You've got time

Jag har börjat följa serien Orange Is The New Black. Det är fantastiska Regina Spektor som har gjort soundtracket till den serien och det går att lyssna på det på Spotify. Låten är lite annorlunda om man jämför med hennes andra låtar, men jag gillar den.
 
Appropå Regina Spektor så läste jag häromdagen på hennes Facebook-sida att hon väntar barn. Så himla roligt!
 
 
I have started to watch Orange Is The New Black. It's the amazing Regina Spektor that has made the soundtrack. The song is a little bit different if you compare it to her other songs, but I like it. I also read on her Facebook-page that Regina Spektor is pregnant! Great news!

Vägsjäl

 
 
Jag tänkte passa på att visa en julklapp. Jag fick nämligen Kristian Gidlunds andra bok -  Vägsjäl. Det är resten av Kristians texter och massa bilder som fantastiska Emma Svensson har tagit. Den kommer få en fin plats i bokhyllan!
 
This is one of my christmas gifts - Kristian Gidlund's book "Vägsjäl". It contains the rest of his blog posts and lots of photos by amazing Emma Svensson. This one will have a special place in my bookshelf.

Och du ringde aldrig

I lördags var det P3 Guld! Tyvärr så missade jag att se det, men jag har kikat på lite klipp efteråt!. Vinnarna kan ni se när nedanför. Jag blev extra glad att Veronica Maggio, Icona Pop och Håkan Hellström vann. Så himla värda!

Årets artist: Veronica Maggio med ”Handen i fickan fast jag bryr mig”
Årets grupp: Icona Pop med ”This is… Icona Pop”
Årets låt: Håkan Hellström med ”Det kommer aldrig va över för mig”
Årets nykomling: Lilla Namo
Guldmicken: Håkan Hellström
Årets dans: Avicii med ”True”
Årets hiphop/soul: Abidaz med ”In & ut”
Årets pop: Jenny Wilson med ”Demand the Impossible!”
Årets rock/metal: Ghost med ”Infestissumam”

Mando Diao uppträdde också med sin nya låt Black Saturday. Jag tycker att låten börjar bli ganska så bra efter att ha hört den ett par gånger, men jag vet inte riktigt vad jag tycker om uppträdandet faktiskt. Det går att kika på det här nedanför:


Black Saturday

Mando Diao har släppt en singel! Black Saturday heter den och finns på Spotify. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om låten, men det ska absolut bli spännande att höra mer när det gäller detta "nya" spår. Det är onekligen ett helt nytt spår efter allt med Infruset, men det har ju även framgått i intervjuer att den kommande skivan kommer var helt annorlunda!
 
 
Omslaget till singeln Black Saturday

2013 part II

Då var det dags för den andra sammanfattningen av 2013 och den här gången med hjälp av vilka konserter jag gick på och annat fint som har hänt:
 
Vinter
 
 
Jag fick fotopass till både Mando Diao och The Hives (galet bra konsert), köpte med Mando-huvtröja som jag nästan bodde i under våren, såg även Mando Diao en gång till bara en vecka senare och såg även First Aid Kit någon dag efter det. Året inleddes verkligen på bästa möjliga sätt!
 
Vår

 
Jag såg Mumford & Sons där First Aid Kit kom och var med under en låt (dålig kvalité på bilden nedan p g a mobilbild). Annars så släppte Johnossi och Håkan Hellström ny musik som jag lyssnade på.
 
Sommar


Sommaren 2013 var sommaren som jag inte var på en enda festival. Jag skulle ha gått på Peace & Love, men de gick ju i konkurrs. Sedan fick jag ackreditering till Sziget festival i Ungern, men hade ingen att åka med. Sjukt tråkigt! Istället köpte jag konsertbiljetter till hösten, visade bilder från min roadtrip i USA och fotade en kväll på Debaser. Sommarens sista dag spenderade jag dock i Borlänge och såg Mando Diao!
 
Höst
 
Under hösten skulle jag se Vampire Weekend och Johnossi, men båda konserterna ställdes in och Kristian Gidlund förlorade kampen mot sin cancer de 17:e september. Jag tog även en paus på ungefär två månader för jag hade tyvärr annat som tog upp min tid.
 
December

Jag avslutade årets sista månad med att vara tillbaka och blogga och såg även Håkan Hellström!
 
Jag är säker på att 2014 kommer innehålla massa fina saker! Jag hoppas att det kan bli någon konsert när jag är i USA och att jag får fotopass till någon festival utomlands i år igen och att jag har någon att åka med den här gången! 2014, bring it on!
 
Then it's time for a second summary of 2013, this time over which concerts i went to. I saw Mando Diao (3 times), The Hives, First Aid Kit, Mumford & Sons and Håkan Hellström. Very few concerts for being me and no festival at all. Hopefully 2014 will be full of surprises! 2014, bring it on!

Been listening

Som jag skrev i förra inlägget så åker jag ju till San Francisco om lite drygt 3 veckor. Jag ska försöka gå på någon konsert där, dock så är konserterna jag vill gå på ganska snart inpå att jag kommer dit. Men vi får se, kanske att det funkar att gå. Det skulle ju inte vara helt fel att se Johnny Flynn eller Skrillex liksom??!!
 
 
Omslaget till Johnny Flynns skiva "Been listening"
 
As I wrote last time, I'm going to San Francisco in 3 weeks. I really hope that I'm going to attend some concerts while I'm there. Johnny Flynn or Skrillex would be really great to see live!

Fake tales of San Francisco

Innan jag fortsätter med andra delen av vad som hände 2013 tänkte jag berätta en rolig sak. Det är nämligen så att jag ska åka till San Francisco den 31 januari och stanna i där i knappt 6 veckor. Jag ser fram emot det så himla mycket. Jag åkte ju hem därifrån när jag var på roadtrip i USA i somras och nu får jag alltså komma tillbaka dit!
 
Självklart så hoppas jag på att det kan bli något konsertbesök medan jag är där!

 
Bild från resan i somras
 
Before i continue with the second part of what happened 2013, I'm going to tell you something. I'm going to San Francisco January 31th and I will stay there for about 6 six weeks. I'm really looking forward to it! And of course I really hope that I will attend a concert or two while I'm there!

2013 part I

Då är det 2014 vilket innebär ett nytt musikår! Men innan det är dags att kika på vad som kommer hända 2014 så är det dags för en liten tillbakablick över 2013. Vi börjar med vad 2013 har innehållit enligt LastFm och Spotify:
 
Topp 3 artister:
1. Macklemore & Ryan Lewis
2. Mando Diao
3. Mumford & Sons
 
Detta stämmer nog ganska så bra. Macklemore har spelats flitigt under sommaren och hösten och Mando Diao under våren.
 
Topp 5 låtar:
1. Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
2. Robin Thicke - Blurred Lines
3. Macklemore & Ryan Lewis - Ten Thousand Hours
 
Can't hold us är verkligen min pepplåt. Så. Himla. Bra!!!!!!
 
Topp 3 album:
1. Macklemore & Ryan Lewis - The Heist
2. Mumford & Sons - Babel
3. The Hives - Lex Hives
 
Här var Macklemore långt före de andra. Tror det sammanfattar året ganska så bra faktiskt.
 
Man kan få en fin sammanfattning via Spotify och min kan man se här nedanför. Nu är ju detta bara via Spotify och jag lyssnar ju lite via iTunes också, men tror det blev ganska rättvisande ändå. Macklemore och The Heist toppade ju här också. Spellistan inför USA har jag lyssnat så himla mycket på eftersom musiken är så peppig!
 
 
 Then it's 2014 and that means a new music year! But now it's time to look back at 2013. In this first part are we going to look at 2013 according to LastFm and Spotify!

RSS 2.0