Lys, lys, mitt ljus

 
 
Snigels Visa från programmet Babel
 
Ikväll var det biodags på Folkets hus. Det var nämligen film med Mando Diao som stod på schemat och det kan man ju bara inte missa. Det var himla kul att se att det var så pass många äldre som hade hittat dit bara för att de ville se Mando. Jag sänkte medelåldern rejält!
 
Hur som helst så var det himla fint! Första akten (om man nu kan kalla det så när det var bio) så var det intervju, mest med Björn och Gustaf, men även lite med de andra i bandet. De pratade om hur det här med Fröding hade börjat och hur de hade gått till väga längs vägen. Sedan var det paus i 20 min och efter det så var det en konsert i en folkpark där de spelade låtarna från skivan som släpps på onsdag. Det var en grym konsert! Alla låtarna var väldigt fina, men jag måste säga att de bästa har de redan spelat på diverse TV-program d v s Strövtåg i hembygden, I ungdomen och Snigelns visa. Men även låten Titania, som de spelade allra sist, var väldigt fin!
 
Jag längtar verkligen till på onsdag då min skiva kommer. Eftersom jag har förbeställt skivan sedan tidigare så köpte jag ingen ikväll trots att jag hade möjlighet. 3 dagar kvar. Abstinens.

Mitt blod är i oro jag tror jag är kär

Mando Diao är verkligen i fokus nu och om man inte kan få nog av dem så är de med på Skavlan ikväll samt Babel på söndag. På Babels sida recenserar de några av Frödings dikter som har blivit låtar.
 
Så det är alltså ikväll kl. 21.00 och söndag kl. 20.00 som gäller!

Cause she will offer you a heart attack

 
 
 
 
Här är klippen från när Mando Diao var med hos Moraeus igår. Första klippet kan man bara se på webben och det är när de sjunger En sångarsaga (älskar den låten). Klipp nummer två är låten I ungdomen. De spelade ju den sången på TV-galan i fredags och jag måste säga att jag gillar den versionen de spelade då bättre. Sista klippet är ovanför är Gloria! Enjoy!

At the end there's a light

Jag gillar söndagar! Söndagar är dagen då jag brukar baka, ta en långpromenad och se på TV-serier på kvällen. Ikväll blir det SVT och musikprogram istället för TV-serier.
 
Först tänker jag se Hur Beatles blev Beatles som gick på TV igår. Sedan är ju Mando Diao med på Moraeus med mera och det kan man ju bara inte missa. SVT1 kl. 20 är det som gäller då!
 
Mando Diao.
 
Bild från SVT när programmet spelades in

I min ungdom

Mando Diao var ju med på galan för Världens barn igår och nu kan man se deras uppträdande på SVT play (eller här nedanför) om man missade det eller bara vill se det om och om igen. De uppträdde med sången I min ungdom som är en av låtarna på deras kommande skiva Infruset där de har tonsatt dikter av Gustaf Fröding! Så himla vacker låt och man blir ju så himla glad av att se dem spela!
 
 

See the idiot walk

Igår köpte jag biljett till den första konserten 2013 - The Hives. Jag såg dem på Peace & Love 2010 och det var utan tvekan en av de bästa konserterna på den festivalen. The Hives är nog ett av Sveriges bästa liveband, så det känns som en bra konsert att starta 2013 med. 15 februari är det som det är dags att se dem!
 
Man kan boka biljett till deras konserter 2013 HÄR
 

Everytime I look deep in your eye I see the dreams go by

Ikväll har jag sett avsnittet av "Jenny Strömstedt" där Sugarplum Fairy och Kristian Gidlund var med igår. Man blir helt tom på ord efter att ha sett när Kristian pratar. Jag önskar bara att allt var en hemsk dröm och att man vaknar och så är Kristian frisk. Man kan se klippet HÄR (spola fram till 28.30 om ni bara vill se Kristian och Sugarplum Fairy!

Det är så otroligt fint när de spelar Sweet Jackie. Jag skulle så himla gärna att de spelade en låt eller två i Stockholm. Åh, tänk om de kunde göra det....
 
Besök även Kristians blogg, I kroppen min

Det är ljus över stränder och näs

Jag är så himla nöjd för att jag nu har möjlighet att se Mando Diaos konsert på bio den 28 oktober! Den skulle visas på några olika ställen i Sverige, men inget ställe som var tillräckligt nära för att det skulle funka att se den kl. 18.00 på en söndag. Men nu har de alltså lagt till några ställen så att även jag kan se den!

Det som visas på bio är dels en dokumentär om Mando Diao och Gustaf Fröding och dels en konsert med bandet i en folkpark där de spelar låtarna från nya skivan Infruset. Man kan läsa mer info om det och se alla spelställen HÄR.
 
Mando Diao är för övrigt med i galan för världens barn nästa fredag (12/10) kl. 20.00 i SVT1. Fint ju!
 

RSS 2.0