Ola Salo hos Stina!

Jag har letat ett tag efter videoklippet från Stina! där Ola Salo var med och pratade, men jag har inte hittat det. Fram tills idag! Idag såg jag det på Youtube, kvalitén kanske inte är så bra, men ändå! Tack till den som har laddat upp det där!
Kika gärna på det! Vill ni se uppträdandet de gjorde innan så kan ni göra det också. Det finns en liten miniatyrbild till höger om ni dubbelklickar på videon och det kommer upp ett nytt fönster! Där har ni det!
Enjoy!

Namninsamling och father of a......

Jag läste på NILLAS BLOGG för ett tag sen om att det finns en namninsamling om att Ola Salo och Jonas Nydensjö ska framföra Olas gymnasieprojekt Lema Sabachtani. Skriv gärna på den HÄR

När jag ändå skriver om The Ark kan jag passa på att säga grattis till Jens som ska bli pappa. Grattis!


3 favoriter

Mina 3 favoritlåtar just nu:
1. Mando Diao - All My Senses
2. Sugarplum Fairy - Sweet Jackie
3. Coldplay - Strawberry Swing

Vilka är era 3 favoritlåtar just nu?

TITTA PÅ "GARAGE" IKVÄLL KLOCKAN 19:30 PÅ SVT2. DÅ SKA MANDO DIAO OCH TIMO RÄISÄNEN VARA MED!

Gästblogga

För ett par dagar sen fick jag frågan om jag vill gästblogga på Musiktoppen. Jag sa ja, så nu kommer jag blogga där oxå ibland. Självklart är det den här bloggen som jag prioriterar eftersom den är "min". Jag kan länka till musiktoppen när jag skriver inlägg där, om ni har lust att läsa. Det första inlägget jag skrev kan ni läsa HÄR.

Coldplay - In My Place

Jag har verkligen fastnat för låten "In My Place" efter konserten i Stockholm. Framför allt introt får mig komma ihåg den där känslan i Stockholm. Jag har läst bloggar från flera som var där och det är många (liksom jag) som har svårt att beskriva den där känslan som man hade när man var där! Lyssna gärna på låten!

Kasse och T-shirt

        
Efter konserten köpte jag som sagt en kasse/väska och en t-shirt. I vanliga fall brukar jag inte köpa så mycket efter konserter, ibland pins eller liknande. Men den här gången kände jag att jag nästan var tvungen eftersom Coldplay inte är något band man får chansen att se varje år precis! Jag hade verkligen problem att välja färg på t-shirten först^^, men till slut bestämde jag mig för en mörkblå. På ryggen står deras turnéplan.
Brukar ni köpa något på konserter?? Köpte ni som var på Coldplay något? 

COLDPLAY PÅ GLOBEN

    
Bäst: att jag äntligen fick se dem!!
Sämst: vi satt lite för långt ifrån
Bästa låt: Fix You eller Viva La Vida
Betyg: 4.5 av 5

Igår var det äntligen dags för Coldplay att inta Globen en andra gång på två dagar och denna gång fick även jag se dem. Inför ett fullsatt Globen radade de upp massor av bra låtar.

Jag kom till Globen vid halv sju och konserten började halv åtta så jag hade god tid på mig att äta lite och titta i shopen. Vi satt ganska bra (jag beslöt mig för att köpa sittplats, vilket jag ångrar lite i efterhand) rakt framför scenen. Halv åtta drog förbandet igång, Albert Hammond tror jag det hette. Det var helt okej, men låtarna var lite för snarlika för att man skulle orka behålla koncentrationen. Den gången man vaknade till var när frontmannen bytte gitarr, stämde den och sa "Fuck, I kicked this guitar yesterday". Efter den låten skulle man förstå vad han menade, då slog han gitarren i golvet som avslutning på låten. Synd att man inte hade haft ståplats och hade kunnat fota det!!

Sen var det äntligen dags för Coldplay!! Alla jublade när de kom in och började på "Life in technicolor ". De hade otroligt snygg ljussättning. Det var som "bollar", en stor och 4 mindre, som snurrade och visade bilder på dem och olika mönster. Jag vet liksom inte vad ska jag ska säga om konserten. Jag saknar nog ord. Alla runt omkring bara stod och sjöng med, allt var så otrolig bra! När de hade spelat ett tag springer plötsligt alla ner från scenen, förbi pubiken och går upp på läktaren. När de kommer dit ställer de sig och spelar "The Scientist". Så häftigt! Men är det någon låt som jag tycker var speciell från kvällen så var det "In My Place". Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det var som var speciellt med den låten. Jag har ju hört den förut, men det var något extra att höra den live. Den blev annorlunda då.

När alla trodde att konserten var slut kom de in och spelade underbara "Yellow", medans något som liknade löv föll ner över publiken!! Efter ca 90 minuter och många bra låtar var konserten tyvärr över. Med mig därifrån fick jag en t-shirt och en väska.

Låtlista:
Life In Technicolor
Violett Hill
Clocks
In My Place

Speed Of Sound

Cemeteries Of London

Chinese Sleep Chant

42

Fix You

Strawberry Swing

God Put A Smile Upon Your Face/Talk

The Hardest Part

Postcards From Far Away

Viva La Vida

Lost!

The Scientist

Death Will Never Conquer

Politik

Lovers In Japan

Death And All His Friends

Yellow


Coldplay tomorrow

Imorgon är det dags!!
Globen!
Coldplay!
Det ska verkligen bli jättekul att se dem. Imorgon ska jag lyssna igenom lite låtar innan konserten. Jag har några timmar i bilen framför mig, då är det bra att passa på. Jag trodde inte att Coldplay skulle komma till Sverige i år! Vilken lycka när de beslöt sig för det.
26 timmar kvar.....

Musikvecka

        
Den här veckan blir det kanske inte så mycket uppdatering på bloggen.
Imorgon åker jag till Stockholm för att sjunga och på torsdag är det äntligen dags för Coldplay. Jag har ganska mycket jag ska hinna med så jag skriver nog inget om Coldplaykonserten för ens på söndag! Får jag trots allt en stund över kanske jag skriver nån rad här.

Ha en bra vecka!

Ny skiva med Sahara...nej!

Jag satt och läste Metro igår och där stod " Sahara Hotnights släppte ny skiva i tisdags!" Shit, tänker jag, var har jag bott de senaste veckorna? Hur kan man missa sånt? Jag tänkte i alla fall att jag skulle köpa den skivan idag. Jag läste tidningen väldigt sent på dagen och hade inte tillgång till någon dator då för när jag ska se på datorn idag vad deras nya skiva heter hittar jag ingen ny skiva. Efter flera försök går jag till sist in på deras hemsida och läser att det är "What If Leaving Is A Loving Thing" som ska släppas i Europa.
Det blev ingen ny skiva för mig idag inte. Tur att jag inte hann ut på stan för att leta efter den i alla fall.
Smart man kan vara...??

Skaffa bloggkoll

För några dagar sen blev jag tipsad om Bloggkoll och bestämde mig för att prova det. Det är en sida där du kan lägga till alla bloggar du läser och kan sedan gå in på den sidan för att se om någon av bloggarna har blivit uppdaterad. Då slipper man kika på varenda blogg. Väldigt smart tycker jag. Prova HÄR! 
Om du vill följa min blogg klicka här:
Följ min blogg med bloggkoll

I used to roll the dice
Feel the fear in my enemy's eyes

IdolVad tycker ni om Idol?
Personligen så jag har jag en ganska delad åsikt om det. Okej, visst det är väl jättebra att få en chans att bli upptäckt, men hur kul är det att kallas för Idol-Agnes hela sin karriär? Jag tycker många som har fått en karriär efter Idol är ganska opersonliga och hur långt har de kommit liksom? Nu riskerar ju Marie Picasso att förlora skivkontraktet och de som har vunnit tidigare år har det ju inte gått så bra för heller. Amanda Jensen tycker jag däremot om...okej hon har kanske inte världens bästa sångröst, men hon har en härlig personlighet och utstrålning och det är minst lika viktigt. När de åker runt i olika städer nu i början är roligt, men fredagsfinalerna tycker jag är alldeles för många. Så ni behöver inte bekymra er om att få veckorapport om Idol i den här bloggen, det kommer ni slippa! Men det är klart, kommer det något jag gillar skriver jag kanske om det.

Father Of A Son - Idol

Kolla på DETTA! Såg ni idol igår när det kom in en kille och sjöng "Father Of A Son"! Shit, vad jag skrattade...inte för att det var dåligt utan för att han var så himmla härlig! Först när han kom in tänkte jag: Gud han kommer inte gå vidare! Men efter att han hade sjungit ett tag (okej den texten han sjöng, fanns det någon fras som var helt rätt?) insåg jag att han var ju inte så dålig på att sjunga och det där knasiga....det är kanske så man ska vara för att lyckas??

Som Jihde sa efteråt: "Om Ola vill satsa på en solokarriär är det bara för killarna i The Ark att ringa honom"....ehh ja...eller??

Johnnys Depp in The Kids

        
Johnny Depp
är tydligen inte bara en jätteduktig skådis. Han har även ett band, The Kids, som spelade på för ett par dagar sedan på en välgörenhets gala i Florida. I bandet spelar han gittarr och körar. Han kom med i bandet redan i High School, men när de misslyckades med att få skivkontrakt satsade han på att skådespelare istället. Kanske tur att han bytte bana?!

I nuläget så har jag inte hittat någon mer artikel om Giresta pianofestival än DENNA.  Men jag tror att Ola blev intevjuad lite längre av någon tidning. Får jag syn på den så länkar jag den självklart!!
Men jag kan inte låta bli att länka recentionen av Coldplays turnépremiär i Strasbourg. Okej, den fick "bara" 3 av 5, men tänk....om nästan 2 veckor ska jag se dem!! Det ska bli jättekul!


Popanganda och The Hives

Här kan hittar du artiklar och bilder från Popaganda och bilder från The Hives. The Hives måste vara roliga att fota live - kika gärna på de bilderna! Artiklar och ev bilder från Giresta pianokonsert ska jag försöka under dagen eller imorgon! Kolla gärna här då!
Popaganda:
Expressen
Deras hemsida
Svd
The Hives: Rockfoto,RSS 2.0