Those fools, don't get my dreams

Jag har hunnit gå på ganska många konserter, men det finns ju en del band som jag inte har sett men som jag så himla gärna skulle vilja se. Tänkte att vi skulle ta och titta vilka det är:
 
The Libertines
Först och främst har vi ju The Libertines! Det finns inte något band som jag vill se så mycket som dem! Tyvärr spelar de ju inte tillsammans, men drömmen vore om de återförenades. Räkna med att jag kommer åka och se dem då!
 
 
The Kooks
De spelade på Peace & Love för ett par år sedan. Fråga mig inte vad jag gjorde då, men jag såg ett par låtar och sedan gick jag och kollade på något annat band som jag också ville se. Jag ångrar detta något grymt och vill bara se dem igen!
 
 
The Temper Trap
Jag har verkligen älskat dem sedan deras debutskiva 2009, men jag har aldrig sett dem. Problemet är att de är från Australien och spelar ofta där, men jag hoppas verkligen att de hittar till Sverige vädligt snart!
 
 
I have been to so many concerts, but there are still some band that I haven't seen and that I would like to see so badly. The Libertines is the band that I would like to see most of all. I really hope they reunite!! The other two are The Kooks (which I saw on Peace & Love some years ago but went to see another concert after some some songs, so stupid) and The Temper Trap!

All those tears hidden behind your words

Igår meddelades det att Sugarplum Fairy ställer in sin spelning i Borlänge nästa helg. Så himla sorgligt att den inte går att genomföra och alla tankar går såklart till Kristian! Jag hade verkligen längtat efter att få se dem där, men samtidigt har man ju full förståelse för att det inte går att genomföra konserten. Det blir ändå ett besök i Borlänge nästa helg eftersom Mando Diao fortfarande spelar.
 
 
Bild från konsert på Peace & Love förra året

Yosemite/San Fransisco/Amsterdam

Då var det dags för den sista delen med bilder från min USA-resa. Näst sista dagen tillbringades i Yosemite National Park. Det var väldigt vacker natur som ni kan se!

 
Vi såg en varg som kom och sprang några meter ifrån oss.

 
Mot kvällen kom vi fram till San Fransisco där vi fotograferade Golden Gate-bron innan solen gick ner. När vi åkte över bron lyssnade vi på Daft Punk – Get Lucky - Radio Edit.
 
 
 
Dagen efter var det dags för mig att åka hem efter en fantastisk roadtrip i USA.
 
 
Golden Gate-bron från flygplanet.
 
 
Jag mellanlandade på Schipol i Amsterdam där jag hade 7 timmar så jag passade på att se stan på vägen hem, andra gången på två månader. Väldigt fin stad!
 
 
Efter att ha varit ute och rest i drygt ett dygn var jag sedan hemma efter en helt fantastisk resa. Helt sjukt hur många platser man fick se USA, platser som man aldrig hade kommit till om man hade åkt själv. Vi var ett väldigt bra gäng som åkte och det var himla kul att få åka tillsammans med Emma Svensson. Jag kan verkligen tipsa om att åka med på hennes fotoresor!

Mammoth Lakes/Mono Lake

Efter Death Valley blev det lite kontrast för då besökte vi skidorten Mammoth Lakes där vi var uppe på Mammoth Mountain där det var snö. Första kvällen såg vi en björn utanför fönstret också.
 
 
 
 
Den andra kvällen åkte vi till Mono lake som är en väldigt vacker sjö där vi tog massa fina bilder!
 
 
 
 
Jag hade tjuvstartat tagget lite och lyssnade på Arctic Monkeys – Fake Tales Of San Francisco. Om bara en dag skulle vi nämligen till San Fransisco...

Sommar i P1

Igår var det sista sommarpratet för sommaren och det kunde ju knappast bli bättre personer som avslutade det - Gustaf Norén och Björn Dixgård. Jag var tyvärr på jobbet när det sändes, men jag lyssnade en bit när jag satt i bilen igår fram tills att min mobil inte vill ansluta till internet längre. Kul. Men det jag hörde var himla fint. De pratade bland annat om gamla minnen från Borlänge och hur de träffades. Jag ska fortsätta lyssna på det idag när jag har datorn till hands.
 
Jag har faktiskt inte lyssnat på några sommarprat än, men jag tänker att jag ska göra det nu under den här veckan då jag är ledig. Dessa 3 tänker jag börja att lyssna på:
 
Björn Dixgård och Gustaf Norén
Lyssna: Sommar i P1 med Björn Dixgård och Gustaf Norén 20130818 13:00
 
Kristian Gidlund
Lyssna: Sommar i P1 med Kristian Gidlund 20130630 13:00
 
Maja Ivarsson
Lyssna: Sommar i P1 med Maja Ivarsson 20130623 13:00

Dancing in the streets

Igår kan det ha varit bästa Allsång på Skansen någonsin! Kanske mycket tack vare vilka artister som var med igår - Mando Diao och Ola Salo. Vilken dröm! Mando sjöng Säv, säv susa och Strövtåg i hembygden. Himla kul att de körde Säv, säv susa tycker jag. Sen kom Ola in och körde Det var dans bort i vägen och så var det en annan kille som sjöng en låt från musiken Kult som Ola har skrivit. Det var så mycket Ola över den låten, man kände verkligen att det var han som hade skrivit låten. Ola var även med och avslutade programmet tillsammans med Måns och sjöng Dancing in the streets. Bra kväll!

Man kan även rösta på Måns och Ola som sommarens bästa klipp. Gör det HÄR
 
Två fina klipp från kvällen - Säv, säv, susa och låten från Kult:
 
 

Please Mr DJ

I fredags var jag och fotade på Debaser Hornstull Strand när Kalle och Sverrir spelade skivor där. Väldigt bra musik var det och det var kul att fota. Här nedanför är några av bilderna som jag tog:
 
 
 
 
 

Every teardrop is a waterfall

Om ca 30 min, alltså 22.30, sänds det en konsert med Coldplay från 2012 på SVT1. Det är en konsert från deras Mylo Xyloto-tour. Jag såg dem inte då, men jag har sett dem både 2008 och 2009 och jag skulle verkligen vilja se dem igen. Hur som helst så ska jag nog se reprisen som går mitt på dagen imorgon istället eftersom jag är galet trött efter att ha varit och fotat på Debaser igår kväll. Bilder från kommer senare!
 
Klipp från konserten som sänds på SVT1:
 

Dancing people are never wrong

För ett år sedan idag åkte jag till Schweiz för att hälsa på en kompis och som imorgon besökte jag Schaffhausen och Das Festival. Där såg jag bland annat The Bianca Story och Mando Diao. Det var en sån himla fin dag och kväll och det var roligt att se Mando sjunga på engelska en sista gång innan de släppte Infruset.
 
 
 
 

 

Don't look back into the sun

Boken högst upp till vänster på bilden nedan är min sommarläsning just nu. Det är som ni ser en bok om Pete Doherty som jag köpte i London när jag var där 2009. Det är verkligen shame on me att jag inte har läst den förr än nu, men jag har liksom glömt bort den. Den är riktigt bra måste jag säga, men man blir verkligen ledsen att Pete har ägnat så stor del åt droger.

Som ni ser här nedanför så köpte jag även en DVD med Pete och en Libertines-singel när jag var där. Bra köp!


Room on fire

Jag gillar verkligen att passa på att gå på loppisar under sommaren. Mest kikar jag efter LP-skivor, men jag passar även på att se på se om man kan hitta några CD-skivor att fynda. Igår var jag och min mamma på loppis och jag hittade The Strokes skiva Room on fire för 5:-. Kap kallar jag det!
 

Being the lowest cat on earth

För ett par veckor sedan köpte jag tidningen Café och läste den fina intervjun som Kristian Gidlund har gjort med Björn Dixgård och Gustaf Norén. Den var väldigt bra skriven och perfekt läsning ute i solen. Här nedanför är några bilder från tidningen:


 

RSS 2.0