väldigt synd eftersom jag hade sett fram emot att åka och se några konserter.

Undrar var man ska åka i höst/vinter istället?
London igen kanske? Spana in Karins blogg som skriver om London, man vill ju inte annat än att åka dit! Någon som har något restips att dela med sig av?

Music when the light go out

Bästa nyheten på väldigt länge! Libertines återförenas och jag kommer äntligen att få se dem! Helt galet och plötsligt känns det hur bra som helst att börja jobba nästa vecka. Det känns som att det kan komma att bli en del konserter i höst och under nästa år...
Läs mer om nyheten HÄR

Thank you for the music

Ikväll sänds "Tack för musiken" med Ola Salo. Jag var och såg inspelningen i juni och jag måste säga att det är ett av de bättre program som Ola är med i. Så missa inte detta. SVT1 kl. 20.45 är det som gäller!

http://svt.se/content/1/c8/02/49/50/76/475ola.jpg


Niklas Strömstedt, Ola Salo, Tove Styrke och Peter Kvint. Bild: SVT

Seven days a week

Om en vecka så här dags börjar strax min (förmodligen) näst sista konsert med The Ark. Jag vet inte riktigt hur jag känner för att de ska sluta än. Det kanske är dags att känna efter nu när det börjar lida mot sitt slut. Så jag ska försöka sammanfatta mina tankar i ett blogginlägg inom snar framtid helt enkelt.

Hur som helst så kommer den konserten på Liseberg bli den första som jag inte ser från första eller andra raden. Kan bli spännande!

Jazzgossen från när de var med på Allsång på Skansen 2003, underbart!


Act real cool, but they dance no good

Idag släpptes biljetter till en av de konserter som The Ark har lagt till i sitt turnéschema. Det är Lund, Mejeriet den 8 september och Helsingborg, Tivoli den 9 september som gäller. Det hade verkligen var grymt att se någon (eller varför inte båda?) av spelningarna, men jag hade önskat att de valde ett ställe i mellersta Sverige också. Det hade varit lite enklare att ta sig dit då. Men men, om jag inte tar mig dit får jag väl glädja mig åt att jag ska se dem på Liseberg och Gröna Lund. Ska ni se konserterna i Lund och Helsingborg?

En av mina favoritbilder från PIP -11

Finally i can see you crystal clear

Åh, lyssna på den här låten. Jag är lite svag för akustiska versioner eller låtar i acapella. Fast det är ganska svårt att få låtar att låta bra i acapella (=utan instrument). Men den här är, Adele med Rolling In The Deep är så himla bra och hennes röst är ju fantastisk. (Är det bara jag som tycker att hon ser ut lite som Blair Waldorf i Gossip Girl på bilden nedan?)

Adele


Jag tror att jag faller


Ta och kika på det här klippet! Det är musikallinjen vid balettakademien som framför "Jag kommer" av Veronica Maggio. Härligare arr får man ju leta efter. Grymt duktiga ju!!

Musik special: Veronica Maggio

Snart (kl. 19.00) börjar ett program på SVT2 om Veronica Maggio. Perfekt att sitta inne en timma eftersom jag har spenderat hela dagen ute i solen.

I programmet får man se konserten från Kägelbanan i Stockholm i maj i år. Innan hon går upp på scen så berättar hon om sig själv som musiker, som chef och hur hon ser på sin framtid. Vill ni hellre vara ute i solen så sänds det även en repris imorgon och på måndag.

Rösta Rockbjörn

Nu är det dags att rösta på vilka som ska få Rockbjörnen och så här har jag röstat:

Årets kvinnliga liveartist

Lykke Li
Robyn
September
Tove Styrke
Veronica Maggio
Kommentar: Egentligen gillar jag ju Robyn mest, men det är bara att inse att det är Maggios år i år

Årets manliga liveartist
Danny Saucedo
Erik Saade
Håkan Hellström
Ola
Ulrik Munther
Kommentar: Finns väl bara ett val här...

Årets livegrupp
Hoffmaestro & Chraa
Maskinen
Roxette
Takida
The Ark
Kommentar: The Ark måste vinna, så är det bara. Tyvärr finns det väl en risk att Hoffmaestro kan vinna.

Årets genombrott
Daniel Adams-Ray
Eric Amarillo
Jailbreak Academy
Tove Styrke
Ulrik Munther
Kommentar: Jag gillar ju egentligen Snook mer än Daniel solo, men ähh

Årets svenska låt
Erik Saade "Popular"
In Flames "Deliver Us"
Mando Diao "Down In The Past (MTV Unplugged)"
Ola "All Over The World"
Veronica Maggio "Jag Kommer"
Kommentar: Egentligen är "jag kommer" som borde vinna, men fina Mando kan jag ju inte säga nej till...

Årets utländska låt
Adele "Rolling In The Deep"
Chris Medina "What Are Words"
Jedward "Lipstick"
Lady Gaga "Born This Way"
Tokio Hotel "Hurricanes And Suns
Kommentar: Vet inte vad jag ska tycka om det faktum att jag bara har hört två av låtarna och Adeles är riktigt bra!

Årets festival: Peace and Love

Årets konsert: The Ark, Palladium, Mars

Det finns ju även "Årets liveakt hårdrock" och "Årets liveakt metal", men där är jag nog inte rätt person att bedöma vem som ska vinna!
Vilka tycker ni ska vinna de olika priserna?

Jag kommer

Nu är äntligen höstens första konsert inbokad för min del. Det blir Veronica Maggio den 8:e oktober. Jag såg henne för första gången på PIP i år och hon var så bra. Det blir kul att se klubspelning istället för festivalspelning.

Kommande konserter för min del:

25 aug The Ark
16 sep The Ark
8 okt Veronica Maggio

No end

Jag har bloggat ganska dåligt den senaste tiden, men det berodde som sagt på att en mast i närheten gick sönder så internet var segare än en snigel. Nu är jag back on track. Lovar.

Shame on me att jag inte har bloggat om det här tidigare. Men The Ark har släppt en bok som är skriven av deras vän Christian Patrick och heter 'No End'. Man kan beställa den HÄR och den kostar 189:-. Den finns även att köpa på de konserter som återstår. Är det någon av ni läsare som har köpt den? Vad tycker ni om den?

The Ark - No End - The Story Of The Ark


Regina Spektor 21.45

Igår sändes Regina Spektors konsert från Hammersmith Apollo Theatre i London på SVT2. Jag missade tyvärr det programmet igår, men som tur är så sänds det en repris ikväll på SVT24 kl. 21.45.
Jag har sett Regina Spektor två gånger, på Cirkus 2009 och Arvikafestivalen 2010, och hon är ju hur bra som helst. Det blir finfint att se kvällens konsert när regnet smattrar mot fönsterrutorna.

Allsång på skansen live

Den dåliga uppdateringen beror på att det är någon mast i närheten som har gått sönder och lagas inte för ens på tisdag. Så det tar typ 5 min att ladda varje sida, väldigt kul. Tur att man är ledig och inte har bråttom då.

Hur som helst så var jag på Allsång på Skansen i tisdags. Det var inte så roliga artister, men jag hade fint sällskap med mig så det vägde upp en hel del. Jag blev förvånad över hur litet det kändes jämfört när man ser det på TV. Vi kom dit 50 min innan programmet började och vi stod ändå på 10:e raden. Kom längre och längre fram hela tiden.
Man får säga vad man vill om Måns Zelmerlöf, antingen så gillar man honom som artist eller inte. Men leda Allsång på skansen är något han kan i alla fall. Han gör ett riktigt bra jobb tycker jag, men inte lika bra efter programmet då han skulle prata utan manus.
Jag hade i alla fall en väldigt bra tisdag! Tyvärr så var jag väldigt klantig och glömde minneskortet hemma så det blev bara mobilbilder där. Men jag tror ni vet hur allsången brukar se ut va...

I'm with you in Berlin

Imorgon ska jag faktiskt bege mig till Skansen och gå på Allsång på Skansen. Tyvärr är det inte så bra artister imorgon, den enda som jag gillar är Timbuktu. Men jag tror det kan bli rätt så bra i alla fall eftersom jag har fint sällskap.

Jag ska även lägga upp en bild på en sak jag köpte i Berlin senare i veckan när jag har tid. Fler bilder och text från resan kan ni hitta här.


Gatukonst i Kreuzberg

TV-tornet



200 meter av Berlinmuren som finns i närheten av Checkpoint Charlie

Vi hängde på Hard Rock Café två av kvällarna. Så himla mysigt var det. En sån himla lyckad resa!

RSS 2.0