When summer hits the Borlänge sky

Imorgon förmiddag bär det av till Borlänge och Peace and Love. Som jag har längtat efter morgondagen, i nästan ett år. Nu är det mesta klart och naglarna är målade (ett måste när det är festival). Kooks, Vampire Weekend, Mando, Ark, nu kommer jag!

Prickiga stövlarPrickiga stövlar för festivalsommaren, check!
Dock behöver jag dem inte till Peace and Love, väldigt skönt.
3 dagar kvar, vid 10.30 på tordag åker jag. PEPPA!

The Ark Street Team

http://www.tram7.se/wp-content/uploads/2010/03/the_ark.gif

Nu har även The Ark, precis som flera andra band, fått ett Street Team. Där kan fans samlas, diskutera saker kring bandet och göra mini-promotion. Gå med i The Arks Street Team HÄR

6 dagar till turnépremiär på Peace and Love

Bilder från Süsse RebellenAlla bilder är från Süsse Rebellen som är skriven av Klaus Janke

Mando Diao @ Southside Festival

Mando spelade på Southside Festival i Tyskland igår och man kunde se den konserten live på internet. Vilken konsert! Underbar! De spelade Bleecker Street och Memphis Tennesse/Song For Aberdeen. Kommer de spela den här setlisten på Peace and Love kommer jag bli så glad!!

Setlist:
The Quarry
God Knows
White Wall
Memphis Tennessee/Song For Aberdeen
The Band
Mr Moon
You Can't Steal My Love
Give Me Fire
Down In The Past
Sheepdog
Mean Street
Gloria
Bleecker Street
If I Don't Live Today, Then I Might Be Here Tomorrow
Long Before Rock'n'Roll
Dance With Somebody
Go Out Tonight

Spelschema P&L

Spelschemat till P&L är släppt och jag tycker att det är så där.

Torsdag: Bara 15 min mellan Vampire Weekend och The Kooks. The Kooks krockar med Goodlooking Trash, så ska jag se hela konserten med The Kooks kan jag bara se en kvart av den andra. Sedan blir det nog Robyn och Kent.

Fredag: Har inte riktigt bestämt alla som jag ska se på fredagen, men The Hives är det klart att jag måste se. Sedan hade jag hoppats att kunna se Fibes, Oh Fibes!, men de slutar samtidigt som The Ark börjar så jag tror tyvärr jag missar dem.

Lördag: Dagen börjar med Okkervil River och fortsätter sedan med Johnossi. Sedan kommer problemet att det bara är 15 min mellan Johnossi och Mando Diao. Men jag ser förmodligen bara början på konserten för att få en bra plats under Mando. Sedan avslutas festivalen med Shout Out Louds och Jay-Z. Lite synd att Mando inte spelar senare på kvällen, men Jay-Z är i och för sig lite större.

Rockbjörnen

bannerrockbrrjn1.jpg

Rösta på de som ni tycker ska få Rockbjörnen i år!
(Klicka på bilden please)

Mando Diao, Süsse Rebellen

http://media.libri.de/shop/coverscans/852/8523790_8523790_big.jpg
Idag kom den här boken i min brevlåda, som jag har väntat. I oktober beställde jag den (den skulle släppas i april) och så blev den 2 månader försenad. 200 sidor om mando på tyska. Känns som att vi kommer ha fina timmar tillsammans, jag och boken.

Disease

Jag är sjuk. Därav att det inte skrivs så många blogginlägg här just nu. Jag har inte varit speciellt sjuk på 3 år och det får jag igen nu. Ingen röst och extrem trötthet! Jag har 15 dagar på mig att bli frisk för sedan är det dags för Peace! Längtar!
Fast det piggar upp lite när man har bra musik:

Mando Diao - Song For Aberdeen/Memphis TennesseeÅh, finaste Mando!

MANDO DIAO, GRÖNA LUNDBästa låt: Memphis Tennessee/Song For Aberdeen och Mean Street
Bäst: Publiken och låtlistan
Sämst: Varför ska publiken envisas med att ställa sig upp så tidigt?


Jag tror inte att jag kan sätta betyg på Mando Diaos konserter längre. Varje konsert överträffar den andra på olika sätt. Spelar de inte ens favoritlåt, är publiken underbar eller så är det en liten intim konsert (Arvika). Konserten på Gröna Lund tillhör kategorin bra publik. Trots att det var fruktansvärt trångt var det alldeles underbart att få höfterna ihoptryckta där jag stod på andra raden.

Setlisten (se längre ner) tycker jag var jättebra. En mix av gamla låtar och nya favoriter. Gustafs cover av Chuck Berrys Memphis Tennessee (fast med melodin till Song From Aberdeen) är fin, jag gillar den. Jag hade hoppats på att If I Don't Live Today... skulle vara i akustisk version precis som förra sommaren. Den versionen var underbar.

När de spelar Dance With Somebody (som hela publiken verkar kunna) och Björn hoppar ner på trappan, tittar i mina ögon och sjunger "Dance, dance, dance" känns 3 timmars tågresa och 7 timmars köande ganska värt. Och efter att ha fått höra Mean Street, en av de låtar som jag gillar allra bäst live, är det bara att inse - nu har min fina musiksommar börjat!!

Se fler bilder som jag har tagit HÄR

Låtar:
The Band
Dance With Somebody
Down In The Past
Give Me Fire
Gloria
God Knows
If I Don't Live Today, Then I Might Be Here Tomorrow
Long Before Rock'n'Roll
Mean Street
Mr Moon
The Quarry
Sheepdog
Song From Aberdeen/Memphis Tennessee


Adiam Dymott feat. Björn Dixgård - Catch Me If You Can


Beroendeframkallande!

RSS 2.0