Min last fm top 10

1. Mando Diao
2. The Ark
3. Sugarplum Fairy
4. The Libertines
5. The Beatles
6. Regina Spektor
7. The Kooks
8. Coldplay
9. Tegan and Sara
10. Johnossi

Pretty good music there!

Bob Dylan - LP



Denna LP-skiva köpte jag på loppis förra veckan. Gissa vad den kostade? Jo 1 krona. VÄRT! Jag tror att vi kommer ha väldigt trevligt tillsammans när hösten kommer och man kan sitta inne, dricka te och lyssna på Bob Dylan!

Sommarens inköp

Dessa skivor är några av dem som jag har köpt i sommar:



Mando Diao - Down In The Past (LP)



Mando Diao - If I Don't Live Today, Then I Might Be Here Tomorrow



Mando Diao - The Band (så himla glad att jag fick tag på den)

The Libertines @ HMV



The Libertines spelade på HMV i London idag. Jag har fått flera påminnelsemail från Ticketmaster att jag bör köpa biljett till konserten och jag hatade mailen lika mycket varje gång eftersom jag tyvärr inte kunde åka. Inte blir det bättre när jag ser denna video. De spelade Don't Look Back Into The Sun! Så himla fint!

Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag kommer få se dem inom en snar framtid!

In Berlin (I wish)

Fick detta meddelande idag på Mando Diaos hemsida:

"On September 2nd 2010, a small number of guests will be able to attend a very special acoustic and stripped down concert filmed for a DVD. This event will include many of your favourite MANDO DIAO songs but also unexpected surprises and guests."

Åh! Jag som så himla gärna vill till Berlin igen! Och akustisk spelning dessutom! Men konserten är just den veckan på nästan hela hösten som jag inte kan åka. How unfair!!!

banner%205.gif


Fler foton från Gröna Lund







Om någon vill se fler bilder som jag tog på Gröna Lund är det bara att klicka ---> HÄR

THE ARK - GRÖNA LUND



Bäst: Slutet av konserten, det blev bättre och bättre
Sämst: Vad hände ibörjan?
Bästa låt: It Takes A Fool To Remain Sane eller Hygiene Squad
Bety
g: 3 av 5

I förrgår (19/8) var det dags för att se The Ark för tredje gången i sommar, denna gången på Gröna Lund. Fick plats längst fram, lite till höger om mitten. Väldigt bra!



Trots att den förra konserten jag såg, på PIP, var otroligt bra så hade jag inte så höga förväntningar på konserten. Och det var kanske bra. För jag tyckte inte alls att inledningen var så bra. Jag älskar annars Take A Shine To Me som är den låt som de börjar med, men den var tyvärr inte alls så bra som jag hade hoppats på på Gröna Lund. Kanske var det jag som var trött efter köande, vad vet jag.



Men som tur var så blev konserten ändå bättre och bättre. Som allra bäst tyckte jag att den blev under It Takes A Fool To Remail Sane. Men även under One Of Us Is Gonna Die Young, Hygiene Squad och Calleth You, Commeth I så syndes lite av den arken som jag såg för ett par veckor sedan.



Men jag fick trösta mig med att jag fick Martins plektrum också. Förra gången fick jag Jepsons. De ligger fint på min musikhylla nu!

It doesn't matter who you are

Igår var jag och såg världens finaste ark på Gröna Lund. Fin konsert, men den på PIP var ännu finare. Jag håller på att redigera bilderna jag tog, men än så länge lägger jag bara upp denna. Bilden är egentligen inte alls bra, men jag gillar att Ola sparkar. Bättre bilder kommer senare!


Rockbjörnen

Så här har jag röstat:

Årets kvinnliga liveartist

Agnes
Amanda Jenssen
Anna Bergendahl
Melissa Horn
Robyn

-Enda artisten som jag har sett av de nominerade, men Robyn är bäst i alla fall!-

Årets livegrupp
Hoffmaestro & Craa
In Flames
Kent
Mando Diao
The Ark

-Svårt att välja mellan Ark och Mando, men Ark är så himla bra i år-

Årets festival
Arvikafestivalen
Getaway
Metaltown
Peace & Love
Sweden Rock

-Har bara varit på P&L och Arvika, men P&L vinner, lätt!-

Årets utländska låt
Justin Bieber - Baby
Tokio Hotel - World Behind My Wall
Lady Gaga - Alejandro
Lady Gaga - Bad Romance
Lady Gaga - Telephone

-No comments-

Årets manliga artist
Eric Saade
Lars Winnerbäck
Ola
Oskar Linnros
Salem Al Fakir

-
Man blir ju så himla glad av Salem-

Årets konsert
Kent
Lady Gaga
Lars Winnerbäck
Mando Diao
Tokio Hotel

-Mando, lätt-

Årets svenska låt
Från Och Med Du - Oskar Linnros
Keep On Walking  - Salem Al Fakir
Manboy - Eric Saade
Nothing Without You - Mando Diao
Unstoppable - Ola

-Keep On Walking är också himla bra, men...nää-

Årets genombrott
Andreas Grega
Anna Bergendahl
Eric Saade
Justin Bieber
Oskar Linnros

VEM FASEN ÄR JUSTIN BIEBER! Kom igen liksom!

Premiär för Live-löpet

Ikväll var det dags för den första konserten i Aftonbladets nya satsning, Live-löpet. Först ut var ju Mando Diao och jag tyckte att det skulle bli spännande att se. Dels för att det är Mando och dels för att det var spännande att se det nya konceptet. Men när det väl började var jag inte lika glad längre. Det funkade inte! Jag såg när Björn och Gustaf pratade och berättade att de skulle spela Mean Street i akustisk version. Yes, tänkte jag, eftersom jag älskar den låten. Sedan fick jag inte se mer för ens 10-20 sek av Sweet Jesus.

Tydligen var det lyckat och Björn och Gustaf var glada och de spelade Mean Street, Gloria, Dance With Somebody, God Knows och Sweet Jesus.

Jag hoppas verkligen att det funkar bättre när Ark spelar på fredag!

Lily Allen - Naive



Typ världens finaste cover! Jag gillar Lily Allen. Hon får följa med mig när jag åker och har det bra i ett par dagar!

Livelöpet

Jag har inte hunnit kommentera detta. Först tyckte jag inte riktigt om idén, konserter ska ju upplevas live. Men ju mer tiden går desto mer börjar jag gilla det. Kanske är det det faktum att jag kan få se Mando en gång till, bra eftersom jag inte kan åka till Zürich. Men jag ska såklart se Ark också och eventuellt Robyn (se länken tidigare för att se vilka artister som är med mer). Det ska bli spännande att se hur det här kommer funka. Som publik kan man tydligen kommunicera med artisten som uppträder i en studio.

Mando Diao - 17/8
The Ark - 20/8
Robyn - 24/8


Till varje konsert kommer det att släppas 20.000 biljetter. Biljetterna kommer att släppas på lördag klockan 12.00.
banner_md_digital_live.jpg


I regret it

Ibland förstår jag inte riktigt hur jag tänker. Jag sitter och ångrade att jag gick längre bak på Vampire Weekends spelning på P&L och att jag nästan struntade i The Kooks (såg 5 låtar) och Lily Allen. Vad tusan tänkte jag med liksom? Just nu lyssnar jag mycket på Lily Allen och vill mer än något annat se Vampire Weekend live. Fasen! Kan man inte spola tillbaka?

Ark asks Ark


The Ark lade upp en följetång på sin hemsida för någon vecka sedan som hette Ark asks Ark. Det gick helt enkelt ut på att bandmedlemmarna (okej, Ola) intervjuade de andra bandmedlemmarna. Väldigt kul att se på faktiskt. T ex så gillade Jepson att sängen skulle vara bra på turnén, Leari gillar historia och Jens gillar att läsa. Klippet ovan är från intervjun med Ola då han bl a berättar om hur han håller sig frisk på turnén. Och visar hur man använder en nässköljare, haha. "Men då har jag den här". Bör ses!

How to get an accreditation!

Jag har fått några frågor kring det här med presspasset jag fick till PIP. Hur får man ett sånt? Måste man jobba för någon speciell?

Man får ett fotopass genom att man i det här fallet söker ackreditering. Tyvärr så missade jag att ackrediteringstiden hade gått ut så jag fick ett inbytes fotopass. Det innebar att jag fick köpa biljett som vanligt och sedan byta den mot ett presspass. Fick ett presspass eftersom jag har blogg och skulle båda skriva och fota, men som ni ser så blev det mest foton från festivalen. (Det kommer fler på andra artister men jag har inte hunnit redigera dem än).

Ibörjan får man kanske börja med mindre spelningar. Jag har för mig att jag fick mitt första fotopass på Ung 08 år 2008. Sedan har jag nog bara fotat 3-4 konserter med fotopass, varav en var Sahara Hotnights . Har inte riktigt haft tid och ork, men nu hoppas jag kunna göra det igen. Jag söker fotopass genom att jag har den här bloggen och gillar att fota. Många gånger kan man få ett nej, men det är bara att fortsätta och försöka.

Om ni gillar att fota och känner att ni skulle vilja prova, försök tycker jag! Det är flera av ni som läser och kommenterar som tar jättefina bilder! Go for it!


Om man hänger backstage med Mando Diao...



Sånt himla fint klipp! Jag gillar när de spelar låten Give Peace A Chance (har egentligen ingen aning om låten heter så och orkar inte kolla upp heller. Vet bara att den spelades på P&L). Mando är allt bra fina tycker jag! (inser att jag behöver en ny konsert med Mando)

Press



Fint att få ett sånt på PIP. Jag är alltid lika glad de få gångerna jag fotar med fotopass.

Fler bilder från PIP



Nu har jag äntligen laddat upp bilder där jag samlar mina konsertbilder, på fotoalbum.eu. Upplösningen där blir väl kanske inte den bästa, men jag orkar inte flytta alla bilder till flickr just nu. Se mina bilder från konserten med The Ark på Putte i Parken HÄR. Kommentera gärna bilderna om ni vill!

THE ARK - PUTTE I PARKEN



Bäst: att jag fick uppleva den bästa konserten med Ark någonsin
Sämst: skulle i såna fall vara att jag saknade konfettiregnet
Bästa låt: Take A Shine On Me
Bety
g: 5 av 5

Jag var egentligen inte jättepeppad över att åka till Karlskoga för att se The Ark. Kanske berodde det på att jag var trött och egentligen bara ville ta det lugnt och på sin höjd se Victor Norén när han var med i Michael Jackson-show på Pride eller att jag lite mätt på festivaler efter både Peace och Arvika. Jag kan ju inte heller påstå att jag blev mer pepp när jag kom dit och fick vänta i 30 min för att få presspasset. Men till sist kom jag in på området i alla fall.

Första konserten jag och min kompis skulle se var Carolina Wallin Peres som sjunger Kent covers. Helt okej, men jag tycker mer om när hon bara har gitarr som komp istället för det jazzaktiga som det var under flera låtar. Vi lyssnade ett tag, gick runt på området, åt, gick lite till, men ställde oss sedan för att lyssna på Kalle Baah som spelade innan Ark. Det var också helt okej (reggaemusik), men alla låtar lät nästan likadant så det blev långtråkigt i alla fall. När de hade spelat klart så fick vi plats längst fram. Oskar Linnros (årets mest överskattade artist) spelade på scenen bredvid så jag planerade att smita dit för att fota i fotodiket medan vi väntade på ark. Men Oskar gick på en kvart för sent så jag orkade inte stå och vänta.

Klockan 21 var det äntligen dags för Ark för andra gången den här sommaren! Och herregud vad bra det var. De första 3-4 låtarna var så bra så jag tänkte: fortsätter hela konserten så här så svimmar jag. Visst, resten av konserten var jättebra, inte lika suuuuperbra som början dock. Setlisten var i princip den samma som på Peace.



Allt var verkligen perfekt. De började med min favoritlåt just nu - Take A Shine On Me och de spelade även Hygiene Squad, Stay With Me, Have You Ever Heard A Song och Superstar från nya skivan.



Tyvärr så var det inget fint konfettiregn under Calleth You, Commeth I som det var på Peace. Som pricken över i:et lyckades jag även fånga Jepsons plektrum som han slängde ut. Lycka. Nu har jag de två plektrum som jag vill ha - Gustaf Noréns och Jepsons.



En timma senare spelade Europe. Det känns som att de borde kanske lägga av. Bara sorgligt när de ska leka unga. Men jag kunde inte riktigt fokusera på den konserten för jag hade bara tankar på den bästa ark konserten som jag någonsin har sett!

(fler foton kommer senare)

RSS 2.0