Regina Spektor

Imorgon kl. 10 släpps biljetterna till Regina Spektor. Hon spelar på Cirkus i Stockholm den 7:e december. Jag har verkligen väntat på den dagen då jag får boka biljetter till hennes konsert. Det blir tredje gången gillt för mig kan man säga. Jag missade både när hon spelade på Way Out West 2007 och på Hultsfred tidigare i år. Det kommer att bli så roligt att äntligen få se henne. Pete Doherty spelar ju i Sverige ett par dagar innan, men tyvärr får jag prioritera lite och jag har ju trots allt sett Pete en gång innan, så jag ser Regina istället.

"You're the big mouth"Den senaste tiden har jag sett det här klippet hur många gånger som helst!!! De är så himla fina allihopa. Björns söta fniss, Gustafs prat om priset för "Sveriges sexigaste man" och CJ:s fina kommentar, haha! You got to love them.

Musiktips

Coldplay - Green Eyes
Coldplay - Lost+ (with Jay-Z)
White Lies - To Lose My Life
The Libertines - Don't Look Back Into The Sun
Coldplay - Glass Of Water
Broder Daniel - Shoreline
Mando Diao - Mean Street

COLDPLAY - STADIONBästa låt: Life in Technicolor II, Green Eyes, Strawberry Swing och Glass Of Water
Bäst: Lovers In Japan med all fjärils-konfetti
Sämst: De små killarna och tjejerna bakom oss, mer störande får man leta efter

Betyg: 5 av 5

Igår kom jag och min kompis Elin till stadion vid 12-tiden för att köa till Coldplay. Det var mycket folk redan då, så vi hade ca 300-400 framför oss i kön. Efter ett tag kom 4 kompisar som vi köade tillsammans med. Det regnade på morgonen, men som tur var slapp vi upplevelsen att köa i regn. Vid insläppet 17:30 tog vi platser på 3-4 raden till höger och väntade på att förbandet White Lies skulle börja. De var bättre än vad jag trodde. De hade ett par låtar som var riktigt bra, To Lose My Life till exempel, men sedan var det flera som var långtråkiga.

De spelade i ca 40 minuter och sedan väntade på det vi hade köat för - Coldplay. De klev på scenen runt 21 till tonerna av Life in Technicolor. Sedan kom den ena bra låten efter den andra. Det var roligt att de körde de fina låtarna, Postcards From Far Away och Glass Of Water, från Prospects March EP. Det är svårt att välja ut de bästa låtarna eftersom Coldplay håller en väldigt hög nivå genom hela konserten. Coldplay gjorde också en hyllning till Michael Jackson genom att sjunga Billy Jean ute i publikhavet. Det går knappt att beskriva den känslan att se Coldplay live. Det här är andra gången och jag var tveksam om de skulle lyckas överträffa den magiska konserten som var förra året. Men det är ju Coldplay vi pratar om, så det är klart att de lyckas!!!! Efter att ha radat av ett stort antal låtar, spelar de Lovers In Japan och det faller ner 1000-tals fjärilar i form av konfetti, över publiken. De avslutar sedan den perfekta kvällen med att spela The Scientist och Life in Technicolor II, en låt som jag hade sett fram mycket mot att höra.Låtlista:
Life In Technicolor
Violett Hill
Clocks
In My Place
Yellow
Glass Of Water
Cemeteries Of London
42
Fix You
Strawberry Swing
God Put A Smile Upon Your Face
The Hardest Part
Viva La Vida
Lost!
Green Eyes
Death Will Conquer
Billie Jean
Viva La Vida (remix)
Politik
Lovers In Japan
Death And All His Friends
Extranummer: The Scientist och Life In Technicolor II

Last Fm


Jag tycker det är lite kul med statistiken på Last Fm. Att se vad man lyssnar på osv. Jag har ju två artister som toppar statistiken ganska mycket om man säger så. Men den kanske inte är helt rättvisande eftersom min iPod oftast inte ville scrobbla musiken för ens jag köpte ny datorn (vilket jag gjorde i februari). Anyway, jag tycker att Last Fm är ett superbra program om man gillar att lyssna på musik. Har ni Last Fm?

Coldplay nu och då

                
Om ni gillar Coldplay tycker jag att ni ska se på SVT1 ikväll kl. 20. Då visar de nämligen "Coldplay då och nu". Man kommer få se hela historien om bandet och klipp från allt ifrån deras första studioinspelning till stora utomhuskonserter. Missa inte det!!!

Twitter

Vi gillar att Mando twittrar mycket. Yes we do! HÄR kan ni läsa mer vad de skriver

"Writing in De la Santa. Songs about sodomi. Fun and sick. Like the next album I hope. /g"

Om en vecka...

Nu är det en vecka kvar tills Coldplay spelar på stadion i Stockholm. Behöver jag säga att jag längtar? Min fråga är då: Vilka av er som läser bloggen ska dit?

Sommarens skivinköp

Jag har hunnit köpa en hel del skivor under sommaren:

CD
The Hives - The Black And White Album
Sugarplum Fairy - First Round, First Minute

Singel
The Ark - One Of Us Is Gonna Die Young
Mando Diao - Sheepdog
Mando Diao - You Can't Steal My Love

LP
Mando Diao - Hurricane Bar
Peter Doherty - Grace/Wastelands

Vinyl
The Ark - Absolutely No Decorum
Mando Diao - God Knows
Mando Diao - God Knows (en annan version)

"Beat it"Mando Diao är ju i Japan nu och uppdaterar massor därifrån. Det gillar vi. Denna extremt roliga video till exempel!!! Mats, Victor, Björn, Gustaf och de två körtjejerna i peruk och sjunger "Beat it". Så himla kul!!!

HÄR kan ni hitta alla klipp som Mando har laddat upp på Youtube från Japan. Enjoy!

Play me some good songs

Jag tänkte tipsa om lite bra musik så här på onsdagskvällen. Det tänkte jag göra genom att länka en av mina listor Spotify.
Så känner ni att ni vill ha lite musiktips, kika HÄR

Btw, så fick jag frågan vilken band/artist som jag tycker har varit bäst live i sommar (se inlägg nedan). Det är svårt att bara säga en måste jag erkänna. Så jag säger Pete, Mando Diao och Sugarplum Fairy.

Bästa band/artist?

Nu har ju mer än halva sommaren gått och flera av de största festivalerna i Sverige har redan varit. Jag vet att ni som läser har varit på flera av dem och jag undrar: Vilken artist/band tycker ni har varit bäst?

RSS 2.0