2011 - Del II

Juli
Jag är faktiskt inte klar med juli än för jag hann med så himla många konserter då! En vecka efter Peace and Love åkte jag till Putte i Parken för att vara där en dag. Jag hade fått fotopass och väldigt pepp på att ta massa fina bilder! Första konserten var Veronica Maggio som jag missade på P&L. Hon var såklart bra och levde faktiskt upp till de skyhöga förväntningarna.

Sedan var det lite väntan jag och såg Those Dancing Days i väntan på Manic Street Preachers. Det var dom och The Ark som var anledningen till att jag åkte dit. Jag är inget jättefan, men det var verkligen kul att se dom live. Älskar att se stora band live. Sedan var det dags för mina älskade The Ark! Jag hade skyhöga förväntningar på konserten, mest för att konserten med dem där 2010 var den bästa jag har någon har sett.

Jag fick flera bra bilder och massa fin kontakt med bandet. Jag fick Jepsons plektrum också. Jag blev verkligen så himla glad för det! Det ligger på min musikhylla. Där ligger det väldigt bra!

Augusti
I augusti var det åter igen dags för The Ark, den här gången på Liseberg i Göteborg. Jag tänkte faktiskt inte stå långt fram på den konserten utan njuta av en dag i Göteborg och se konserten från lite längre bak. Det gick så där med det. Jag var bara där 1.5 h innan konserten, men lyckades ändå få en plats på 5-6 raden. Jag satt kvar där och väntade och kom till slut på andra raden. Inget jag klagade över precis.

Jag spelade in flera fina klipp på mobilen från den konserten, bland annat Olas tal. Det är himla fint att lyssna på den ibland när man sitter på bussen och allt känns grått.

September
Jag såg Melody Club. Jag älskade dom när jag var liten så det var kul att få se dom igen. Man blir nostalgisk. Sedan var det dags. There is no end. Sista konserten med The Ark. Jag och Emma åkte till Gröna Lund tidigt på morgonen (kl. 04) den 18 september och satte oss för att vänta. Vi frös som tusan, men inget spelade någon roll. Vi hade så kul tillsammans och träffade massa vänner som man bara träffar på konserter. Timmarna gick ändå ganska fort och till slut var klockan 20. Konserten var helt jäkla magisk. Finns knappt ord för det! Ola grät (vilket man ser på bilden nedan). Jag grät (jag som inte ens skulle gråta). När Calleth började ville jag aldrig att den skulle ta slut. Sista talet. Sista av allt. Jag och Emma åkte till hotellrummet och åt chips sen och kom överens om att vi måste åka på konsert tillsammans igen. Snart!


Oktober
Det var dags att se Veronica Maggio igen. Jag hade sett fram emot den konserten, men tyvärr så var det lite annat som tog fokus under konserten. Det var så många fulla 18-åringar som verkligen var jättejobbiga. Man låter verkligen tråkig när man skriver det, men det var sjukt jobbigt och man blev helt mosad. Tråkigt eftersom när man kunde fokusera på konserten så var hon väldigt bra!

December
Årets sista konsert blev en konsert med ett band jag inte hade hört förut - The Concept. Jag lyssnade på ett par låtar, gick dit och blev positivt överraskad! Alltid kul att upptäcka nya band live!

---

Det har varit ett väldigt bra konsert- och musikår och jag hoppas 2012 blir lika bra. Året har gått i The Arks tecken med all rätt!

---

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!

2011 - Del I

Mars
Årets första konsert blev en turnépremiär i Sverige för The Arks del. Det var början på deras sista turné och jag fick se dem på hemmaplan. Magiskt! Jag fick höra The most radical thing to do!! Herregud vad fint!!

April

Årets andra konsert blev Håkan Hellström som jag såg för första gången faktiskt. Helt otroligt hur jag har kunnat missa honom, men han har alltid spelat samtidigt som andra band på festivaler. Det var såklart en väldigt bra konsert!

Maj
Jag åkte för att se Sugarplum Fairy i Stockholm. Det var sjukt efterlängtat att få se dem efter den grymma konserten på Peace and Love 2010 (den konserten är fortfarande top 3 av alla konserter). Det var väldigt speciell stämning eftersom det var sista konserten innan Kristian skulle påbörja sin cancerbehandling.

Juli
Det var äntligen dags för Peace and Love! Den första dagen kändes lite som uppvärmningsdag. Såg Paolo Nutini, Lykke Li och Kings of leon! Dag nummer 2 såg vi Carl Norén akustiskt inne i stan för att sedan så och se I Blame Coco. Jag såg verkligen fram emot att se henne. Hon var så himla bra!

Sedan sprang jag direkt och köade för att se The Ark och såg Volbeat (haha) under tiden. Kvällen avslutades som sagt med Ark. Det var turnépremiär för sommarturnén och himla fint!

Fredagen började med Bob Hund. Rolig konsert. Den fortsatte sedan med The Sounds, Carl Norén och Teddybears. Stört kul att dansa till Cobrastyle. The Strokes fick avsluta dagen och herregud vilket tryck det var. Det kan ha varit bland det värsta trycket jag var med om där vi stod längst fram. Jag övervägde faktiskt att bli överburen ett par gånger, men jag valde att stå kvar. Bra konsert var det i alla fall, men det var lite svårt att fokusera på den ibland.

Så var det då dags för den sista dagen på festivalen. Det hade varit flera dagar med underbara vänner, värme, för lite mat och massa bra musik. Jag var sjukt nervös eftersom dagen började med Mando Diao och vi skulle köa för att få plats längst fram. Det fick vi och vi var himla glada för det.

Det var underbart! Jag stod bredvid Josefine precis som när jag såg dem 2009. Dom spelade Your Lovers Nerve! Herregud vad jag har längtat efter att få höra den live! Det kändes som att festivalen var fulländad efter den konserten faktiskt. Jag hade fått se så många bra band så jag svävade på ett litet moln typ. Och då stod vi ändå längst fram på Bob Dylan efteråt.

Jag tänkte stå kvar längst fram för att se Håkan Hellström, men jag orkade inte allt tryck utan gick och såg Twinflower Band istället. Festivalen avslutades med att jag och mina vänner dansade järnet till Håkan Hellström!

Ghost and phantoms

Vill ni köpa er något fint som en försenad julklapp kanske? Då tycker jag att ni ska köpa Mando Diaos Ghost & Phantoms collectors vinyl. Den är full av material som inte har släppts tidigare, demos och glömda låtar. Det fina är att den bara finns i 500 ex. Om 6-8 veckor kommer den komma i min brevlåda så ni får se en bild på den då! Ni kan beställa den HÄR för 286:-! Herregud vad jag har lagt pengar på skivor och musikdvd:er den senaste tiden. Men det är ju så värt!!

My love's with you 'til the end

Jag fick massa fint i julklapp och några musikrelaterade saker till min glädje. Jag fick:

  • Spotify Premium i 1 år
  • Biljett till Rebecca & Fiona i februari
  • The Ark med Dalasinfoniettan (DVD)

Mycket fina saker som jag är jätteglad över. Men jag köpte även 2 saker till mig själv:

  • Mando Diao - Greatest Hits (CD)
  • Biljett till Jesus Christ Superstar på Göta Lejon

Det där sista blev ju en väldigt dyr julklapp, men jag är så himla glad över den!!! Ola Salo är med i den och jag såg den ju i Malmö och nu ska jag alltså få se den igen. Jag gav en biljett till pappa också som ångrade att han inte följde med och såg den tidigare. Han blev så himla glad när han öppnade paketet. Nu är jag mycket fattigare men åh så nöjd!


2011 i en lista

Gott nytt år! Hoppas att alla hade en fin nyårsafton! Jag har ju gjort en årssammanfattning i två delar, men så hittade jag den här listan från förra året så ni får den också. Sno den gärna om ni vill:

Årets

Mest spelade:
- Låt: The Ark - Breaking Up With God
- Artist: The Ark
- Skiva: The Ark - Arkeology (mycket ark här ja)
Bästa skiva: Veronica Maggio - Satan i gatan och The Kooks - Junk of the heart
Bästa låt: The Ark - The apocalypse is over
Bästa konsert: Ser som vanligt väldigt många konserter på ett år, men jag måste nog säga The Arks sista konsert.
Antal konserter: 27 hela konserter (och massa spring mellan olika på festivaler)
Antal festivaler: 2, Peace and Love (alla dagar) och Putte i Parken (1 dag)
Upptäckt: The Strokes kanske? Började verkligen gilla dem i år

Mål/dröm för 2012:
Få se Libertines, Kooks eller Coldplay live och få fotopass till någon stor konsert eller festival.

Above and beyond

http://www.musikmarkt.de/var/storage/images/aktuell/news/news/mtv-sendet-tv-premiere-von-mando-diao-unplugged-montag-04.-oktober-2010/5564195-3-ger-DE/MTV-sendet-TV-Premiere-von-Mando-Diao-Unplugged-Montag-04.-Oktober-2010.jpe


Jag tycker att ni ska se på svensk musik när den är som bäst nu. Mando Diao är på SVT2 med Above and Beyond! Lunchmusik på en helt ny nivå!

2011 - låtar

Så, året börjar snart lida mot sitt slut. Det har varit ett fint år tycker jag. Vad har jag lyssnat på i år då? Detta är top 10:
1. The Ark
2. Sugarplum Fairy
3. Mando Diao
4. Håkan Hellström
5. Veronica Maggio
6. Oskar Linnros
7. The Strokes
8. Snook
9. Timo Räisänen
10. Carl Norén
Listan är från Last Fm. Ni får gärna lägga till mig som vän där om ni vill. (länk)

Nr 12

Då är det dags för nr. 12 - den sista låten i min lilla julkalender. Jag visste nästan från första dagen vilken låt nr. 12 skulle bli. Den här låten har faktiskt inte lyssnat så mycket på i år, med desto mer 2009 och 2010. Det var inte kärlek första gången jag hörde den, men efter att ha hört live var jag helt fast. Det är någonting med den som jag bara älskar trots att den kanske inte är någon mästerverk. Videon till den är låten är också självklar eftersom det är ett minne som jag aldrig kommer släppa. Låt nr. 12 är Mean Street med Mando Diao!

GOD JUL TILL ER ALLA FINA LÄSARE!


Nr 11

Då är det dags för den näst sista låten. Den här låten var ganska självklar. Jag älskar den helt enkelt och man blir så himla glad av den. Bandet är ju helt underbart i sig och är ett av mina många favoritband. Låten har jag fått höra live och den finns ju även på DVD vilket är himla bra om man vill återuppleva känslan från 2010 igen. Den här låten har jag även som ringsignal för att få höra den extra mycket. Låt nr. 11 är Far away from man med Sugarplum Fairy!


The Ark med Dalasinfoniettan

Nu kan man förhandsboka The Ark live på Peace and Love 2011 (DVD) via cdon.com och få den signerad. 179:- kostar den. Det ska bli min julklapp till mig själv. Den och Mandos samlingsalbum Det kommer bli otroligt fint att få uppleva dom två fina timmarna man stod framför Utopia igen!Nr 10

Den här låten är en låt som betyder himla mycket för många människor. Den har så mycket budskap i sig, som låtskrivaren själv uttryckte det: det bara sprutar ut budskap genom hela låten. Jag har hört den live fler gånger än vad man kan räkna på fingrarna och lika bra som själva låten är, lika bra är mellansnacket innan låten. Jag lägger därför upp en video där man hör den live (dock inte mellansnacket tyvärr) den allra sista gången i september i år. Lyssna och njut! Låt nr. 10 är It takes a fool to remain sane med The Ark!


All i want for christmas is...

Det är ju inte långt kvar till jul nu. Dessa musikrelaterade saker skulle jag vilja ha:
  • Biljett till konsert med Rebecca & Fiona i februari

Klicka för att stänga fönstret

 

Vad önskar ni er?

Nr 9

Jag har velat ha med en låt från det här bandet ända från dag 1, men jag har liksom inte kunnat bestämma mig för vilken låt jag ska välja. Jag har suttit och valt mellan tre stycken och till slut blev det den här. Kanske lite för att den inte är en låt som är en av deras mest kända. Hur som helst älskar jag den här låten och jag kan inte låta bli att sjunga med i den varje gång jag hör den. Jag är arg på min mamma. Hon har nämligen sett det här bandet live (okej, hon var jätteliten och fick följa med sin pappa, men i alla fall). Låt nr. 9 är Please Mr. Postman med Beatles!


I was lost, oh yeah...

Hittade dessa på Inez blogg, himla fina! Önskar att jag har en biljett...


Musikhjälpen

Det är väl inte många som har missat att Musikhjälpen är igång nu. De har olika auktioner man kan bjuda på och en av dem är The Arks backdrop från första turnén. Fatta att ha den på väggen!! Signerad och allt. Just nu ligger den på 5380, men man kan buda i ett dygn till så den lär väl sluta på mer. Se alla auktioner HÄR!

Klicka för att stänga fönstret

Bild på The Arks backdrop


Nr 8

Så, hur kan vi toppa efter Nr. 7? Kan bli svårt, men så kollade jag igenom några spotifylistor och sedan var valet ganska självklart. I alla fall vilken artist det skulle vara. Den här låten är den som jag först fastnade för. Den är grym och jag älskar när jag och min kompis står och rappar den tillsammans. Jag önskar bara att jag hade upptäckt hur bra de är medan de fortfarande spelade live så jag hade fått se dem. Låt nr. 8 är Snook, svett och tårar med Snook!


Bandsläpp P&L

Idag har Peace and Love bandsläpp och de släppte bl a Caligola. Caligola är Gustaf Noréns och Björn Dixgårds projekt tillsammans med Salazar Brothers. Det ska bli riktigt spännande att höra tycker jag! Ni kan se videon till Sting Of Battle här nedan.


Nr 7

Trodde ni att jag skulle glömma det här bandet eller? Det är snarare: vilken låt ska jag välja? Till slut bestämde jag mig för den här. Den är helt fantastisk och det är nästan så man är lite stolt när man kan texten till hela låten eftersom det är så mycket text. Vad jag minns så har jag inte hört den här live så det skulle ju inte vara helt fel att få göra det!! Man blir ju så himla glad av den och videon är så fin! Låt nr. 6 är The Wildfire (If it was true) med Mando Diao!


Kent till Putte och Peace

Igår släppte Putte i Parken och Peace and Love att Kent kommer att spela på festivalerna. Eftersom jag med största sannolikhet ska gå på båda så får jag ju chans att se dem två gånger. Jag har sett en hel konsert med dem innan (och en halv på P&L), men jag hade faktiskt hoppats på en lite bättre bokning trots att jag gillar den. Det kommer nog bli en sån där konsert jag ser om det inte finns något bättre att se. Sad, but true!

Bild från när jag såg dem 2008

Nr 6

Den här gången blir det en låt från ett band som kanske inte så många känner till. Det var en kompis som tipsade om dem när de inte var så kända och jag fastnade direkt. Den här låten får mig att tänka på när jag var och gick luciatåg i Slovenien och Österrike för två år sedan. Det var så himla kul och jag lyssnade väldigt mycket på den här låten då. Den är beroendeframkallande! Videon här nedanför är den akustiska versionen och är faktiskt en av mina favorit videos! Min dröm är att få se dem live! Låt nr. 6 är Sweet Disposition med The Temper Trap!


KONSERT: THE CONCEPT

Igår var jag och såg The Concept. Jag kände knappt till dem innan, hade bara läst lite om dem på Facebook. Jag lyssnade i alla fall på dem på Spotify och det lät bra så jag bestämde mig för att gå. Jag blev inte besviken kan jag säga.

Dom låter som en blandning mellan The Strokes och Sugarplum Fairy tycker jag. Dom hade energi på scen och låterna var väldigt bra så jag och mina kompisar dansade för fullt hela konserten. Det är alltid kul att upptäcka nya band tycker jag, speciellt när man gör det när man ser dem live. Ni kan lyssna på deras senaste singel HÄR

http://westinpromotion.com/storage/The%20Concept%20-%20lgupplst.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1309252539764

The concept


Nr 5

Jag fortsätter att spinna vidare på förra inlägget när jag väljer nästa låt. Jag satt nämligen och valde mellan två låtar från bandet. Båda låtarna är grymma live, men det som fick den ena att dra längsta strået var att jag fastnade för den redan innan jag hörde den live. När jag hörde den första gången var det en sån där "Wow-känsla" ni vet man kan få när man hör en låt ibland? Jag ryser när jag hör den. Låt nr. 5 är In my place med Coldplay!


Coldplay till Stockholm 2012

Idag läste jag om den fina nyheten att Coldplay kommer till Stockholm igen 2012. De kommer närmare bestämt att spela på Stadion den 30 augusti.

Jag har ju sett Coldplay 2 gånger tidigare, Globen 2008 och Stadion 2009. Det är helt klart några minnesvärda konserter och de är helt underbara live. Första gången hade jag sittplats och andra gången stod jag längst fram (!). Helt oslagbart att stå längst fram trots att det funkar finfint att sitta också. Jag kan ju också berätta att jag har en trumpinne tillhörandes deras trummis på min musikhylla. Inte helt fel!

Tyvärr missade jag dem när de spelade i Göteborg i somras, men jag ska fundera på om det inte får bli tredje gången gillt i sommar. För er som är intresserade av att gå så släpps biljetterna kl. 09.00 den 14 dec.

Bild från konserten 2009

Nr 4

Precis som låt nr. 3 så gör introt till den här låten mig så himla glad! Tyvärr har jag inte lyssnat så mycket på dem den senaste tiden, vilket är väldigt synd. Denna låt var nog den en av de första som jag gillade hos dem och jag tröttnar aldrig på att höra den. Nu väntar jag bara på min dröm - att få höra den live. Låt nummer 4 är What Katie Did med The Libertines! (låt nr.4 blev en dag försenad, aja)


Nr 3

När jag hör introt till den här låten tänker jag att jag sitter i en bil på väg mot något underbart (läs festival), det är sommar och det finns inga bekymmer. Jag blir helt enkelt så himla glad av den här låten och får sommarkänslor! Kan man bli något att när det är Sugarplum Fairy liksom? Låt nr. 3 är Rock'n'roll tragedy med Sugarplum Fairy!
(Det fanns ingen bra video till den här låten så vi kör en länk till Spotify istället!)

Mando Diao släpper samlingsalbum

<strong>Mando Diao</strong> Greatest Hits Volume 1 (Deluxe) - 179:-


Mando Diao släpper ett samlingsalbum som man kan förhandsboka på Bengans för 179:-. Det heter Greatest Hits Volume 1 och innehåller låtar, inkl. nya låten Christmas could have been good, och en DVD som innehåller 18 outgivna filmer. Deluxe-versionen innehåller också en 24-sidig poster fold out (vad det nu kan vara).
Förboka skivan HÄR
(Update: den finns billigare, bara 159:- på cdon.com)

Den ska jag köpa till mig själv i julklapp. Perfekt ju!

Nr 2

Den här låten lyssnar jag på när jag vill bli pepp ända sen jag såg dem på Peace and Love i juni. För jag blir så himla glad av den här låten. Jag får samma känsla som när jag stod där på första raden tillsammans med mina fina vänner. Om man bortser från all smärta och blåmärken då. Låt nummer 2 är Reptilia med The Strokes!


Nr 1

I år tänkte jag köra en egen form av julkalender här på bloggen. Varannan dag fram till jul har jag tänkt att lägga upp en låt som jag tycker lite extra mycket om, framför allt under det här året. Anledningen till varför det inte är varje dag är inte för att jag inte skulle komma på 24 låtar. Det är att jag vet att jag förmodligen kommer glömma bort att blogga någon dag och då funkar det ju liksom inte.

Idag är det då dags för låt nummer 1 av 12. Jag känner för att inleda med en låt som jag har lyssnat på säkert 100 gånger i år. Och när jag lyssnar på den nu, efter att allt är över, ryser jag och tänker på den där dagen i september då det var sista gången. Låt nummet 1 är Apocalypse Is Over med The Ark!


Sweet sweet love

Mando Diao har en finfin idé på sin hemsida. Dom har en egen julkalender där de har olika överraskningar varje dag. Idag den 1:a december (var tog hösten vägen?, sweet jesus vad fort det går) kunde man lyssna på Sweet sweet love som är en låt som aldrig har spelats förut. Bra låt tycker jag!

Mando har förövrigt en konsert i Stockholm på lördag för de som är 18 år. Man har chans att gå om man är medlem på deras hemsida. Tyvärr har jag inte tid att gå, men jag hade verkligen behövt en konsert med Mando Diao. Saknar dem!

RSS 2.0