Music when the lights go out


Nothing without youMando Diao har nu släppt en ny singel, Nothing without you plus en video till låten. Ni kan se och höra här ovan. Kvalitén är inte den bästa, men men, jag hittade ingen annan.

Vad tycker ni om låten och videon? Själv så tycker jag att den blir bättre och bättre faktiskt. Jag var inte så imponerad första gången jag hörde den, men den växer. Videon är mycket bättre än Mean Street-videon (den gillade jag inte så mycket). Lite mysigt när det varierar med vinterbilder och fina bilder på Mando!
(Tack Sophie för att du länkade)

Kent - Socker

Den här låten har jag lyssnat jättemycket på de senaste dagarna. Himla fin! Det är nästan så att jag har glömt bort Kent för jag har inte lyssnat på dem på nästan ett år. Men nu har jag blivit påmind om hur bra de faktiskt är!
(Btw, så läste jag att det kommer att komma ut en bok om Kent under 2010)

I wanna dance with somebody...or?

Pappa zappade runt bland kanalerna på TV:n och jag satt i rummet bredvid. - Stopp, skrek jag plötsligt. Det var något som var så himla bekant med låten som spelades, men något var väldigt fel. Sen kände jag igen låten. Det var ju Dance With Somebody. Men det var långt ifrån Mando Diao som uppträdde. Nej istället blev den totalslaktad i Dansbandskampen!

Tegan and Sara

Den senaste veckan har jag lyssnat väldigt mycket på Tegan and Sara (lite tack vare att Calle skrev om dem faktiskt). De är sjukt bra iaf!! Jag kan verkligen tipsa om deras skiva So Jealous!! Här nedan kan ni lyssna på deras låt "Where Does The Good Go" från den skivan!

Musikbloggar

Det finns ju flera fina musikbloggar (eller bloggar som drivs av artister). Tänkte tipsa om 3 som jag följer:
  • Calles (Spf) blogg på Myspace. Han började skriva ganska nyligen, men jag gillar den verkligen. Han skriver ett blogginlägg om dagen där han berättar om allt man kan tänka sig. Från att skriva musik till hur irriterande det kan vara med folk som pratar när man går på bio.
  • Mando Diao Fanblogg. De skriver om nyheter om Mando (där blev ni förvånade va? ;)). Alltifrån artiklar, bilder till fan-berättelser
  • The Ark. Just nu skriver de om arbetet med den nya skivan. Spännande! Can't wait!
Följer ni några musikbloggar?

Vilka är 2000-talets bästa låtar?

P3 populär har just nu en omröstning om 2000-tals 25 bästa låtar. Det kommer att bli färre och färre låtar varje vecka, innan det avgörs på nyårsafton. Rösta kan du göra HÄR. Jag tyckte att det var himla svårt att rösta eftersom det fanns så himla många bra låtar. Dessa fick till slut, efter många om och men, min röst:

The Ark - It takes a fool to remain sane
Mando Diao - Long before rock n' roll
Melody club - Destiny calling
The Ark - Calleth You, Cometh I
Sugarplum Fairy - Sweet Jackie
Melody club - Palace station
Mando Diao - Dance with somebody
The Hellacopters - I'm in the band
Sahara Hotnights - Cheek to cheek
The Sounds - Living in America

Hey I'm in the band

För några dagar sedan frågade jag vad ni tyckte om fans, när man var ett fan osv. Det var roligt att det var flera som berättade var ni tyckte. Tack! Tänkte även passa på och berätta lite vad jag tycker.

Jag kommer ihåg hur det var i samband med att The Ark hade vunnit Melodifestivalen 2007. Det var himla många diskussioner om hurvida de som hade börjat lyssna på dem efter Melodifestivalen (alltså troligtvis fastnat för The Worrying Kind) var "riktiga" fans eller ej. Flera tyckte att de var inte alls fans och hade nästan inte rätt att kalla sig för det. De som tyckte detta sa att de hade börjat lyssna på Ark långt innan de hade blivit kända för svenska folket och ansåg sig själva som "större" fans.

Jag tyckte, och tycker fortfarande, att folk bryr sig alldeles för mycket om det här med "fans-skalan". Men OM jag nu måste säga när man är ett fan så tycker jag att det kanske är när man inte bara har hört den senaste låten. Inte bara har hört The Worring Kind eller Dance With Somebody. Men det är därmed absolut inte fel att ha upptäckt ett band genom dessa låtar! (Som vissa andra påstår). Sedan kanske man upptäcker äldre låtar och förstår lite vad bandet står för mm. Då tycker jag att man är ett fan. Men jag anser själv att jag är fan i olika skalor (som Moa skrev om). Jag anser att jag är ett stort fan av Mando Diao, medan jag är ett mindre fan av The Hives. Om ni förstår vad jag menar...

Well, jag skulle kunna skriva väldigt mycket mer om det här, men jag tror att jag har fått fram en del i alla fall. Men, liten följdfråga (eller vad man ska säga), nu då: Tycker ni att det är viktigt att träffa artister/band? Gör det någon skillnad för er? Har ni varit med om något möte som har varit extra roligt, eller rent av att det har varit en besvikelse? Vad tycker ni om de s k "hysteriska fansen"? Tell me!

Fan?

Jag har de senaste dagarna läst flera blogginlägg som har handlat om när man anses vara ett fan av ett band/artist och inte. Någon höll jag med, flera förstod jag inte alls. Men jag märkte en sak - detta är väldigt viktigt för många. Nu är mina frågor till er:

- När är man ett fan? (om ni ens tycker att det finns någon "gräns")
- Är det något speciellt man måste göra för att anses som ett riktigt fan?


Berätta gärna vad ni tycker, så ska jag berätta i ett kommande inlägg vad jag tycker!

This is it


Igår var jag och såg Michael Jackson-filmen "This Is It". Himla fint var det! Man fick liksom en helt annan bild av hur han var som person tycker jag. Media har ju ofta framställt honom som en ganska konstig person, att han ska vara rädd för att vara nära andra människor mm. Detta såg man inget av i filmen! Han verkade väldigt snäll och härlig person. Han sa "God bless you", "I love you" och "Said with love" väldigt många gånger. Fint! Och hans moves. Wonderful! Tveksamt om det finns någon bättre dansare. De visade även när hans dansare berättade om hur mycket Michael betydde för dem. Alla som jobbade kring honom pratade också om vilken fin och musikkunnig människa han var! Väldigt bra film helt enkelt!
Har ni sett den? Vad tyckte ni?

EGLO feat. Victor Norén

Victor Norén (Sugarplum Fairy) är ikväll i Malmö och ska uppträda tillsammans med "Everybody Gets Lonely Orchestra" på Debaser. Everybody Gets Lonely är bland annat Sylle och Jens (The Ark) projekt. Är det några som är i Malmö och har möjlighet att se detta?

28 years of sulitudeDet kommer släppas en dokumentär om Mando Diao, "28 years of sulitude". Den kommer släppas på DVD någon gånger under nästa år. Lovely! (klippet ovan är nr.2 av tre klipp som ni kan kika på för att få se en glimt av vad som kommer vara med i dokumentären)

Klipp 1
Klipp 3

LONDON


On my way to London...


Man fick hjälp att titta när man skulle gå över gatan.


Big Ben


Det fanns massa telefonkioskar, men jag såg aldrig någon ringa...!


Finaste övergångsstället!


Man kunde skriva där om man ville (vid Abbey Road), jag gjorde dock inte det eftersom det var några klottersanerare där som ändå skulle ta bort det :(


Mysigt fikaställe där! Och en 40-årig britt med sin dotter som hade en viss förkärlek till svenskar, hmm...


Skönt för mina grannar att vi inte har sånt i Sverige!!!
Vi promenerade i Hyde Park


De fina dubbeldäckarna!! :)

Wiho! Där fick ni se lite bilder. Resan var mycket lyckad i alla fall. Hittade bland annat världens finaste musikaffär.
Har ni varit i London? :)

Oh yes, you can buy me love!

Nu är jag hemma i kalla Sverige igen (det var faktiskt 17 grader i Storbritannien). London var underbart och jag tänkte passa på att visa några fina saker som jag köpte på HMV:


Pete Doherty- Last of the rock romantics (kostade 3£ (!))
Pete Doherty - Off the record (DVD)
Mando Diao - Mean Street EP
The Libertines - What Became Of The Likely LadsHockey - Learn to lose (vinyl)
Peter Doherty - Broken love song (vinyl)
Beatles-muggColdplay-kalender

Fler bilder från London kommer senare!

RSS 2.0