Vacation

Jag ska utomlands i ett par dagar nu och under tiden tänkte jag passa på att sysselsätta er läsare lite. Jag skulle gärna vilja höra lite om vad ni tycker om bloggen. Hur kom du hit? Har du läst den länge? Vad gillar du att läsa om? Vad vill du se mer/mindre av? Men ni kan också passa på att ställa frågor till mig om ni vill och så svarar jag på dem när jag kommer hem!
Ha det fint!

Konsert: Sahara Hotnights

                            

Bäst: Deras energi genom hela konserten
Sämst: Dom fulla killarna bredvid och bakom mig
Bästa låt: Cheek To Cheek
Betyg: 3.5 av 5


Igår (idag, beror på hur man ser det) var det dags för konsert med Sahara Hotnights. Innan konserten var jag nästan förbredd på att den skulle vara dålig eftersom flera jag hade pratat med sa att bandet inte var så bra live. Men jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Dels av att jag tyckte faktiskt att de var bra, men också hur många killar det var som kunde deras låtar och stod och sjöng med! Jag räknade med att många skulle kunna "Cheek To Cheek", men kanske inte de gamla låtarna. Under  "Cheek To Cheek" och "Visit To Vienna" blev det någon slags allsång och publiken blev som galna. Kanske inte så konstigt eftersom man kunde höra de låtarna överallt under 2007.

Jag tyckte verkligen inte att Sahara var så fruktansvärt dåliga som flera sa. Antingen så tycker jag kanske annorlunda än andra eller så kanske Sahara Hotnights hade en bra dag och genomförde en bra konsert. Det jag saknade var lite mer publikkontakt. Det krävs lite mer än "Mår ni bra?" tycker jag. De spelade en bra mix av gamla låtar som man väl kände igen och nya låtar från den senaste skivan. Mitt betyg på konserten blir 3.5, lite mer publikkontakt hade det kanske blivit en 4:a.

Det var väldigt svårt att fota under konserten för man slängdes åt olika håll hela tiden. Jag stod i publiken och fotade eftersom det inte fanns något riktigt fotodike (jag hade egentligen fotopass). Vill ni se mer kort från konserten kan ni göra det HÄR

Har ni sett Sahara Hotnights? Vad tyckte ni?

Musikvideo: Gloria

Idag är det premiär för Mando Diaos nya video "Gloria"! Ni kan se musikvideon HÄR Tyvärr så funkar det inte att lägga upp den på bloggen. Jag tycker hur som helst att den är väldigt fin! Eller vad säger ni? Den är lite annorlunda, men jag tycker att passar väldigt bra till låten!

Ni som har sett Mando Diao live nu i dagarna, vad tyckte ni??

CD - Never Seen The Light Of Day

                              

Jag köpte som sagt Never Seen The Light Of Day förra veckan på Bengans. Jag har nu hunnit lyssna igenom skivan och fått en uppfattning om den och tänkte därför dela med mig lite om vad jag tycker.  Eftersom jag har hört många andra låtar av Mando Diao och fått en uppfattning om andra album, så gör inte den här skivan ett särskilt stort intryck hos mig. Jag blir lite besviken eftersom jag hade förväntat mig attt några av låtarna som jag inte hade hört från skivan skulle vara något extra, men det var de tyvärr inte. Men skivan saknar inte bra låtar för det. En av mina absoluta favoritlåtar, "Never Seen The Light Of Day", finns med på skivan. "Gold" och "Train On Fire" är också mycket värda att lyssna på. Det är också något mysigt över låten "Dalarna". Men ska ni köpa en skiva med Mando Diao är det bättre att satsa på Hurricane Bar, Bring'em In eller varför inte den senaste skivan? För tyvärr så är inte denna lika bra som jag hade hoppats på. 

Honey I Love You

Behöver jag säga att dom här bilderna är fina?

                                      
                        
                        
                         
                          
*Bilderna är lånade, men jag vet att Emma Svensson har tagit bild nr.4*

Pirate Bay

Idag meddelade tingsrätten i Stockholm domen i Pirate Bay-rättegången. Alla de åtalade får 1 års fängelse och de ska också betala ett skadestånd på totalt över 30 miljoner kronor. Den här domen kan i och för sig överklagas och i värsta fall kan det dröja flera år innan målet avgörs. Ipred-lagen, som började gälla i april i år, gjorde så att många slutade att ladda ner filer. 

Vad tycker ni om den här domen? Är det rätt att man ska få ladda ner filer gratis? Har ni påverkats av den nya lagen?

Bengans

Jag var på Bengans i Stockholm häromdagen och tittade. Eller ja, shoppade kanske man ska säga (dom har rea nu, kila dit om du har möjlighet). Jag fick med mig 3 skivor därifrån: 
  • Mando Diao - Never Seen The Light Of Day
  • Mando Diao - Ode To Ochrasy
  • Sugarplum Fairy - The Wild One
Efter detta inköp så har jag nu alla Mandos skivor. Jag har ju hört de flesta låtar innan, men det är något speciellt att ha en CD i alla fall. Det ska bli spännande att höra Sugarplum Fairys skiva! Förhoppningsvis ska jag se dom om ett par veckor!

CD - Jesus Christ Superstar

                         
Nu har jag äntligen hunnit lyssna igenom Jesus Christ Superstar-skivan ordentligt och jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men jag ska göra mitt bästa för ni ska förstå. Det är väldigt svårt att få ut det i ord, den känslan man har när man lyssnar på skivan. Musiken i sig är väldigt bra, men nu när skivan har kommit kan man lyssna extra mycket Olas översättning av verket. Jag tycker att Ola har lyckats utmärkt med att översätta musikalen och han lyckas förmedla samma innebörd som finns i den engelska versionen. Men han har också lagt in sin egen tolkning i vissa delar, precis som han förklarade i en intervju som sändes på radion igår. Ett exempel är med Judas: "Aldrig riktigt gillat den där Judas, aldrig sett vad Jesus ser hos han. Sen när vi fått tid att skriva evangelium, så vinklar vi det så han får all skam"


Det är samma melodislingor som återkommer genom hela musikalen, men med varierande text och personer som sjunger sångerna. För mig är det nästan omöjligt att bara välja en låt som jag tycker om extra mycket. Om jag fick säga ett par så skulle det bli "Templet", "Getsemane", "Vad står på?" och "Simon Seloten/Arma Mänsklighet".


Det är bra att fler människor kan få ta del av denna fina musikal och Ola genomtänkta översättning nu när skivan har getts ut, men jag kan inte låta bli att fundera på varför jag inte såg den ytterligare en gång. Flera personer som jag har spelat skivan för, men som inte var i Malmö och såg musikalen, ångrar sig nu att de inte åkte. Det är bara att inse att vi som var där har upplevt något ganska unikt - en rockstjärna i rollen som en biblisk person.

Vad tycker ni om skivan?


Imogen Heap - Hide And Seek

Jag var och dansade i fredags och när vi skulle strecha på slutet spelades denna låt. Den är väldigt annorlunda, men fin på samma gång. Lyssna gärna och säg vad ni tycker!

                        

Sommarens festivaler

Det finns flera bra festivaler i Sverige med tusentals besökare varje år. Jag har här nedan valt ut 4 festivaler där jag har skrivit var och när de äger rum och vilka artister jag är intresserad av på just den festivalen. Hultsfred känns som den festivalen som lockar mest just nu, men vi får se. Har ni funderat på att besöka någon festival i sommar?

Arvikafestivalen
Var: Arvika
När: 2-4 juli
Artister: Frida Hyvönen och The Sounds
Hemsida: http://www.arvikafestivalen.se/

Peace And Love
Var: Borlänge
När: 22-27 juni (temadagar innan själva festivalen)
Artister: A Camp, Håkan Hellström, Laakso, Mando Diao, Sugarplum Fairy, The Kooks, The Sounds och The Soundtrack Of Our Lives
Hemsida: http://www.peaceandlove.nu/ 

Way Out West
Var: Göteborg
När: 14-15 augusti
Artister: Timo Räisänen
Hemsida: http://www.wayoutwest.se/

Hultsfred
Var: Hultsfred
När: 8-11 juli 
Artister: The Killers, Kings Of Leon, Regina Spektor, A Camp, Mando Diao, Sahara Hotnights, The Sound, Maia Hirasawa,  och John Me
Hemsida: http://www.rockparty.se/ 


RSS 2.0