30 day song challenge - Del II

day 16 - a song that you used to love but now hate
day 17 - a song that you hear often on the radio
day 18 - a song that you wish you heard on the radio
day 19 - a song from your favorite album
day 20 - a song that you listen to when you’re angry
day 21 - a song that you listen to when you’re happy
day 22 - a song that you listen to when you’re sad
day 23 - a song that you want to play at your wedding
day 24 - a song that you want to play at your funeral
day 25 - a song that makes you laugh
day 26 - a song that you can play on an instrument
day 27 - a song that you wish you could play
day 28 - a song that makes you feel guilty
day 29 - a song from your childhood
day 30 - your favorite song at this time last year
Väldigt svåra kategorier i andra delen tycker jag, men here we go:

A song that you used to love but now hate: Britney Spears - Stronger (Älskade Britney när jag var 7-10 typ, kan ju inte påstå att jag gör det nu..)
A song that you hear often on the radio: Jag lyssnar i princip aldrig på radio, men på Friskis har de faktiskt spelat The Ark - Breaking Up With God flera gånger. Rätt kul
A song that you wish you heard on the radio: The Libertines - Music When The Lights Go Out
A song from your favorite album: Mando Diao - Morning Paper Dirt
A song that you listen to when you’re angry: Sugarplum Fairy - Rock'N'Roll Tragedy (Bara för att den får mig alltid på bra humör)
A song that you listen to when you’re happy: Lykke Li - Get Some (Man vill ju bara dansa hela natten lång)
A song that you listen to when you’re sad: Kent - Socker
A song that you want to play at your wedding: Regina Spektor - The Call
A song that you want to play at your funeral: herregud, jag har verkligen ingen aning, jag säger Mando Diao - Ochrasy Man kanske kommer dit?
A song that makes you laugh: Vampire Weekend - A-Punk (den får mig att dansa om inte annat)
A song that you can play on an instrument: Yann Tiersen - Comptine D'un Autre Été, L'après-Midi
A song that you wish you could play: Coldplay - Green Eyes
A song that makes you feel guilty: Tja, vad menar man med detta? Vi kör en video till en fin låt istället: The Beatles - All You Need Is Love
A song from your childhood: Melody Club - Electric (det första bandet som jag verkligen gillade...så vi kör en video till den låten som jag fastnade för först)

Your favorite song at this time last year: Simon & Garfunkel - Bleecker Street

Let the lights explode

Jag hade en sån himla fin kväll igår. Efter att ha jobbat lite för länge än vad jag egentligen skulle kom jag hem precis lagom till att koppla datorn till TV:n så jag kunde se konserten med The Ark medan jag åt våfflor (haha lång mening där) Jesus vad bra det var!

Setlisten:
Hey Modern Days
Clamour For Glamour
Angelheads
Breaking Up With God
Bottleneck Barbiturate
Father Of A Son
Superstar
Uriel
The Worrying Kind
Disease
Prayer For The Weekend
Let Your Body Decide (with Moto Boy)
Laurel Wreath
It Takes A Fool To Remain Sane
Apocalypse Is Over
This Piece Of Poetry Is Meant To Do Harm

Patchouli
(Racing With The Rabbits)
Stay With Me
One Of Us Is Gonna Die Young
Calleth You, Cometh I

Längtar till nästa söndag då jag ska se dem!

Kort som jag tog på PIP 2010

The Ark live på webben ikväll

Ikväll tänker jag spendera min kväll framför datorn och se på The Arks konsert i Växjö som sänds live på webben. Rätt fint tycker jag när man inte kan vara där och se den! Mer info om det HÄR!

För övrigt så har jag nu bokat tågbiljetter till Göteborg nästa helg så det blir ett nytt försök att se Ark där. Hoppas på bättre lycka den här gången!!!

30 day song challenge - Del I

Det går ju runt en lista där man under 30 dagar ska välja olika låtar...Jag kände för att göra denna lista också, men orkar inte göra det under 30 dagar utan det får bli uppdelat i två delar istället! Det blir länk till spotify till vissa låtar, till fina klipp på youtube till andra och vissa förklarar jag även lite kring.
Here we go:

Your favorite song:
Mando Diao - Mean StreetYour least favorite song: Katy Perry - Hot'n'Cold (Gammal låt, jag vet, men jag försöker att undvika musik som jag inte gillar, lyssnar inte så mycket på radio osv. Men när den här låten släpptes så spelades den verkligen över allt. Klassiska melodifestivallåtar är väl inte några favoriter heller.)
A song that makes you happy: Håkan Hellström - Vi två, 17 År
A song that makes you sad: The Ark - Uriel
A song that reminds you of someone: Regina Spektor - Samson
A song that reminds you of somewhere: Mando Diao - Hail The Sunny Days (påminner om sommar och att sitta i solstol medan solen steker)
A song that reminds you of a certain event: Sugarplum Fairy - She's All That (konserten på P&L 2010)
A song that you know all the words to: The Ark - It Takes A Fool To Remain Sane
A song that you can dance to: Robyn - Dancing On My Own
A song that makes you fall asleep: Hoffmaestro Lullaby
A song from your favorite band: Mando Diao - Burning Up
A song from a band you hate: Tokio Hotel - Monsoon (vad är grejen med Tokio Hotel liksom?)
A song that is a guilty pleasure: Black Eyes Peas - The Time (Dirty Bit) (den här spelades nästan sönder i januari, har haft grymt kul när den spelats!)
A song that no one would expect you to love: Snook - Snook, Svett och Tårar (kanske lite otippat att jag gillar Snook, men den här låten har jag lyssnat på hur mycket som helst det senaste halvåret)
A song that describes you: The Kinks - Victoria kanske? hehe

Bob Dylan till P&L

Idag fick jag en väldigt bra start på dagen när jag loggade in på Facebook. Bob Dylan kommer till Peace and Love!! Jag klagade ju för ett par dagar sedan att de inte hade bokat så bra, men nu blev det genast lite bättre. Nu fattas det bara att de lyckas med någon bra bokning till så är de kvar som min favoritfestival...i alla fall när det kommer till bokade artister!


Cancelled

Det blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss i Göteborg. Jag fick ett mail igår morse om att konserten med The Ark på Trädgår'n var inställd p g a sjukdom. Tråkigt, men det var bara att göra det bästa av dagen. Det fick bli god lunch, shopping och fika istället. Hittade bland annat ett par jeans som jag behövde. Finfint. Istället för konsert på kvällen blev det Sticky Fingers. Funkade bra det också. Det blev inte överdrivet mycket sömn i natt, men nu är det bara att ta nya tag för ikväll är det födelsedagsfest som gäller...

Ska även kika igenom de få bilder jag tog och se om det är något som är värt att lägga upp här senare!

Pete Doherty till Storsjöyran!

Det behövs visst ett tillägg till förra inlägget om vilka artister de olika festivalerna har bokat. För Storsjöyran har bokat både Pete Doherty och The Ark. Kanske Östersund ska få ett besök av mig i sommar? Nu blev det ju ännu svårare att bestämma sig för vilka festivaler man ska besöka...


It was Peace and Love, a festival down town

Jag sitter och försöker planera festivalsommaren lite så jag tänkte försöka göra en liten sammanfattning med vilka artister jag tycker festivalerna har lyckats med:

Peace and Love
M.I.A
Håkan Hellström
Mando Diao

Hultsfred

White Lies
Duck Sauce
Hoffmaestro
Johnossi

Arvikafestivalen
Inte något bra alls än

Way Out West
Robyn
(Inte släppt så många band)

Siestafestivalen
The Kooks (!!!)
Håkan Hellström
The Ark

Slutsatsen av det här är väl att Peace and Love borde verkligen ta och släppa något bra band nu. Jag har en biljett dit, men tycker inte att det är något jättebra band som drar än. Annars så överraskar ju Siestafestivalen. The Kooks. Herregud liksom! Nu är problemet bara att jag troligtvis inte kan åka.

Vilka festivaler har ni bokat än så länge?

Don't think twiceDet är ju sånt här som gör att det känns värt att ställa klockan på 8.00 på en söndag. Nu längtar jag mer än någonsin tills tåget rullar mot Göteborg på torsdag!

So, take it to the stage

Så, då var nog alla bilder som jag var hyffsat nöjd med upplagda. Det var ganska svårt att fota under konserten faktiskt, så bilderna är väl inte de bästa som jag har tagit om man säger så. Igår hittade jag för övrigt en underbar video som jag filmade på konserten i Rottneros 2007. Ska se om inte den kan komma upp på Youtube senare i veckan!

Annars då? Jo jag har fruktansvärt mycket att göra (känns som att jag skriver det lite för ofta), men på onsdag är allt slut så då ska jag tagga inför The Ark i Göteborg på fredagen. Behöver jag säga att jag längtar?

I ask nothing of you

Jag tycker om det faktum att nästa fredag ska jag se The Ark igen. Rätt trevligt tycker jag. Bilderna ovan tog jag på konserten i lördags. Eftersom jag har ca 1000 andra saker att göra förutom att blogga just nu (tyvärr) så blir det ingen fin sammafattning/recension som det kan bli ibland. Istället får det bli lite spontana kommentarer när jag postar fler bilder i inlägg under veckan. Men som alla förhoppningsvis har fattat så var det en väldigt bra konsert. 4 av 5 får den av mig. Det var så himla kul att få höra The Most Radical Thing To Do live för den är en av de låtar med Ark som jag har drömt om att få höra live. Sedan var det ju inte helt fel att de spelade massa gamla låtar heller! De spelade även Laurel Wreath. Inte för att den tillhör några av mina favoriter, men jag måste säga att den var grym live!

Give me love to give
Inte nog med att jag fick massa fina minnen med mig hem från lördagen, jag köpte även LP:n "Prayer For The Weekend". Jag har spanat på den ett tag så det var kul att den äntligen står på min hylla tillsammans med mina vinylskivor. Sedan när vi skulle gå ut efter konserten passade jag på att ta med mig en affisch hem. Vet inte riktigt varför jag gjorde det eftersom den är så pass stor att den tar upp hela min garderob om jag skulle ha den där och det funkar inte riktigt eftersom jag redan har några andra affischer där. Den får helt enkelt ligga på golvet till jag hittar den rätta platsen...

And i've been waiting for this so longIgår var det äntligen dags för turnépremiär med The Ark. Och herregud vad bra det var! De spelade massa gamla låtar t ex Hey Modern Days, Disease, This Sad Bouquet och Tell Me This Night Is Over. Tyvärr har jag inte hunnit redigera några bilder än, men det kommer under veckan. Då kommer även något slags försök till att sammanfatta vad jag tyckte om konserten. Så länge får ni se på videon ovan som jag filmade, Calleth You, Cometh I!

So let’s not keep them waiting anymore

Nu är jag ordentligt peppad inför morgondagen. Den kommer att bli grym helt enkelt.

Här är setlisten från gårdagens spelning i Finland:

1. Hey Modern Days
2. Clamour For Glamour
3. Angelheads
4. Breaking Up With God
5. Joy Surrender
6. Father Of A Son
7. Take A Shine To Me
8. Deliver Us From Free Will
9. Vendelay (Ola acoustic)
10. The Worrying Kind
11. Disease
12. Prayer For The Weekend
13. Let Your Body Decide
14. Laurel Wreath
15. It Takes A Fool To Remain Sane
16. The Most Radical Thing To Do
17. The Apocalypse Is Over
--
18.This Piece Of Poetry Is Ment To Do Harm
19. One Of Us Is Gonna Die Young
20. Calleth You, Cometh I

Hur bra kommer inte det där att bli liksom? Jag hoppas verkligen att det blir samma imorgon!
Fixade även en liten spellista med den setlisten för er som vill peppa eller för er som bara känner att ni vill lyssna lite på The Ark: KLICKA

RSS 2.0