Mando Diao - Give Me Fire

                             
Så var det dags för mig att skriva vad jag tycker om Give Me Fire. Jag måste säga att jag gillar verkligen skivan. Den växer och växer för varje gång man lyssnar på den. Men som vanligt finns det ju några låtar som man gillar mer än andra och den här gången har jag "Blue Lining, White Tranchcoat", "Gloria", "Maybe Just Sad" och "Come On Come On" som favoriter. Det kanske verkar vara för många låtar att ha som favoriter, men faktum är att jag gillar alla dom låtarna på olika sätt. "Maybe Just Sad" var nog den låten som jag fastnade för först men nu är det "Come On Come On" som gäller. Sen måste jag faktiskt säga en sak! "High Heels" är egentligen ingen bra låt, men den har något i sig som gör att man får den på hjärnan i alla fall. Så nu var det sagt! Fast det är ju i och för sig min mening som relativt nytt fan av Mando Diao. De som har varit det längre verkar ju gilla den väldigt mycket. Nu är det bara att hoppas att vi får se Mando Diao på olika festivaler i Sverige i sommar så de får chans att framföra detta mästerverk.

Mando Diao i Nyhetsmorgon

Igår var Mando Diao med i Nyhetsmorgon i Tv4. De spelade "Dance With Somebody" och "Gloria" + att det var en intervju med dem. Tyvärr så missade jag en stor del, men jag fick se "Gloria" i alla fall. Mycket bra var det tyckte jag att det var! Tack Amanda för påminelsen! Låtarna + intevjun kan ni se här nedanför. Enjoy!

Gloria --->
HÄR
Dance With Somebody ---> HÄR
Intervju ---> HÄR

Mando Diao - DVD

När jag köpte Mando Diaos nya CD(som jag kommer skriva om om ett par dagar) fick jag ockå med en DVD. Den handlar om hur det gick till när de spelade in "Give Me Fire", både i Sverige och när de var i LA. Från LA fick man också se "Gloria" live! Jag tycker DVD:n var hur bra och intressant som helst. Det är synd att den är så kort, bara 20 min ungefär. Alla i Mando var så fina i den!!! Har du sett DVD:n? Vad tyckte du om den?

OPUS + releasekonsert

  • Den 24 Februari kommer tidningen OPUS ut där man kan hitta en intervju med Per Tengstrand och Ola Salo. Man kan köpa tidningen på bl a Pressbyrån och den kostar 80:- Man får också med en CD när man köper tidningen. (omlaget kan ni se nedan)
       
                                           *Bild från Tengstrands sida*

  • På fredag är det releasekonsert för "An Arkeology" Steinway Gallery i Stockholm. Jag önskar att jag hade kunnat gå, men jag kan tyvärr inte det. Är det några av er som ska gå dit? 

Video 3

Nu är det dags för den sista videon och det här valet var riktigt svårt måste jag säga. Men till slut valde jag ändå denna video: Absolutely No Decorum från P3 Guld-galan 2007. Dels så tycker jag den här låten är underbar, men sen gillar jag själva framträdandet också, kläder, sången, allt är perfekt på något sätt.  Det finns otroligt många bra klipp med The Ark så det är ju svårt att välja ut tre stycken, men nu har ni fått reda på 3 av mina favoriter.
Har ni något förslag på någon kategori som jag kan ha några andra veckor?, t ex 3 bästa låtarna eller liknande...eller vänta! Ta inte "3 bästa låtarna" för det kan jag ändå inte välja, men kom gärna på andra bra kategorier!


Ola - I Just Wanna (Sing A Song Called) on Palladium


Det här måste ni bara se! Det är så vackert! Sen så gillar jag det Ola säger innan. Han säger något i stil med:

" Jag som inte hänger med i detta digitala samhälle och jag tyckte det var tjusigt att den hette "I just wanna (sing a song called:)"  med sing a song called inom parentes och så kolon. Men vad jag då inte tänkte på var att det blir en smilie på slutet. När jag skickar sms om den här låten så blir det en sån där jävla smilie. JAG HATAR SMILIESAR. Så jag har skrivit en låt som enligt T9 innehåller en smilie"

Those Dancing Days!


Bäst: deras härliga dansvänliga musik
Sämst: dom svettiga killarna bakom mig
Bästa låt: Hitten
Betyg: 2 av 5

Igår var jag och såg Those Dancing Days med ett par kompisar. Tjejer med mer energi får man nog leta efter! Innan Those Dancing Days spelade såg vi ett lokalt band som hette Majestic Mojo. Mycket bra! De fick publiken med sig och hade bra energi. Sen vad dags för Those Dancing Days och jag fick ett par svettiga killar bakom mig som dansade konstant under hela konserten. Jag tyckte dock inte att det var lika kul. Jag hade haft massor att göra hela dagen och var trots allt ganska trött. Under de första låtarna tyckte jag att det var jättebra, men efter ett tag började man vilja ha lite mer variation i låtarna -  det var samma hela tiden kändes det som. Men dom låtarna kom aldrig så efter ett tag trötnade jag faktiskt. Mitt betyg blir därför inte så högt. Hade det varit det hade tjejerna fått mycket högre betyg för bra är de, det är det ingen tvekan om.
Fler bilder kan du se HÄR

      
Bild 1: Det var en liten kille som satt på catwalken som gick ut från scenen. Han verkade gilla bandet!
Bild 2: Sångaren i Majestic Mojo
(klicka på dem för att se dem i större format)

Video 2

Nu är det dags för Video 2! Jag kan ju säga att det är inte lätt att bara få välja 3 st för när man tittar på Youtube inser man hur många otroligt bra klipp det finns med The Ark. Men det här klippet är ett som jag fastnade för första gången jag såg det! Faktum är att jag gillar låten mer i den här versionen än på skivan. Jag gillar också stämningen där det känns nästan som om att man får hänga med när de repar i studion.
 

Melody Club - konsert

Äntligen åker Melody Club ut på turné igen och jag ska såklart passa på att se dem. Det har inte släppts någon exakt turnéplan, men det är som är säkert är att jag kommer att se dem dem den 17 April i alla fall. I bästa fall kommer jag att få fotopass också, men vi får se. Det ska bli jätteroligt att dem igen. Förra gånger jag såg dem var det +10 och regn, så något som är säkert är ju att vädret kommer inte att påverka spelningen negativt den här gången i alla fall!

Those Dancing Days och The Hives

Nu helgen ska jag se Those Dancing Days tillsammans med några kompisar. Det ska bli roligt att se dem för att jag tycker det är lite extra roligt att kolla på tjejband för det mest killar som är kända trots allt. Jag har hört flera låtar som de spelar och jag gillar dem verkligen. Självklart kommer jag skriva om spelningen och jag hoppas jag får ta bilder också (har inte kollat än).

The Hives kommer nu att göra 5 konserter i Sverige efter att ha varit massor av andra länder.
The Hives kan du se: 

24 mars - Göteborg - Trädgår'n
25 mars - Malmö - KB
26 mars - Norrköping - Flygeln
27 mars - Karlstad - Nöjesfabriken
28 mars - Umeå - Umeå Open

Video 1

Idag är det då premiär för min nya idé att lägga upp en favoritvideo med The Ark de 3 kommande söndagarna! Det kommer inte att vara någon musikvideo utan det kommer att vara TV-framträdanden och kanske från någon konsert. Vi får se för jag har inte riktigt bestämt alla klipp än. Det finns så många som är bra! 
Här kommer i alla fall den första: Prayer For The Weekend som de uppträdde med hos "Stina!". Jag tycker att det här framförandet är riktigt bra, dels sångmässigt, men också att det finns en härlig energi genom hela låten. Enjoy!

 

RSS 2.0