Death Valley

Efter Las Vegas åkte vi till Death Valley -  jordens varmaste plats. Den dagen vi var där var det någonstans 40-45 grader, men det kan bli ca 10 grader varmare där. Det var väldigt vackert och det var kul att ha varit där eftersom det är en plats som man kanske inte åker till i första taget.
Låten som jag lyssnade på: The Kooks – How'd You Like That

 
 
 
 
 
 

Sziget festival

De senaste dagarna har först bestått av otrolig glädje, sedan beslutsångest och sedan lite ledsamhet. Jag fick nämligen ackreditering till Sziget festival i Budapest!! Inte nog med det så fick jag två ackredteringar till bloggen! Jag var så otroligt glad och det känns så himla stort!!! Men sedan, efter många om och men, fanns det ingen av mina foto- och konsertintresserade vänner som kunde åka plus att det blir lite stressigt just nu. Jag var nämligen så säker på att jag inte skulle få ackreditering till Sziget att jag har bokat en resa till Prag dit jag åker imorgon, taggad som tusan.
 
Det är självklart jättetråkigt att jag inte kan åka till Sziget festival, men jag är väldigt glad att jag fick ackreditering och hoppas på en ny chans nästa år!
 

The great gatsby

Förra veckan såg jag The Great Gatsby. Så himla fin film, bra skådespelare och som pricken över i:et - bra musik. Det är speciellt två låtar som jag har fastnat för efter att ha sett filmen och det är Lana Del Rey – Young And Beautiful och Fergie – A Little Party Never Killed Nobody (All We Got). Young and beautiful återkom flera gånger genom hela filmen och A little party never killed nobody spelades när de hade sina fantastiska fester. Det är verkligen en film som är sevärd tycker jag!

 

Las Vegas

Las Vegas alltså! Vilken stad! Den var ännu häftigare än vad jag hade föreställt mig. Jag kan verkligen tipsa om att åka dit för man blir inte besviken.
 
 
Den kända skylten när man kör in på Las Vegas Bouleward, The strip.
 
 
Nej jag hade inte hamnat i New York helt plötligt. Så här såg det ut på andra sidan gatan från vårt hotell.

 
Vi spelade lite på kasino på kvällarna. Storvinst  - 1.35 dollar.
 
 


 
 
 
Bästa staden som jag har varit i! Låten som jag lyssnade massa på i Las Vegas (eller under hela resan för den delen också) var Macklemore & Ryan Lewis – Can't Hold Us - feat. Ray Dalton. Galet bra låt!

Raise those hands, this is our party

Jag är ganska så efter, men åh jag har verkligen fastnat för några av Macklemore & Ryan Lewis låtar. Vi lyssnade lite på dem i USA och jag har fortsatt att göra det sedan jag kom hem. Mina favoritlåtar:
Can't Hold Us - feat. Ray Dalton
Thrift Shop - feat. Wanz
Wing$
Same Love - feat. Mary Lambert
Ten Thousand Hours
 
 
 
 
 
 
 

Grand Canyon/Williams

Vi skulle egentligen ha fotograferat Grand Canyon i solnedgången, men efter att ha åkt fel när gps:en visade fel så fick vi helt enkelt fota soluppgången. 2.50 stod klockan på, mysigt!
 
 
När solen precis hade gått upp över Grand Canyon, magiskt!

 
Fantastiskt vacker utsikt
 
 
 
 
Klassisk amerikansk skolbuss
 
 
Williams där vi bodde
 
Låt som vi lyssnade på då: M83 – Midnight City

För att solen stiger upp i öst

När jag redigerar alla bilder från USA-resan lyssnar jag såklart på musik och jag har några favoritlåtar just nu som jag tänkte tipsa om:
Oskar Linnros – Stockholm
The Temper Trap – Fools - Acoustic
Mando Diao – Infruset - Demo
Daft Punk – Instant Crush
 
 
Omslaget till Oskar Linnros skiva "Klappar och slag" där låten Stockholm finns!

Crack a smile

Idag har jag börjat morgonen på bästa sätt, nämligen med att köpa konsertbiljetter! Jag är så himla glad för jag ska äntligen få se Vampire Weekend!!! 7 november spelar de på Annexet i Stockholm och jag är redan taggad till tusen. Jag har velat se dem i flera år så nu är det äntligen dags! Sedan har jag även bokat biljetter till Mando Diao och Sugarplum Fairy i Borlänge den 31 augusti. De spelar tillsammans i Folkets park och det ska bli så himla kul att se båda live!
 
 
Sångaren i Vampire Weekend

Musiken slutade aldrig

Igår hade Håkan Hellström en hel timma på skansen efter Allsång på Skansen. Jag satt såklart bänkad framför TV:n och åh vad bra det var!!! Jag vill verkligen se honom live i sommar, men tyvärr spelar han inte någonstans i närheten. Här nedanför ligger mina två favoritlåtar från gårdagen - Du är snart där och Valborg som han sjöng tillsammans med Helen Sjöholm. Magiskt!
 
 
 
 
 

Yoshua Tree

Efter att ha varit en dag i Los Angeles åkte vi mot Phoenix där vi åkte genom Yoshua Tree National Park på vägen.
 
 
 
Ett av ställena där vi stannade och fotograferade i Yoshua Tree
 
 
 
De speciella träden som finns överallt i Yoshua Tree
 
 
Dessa kaktusar var tydligen väldigt farliga (se bilden och skylten nedan). Taggarna var så vassa att de gick igenom skorna!!!
 
 
Låtarna jag lyssnade på när vi åkte genom Yoshua Tree National Park: First Aid Kit – Wolf och First Aid Kit – Emmylou.
 

Min festivalsommar

Som det är nu så ser det lite osäkert ut om det blir någon festival för min del i sommar. Det känns jättekonstigt faktiskt med tanke på att jag har varit på minst två festivaler varje sommar sedan 2008 och även innan dess även om det inte var lika många. Jag skulle ju gå på Peace & Love, men den blev ju inställd. Så himla tråkigt! Tyvärr var kanske inte den bristande biljettförsäljningen i år någon jätteöverraskning med tanke på att deras stora bokningar, t ex Depeche Mode, lockar en annan typ av publik som förmodligen inte vill gå på festival.
 
Jag hade även funderat på att gå på Putte i Parken, men jag måste säga att jag blir lite fundersam över valet att boka The Darkness. Det känns verkligen inte aktuellt att boka dem tycker jag, utan där kunde de ha lagt pengarna på något bättre.
 
Men vi får se om det blir någon festival för min del. Det ser som sagt inte så ut, men sommaren är inte över än...
 
 
 Några av alla festivaler som jag har varit på

Los Angeles II

 
 
 
Jag bjuder på några mer bilder från Los Angeles och Hollywood innan vi fortsätter längs resan med Yoshua Tree och Phoenix. Låten som spelades mest i LA: Robin Thicke – Blurred Lines

RSS 2.0