Home againJag är hemma från Putte i Parken, helnöjd och med massa bra bilder. Men jag är busy fram till på måndag så bilder och recension får vänta till dess. Tills vidare får ni hålla till godo med en bild på Ola samt min kommentar om konserten med Ark: en av de bästa jag har varit på med dem!

Presspass till PIP

På onsdag bär det av till de värmländska skogarna och till festivalen Putte i Parken för att se The Ark. Kommer bara vara där en dag och se The Ark och eventuellt Europe. Missar Oskar Linnros. Det hade varit intressant att se varför många säger att han är så bra.

I alla fall, jag har fått presspass till festivalen! Kul! Nu får äntligen jag och min systemkamera ut på äventyr igen!

Arvikafestivalen 2010 - torsdag

Jag hade bestämt mig för att bara gå på festivalen på tordagen. Lite synd att jag missar Babyshambles (fick höra i telefonen, tack!), men ibland kan man inte se allt.

Men det dröjde inte mer än en kvart efter att jag och min kompis hade kommit till Arvika för ens det började regna. Vi åt lunch i hopp om att det skulle gå över, men det gjorde det inte. Det slutade inte att regna för ens vi kom till festivalområdet ca 2h senare, men som tur var hade vi fixat regnponcho på vägen (jag var supersnygg!).
Vi gick in på området och gick runt och tittade lite innan vi stannade och tittade på Yeasayer. Inte så bra, men var skönt att stå där eftersom det började regna igen och den scenen var under ett tält. Egentligen hade vi tänkt att se Timo, men det började ösregna så vi valde att stå kvar under tältet och få bra platser till Johnossi.Jag skojar inte, det ösregnade verkligen och vi var några av de få som var ganska torra eftersom vi inte hade varit ute i regnet. Vi satt och tittade på när funktionärerna grävde diken och väntade på att Johnossi skulle börja. Johnossis konsert var himla bra. Jag hörde ju bara konserten på Peace and Love eftersom vi satt och väntade på Mando när de spelade då. Jag tycker att Johnossi blir bättre och bättre hela tiden! Himla fint att jag ska se dem en gång till i höst.När Johnossi hade spelat klart och vi hade ätit gick vi och tittade på Juliette Lewis som spelade på scenen där anledningen till varför jag åkte till Arvika, Regina Spektor, senare skulle spela. Konserten var ganska seg så vi trängde oss fram för att få bra platser. Och det fick vi, längst fram.Vi väntade på att Regina skulle börja och pratade med knasiga människor. Åhhhh, vad fin Reginas konsert var. Jag har velat se henne sedan 2006 och i vintras fick jag äntligen se henne för första gången. Inte visste jag då att jag skulle få se henne så snart igen. Men det var lite konstigt att se henne spela på Arvikafestivalen faktiskt! Egentligen passar hon inte att spela på en festival liksom. När konserten var slut sprang vi sedan för att se några låtar med Robyn och sedan åka hem.

Värd dag!

Setlists - Johnossi och Regina

Här är Johnosssis och Reginas setlists (inte i ordning) från Arvika. Tyvärr kommer jag inte ihåg 2-3 låtar som Johnossi spelade, men det kanske är någon annan som kommer ihåg dem?

Johnossi:
Dead End
Execution Song
Bobby
Family Values
Man Must Dance
Mavericks
No Last Call
Roscoe
What's The Point
Worried Ground
18 Carat Gold

Regina:
Better
Blue Lips
Eet
Genius Next Door
Laughing With
Machine
On The Radio
One More Time With Feeling
Samson
Somedays
Wallet
Two Birds
Summer In The City

Snart kommer ett inlägg från festivalen, ska bara redigera klart bilderna!


Mando Diao @ Peace and LoveNu är jag hemma från en dag på Arvikafestivalen (igår var jag där). Det var så VÄRT! Men jag får skriva om det i ett eget inlägg. Tänkte bara lägga upp ett klipp som jag spelade in från när Mando sjöng Bleecker Street på Peace and Love. Så vackert. Nu: sova!

Arvikafestivalen, here I come

För en vecka sedan kom jag hem från världens bästa Borlänge och hade fått höra A-Punk, Sofa Song, Socker, Take A Shine On Me, Memphis Tennessee, Empire State Of Mind och Far Away From Man live. Men jag nöjer mig inte med detta utan på torsdag bär det av till Arvika och Arvikafestivalen. Jag var ju där förra året för att se Mando Diao. Värt!
Det är dock lite osäkert vilka dagar jag kommer vara där i år, men torsdag är helt klart i alla fall.

Då blir det:
16.15-17.30 Timo Räisänen
17.30-18.30 Johnossi
21.15-22.30 Regina Spektor (ÅH!)
22.30-23.30 Robyn (halva konserten, haha)

4 dagar kvar

P&L - top list

Jo, jag skulle skriva en lista över de band jag tyckte var bäst på Peace and Love! Tyvärr kan jag inte rangordna, men jag skriver de 3 som jag tyckte var bäst! (får bli i turordning jag såg dem)

- The Hives (blir Pelle trött någon gång?)
- The Ark (sjukt bra för att vara turnépremiär)
- Sugarplum Fairy (ett år sedan sist, ser ut som att man får vänta minst ett år till)

Tätt där efter kommer Mando Diao, Carl Norén, Vampire Weekend och inte mindre än Jay-Z.
P&L - lördag

Lördagen började med att jag träffade några ur Mando Diao Street Team utanför P&L Café. Vi fick flyers och så lärde vi oss dansen som vi skulle dansa under Dance With Somebody. Sedan satt vi i skuggan och väntade på att vi fick gå in på området för att vänta på Sugarplum Fairy. Vi satt och väntade i ca 40 min innan vi fick springa in (de spelade på innescenen, Cozmoz). Jag hamnade på andra raden i mitten och var helnöjd. De hade himla bra setlist. De spelade Marigold, Godfever, Sweet Jackie, Far Away From Man och massa andra bra. Jag lyckades fånga Victors handduk med då bet (!!!) en tjej mig. Så jag var tvungen att släppa den. Sjukt!Direkt efter konserten gick jag för att ta plats till Mando Diao. Vi hamnde till sist längst fram på höger sida (jag som alltid brukar stå på vänster sida vid Utopia, hehe). Vi passade på att köpa mat och väntade på att De Lyckliga Kompisarna skule börja. Det kan ha varit bland den sämsta konserten som jag såg under hela festivalen. Killar i shorts som sjunger punkrock på svenska. Det var ganska kul när jag skulle förklara på engelska för mina vänner vad de sjöng om:
- They're singing about sitting outside the alcohol shop and drinking booze
- Eh, okay?
Sedan var det äntligen dags för älskade Mando Diao! De körde nästan exakt samma setlist som på Grönan tror jag. De spelade Memphis Tennessee (älskar den), Bleecker Street, If I Don't Live Today, Then I Might Be Here Tomorrow (akustisk version), The Band och Never Seen The Light Of Day. Det var så himla fint. Vi lyckades göra dansen under Dance With Somebody och vakterna som stod framför oss tyckte det var jättekul så vi lärde dem dansen sen.Jag trodde att de skulle spela Go Out Tonight som sista låt, men det gjorde tyvärr inte. Synd! För mig kändes det som att festivalen var slut i och med att jag hade sett Mando. Det tyckte tydligen min kropp också för direkt efteråt kände jag att jag började bli sjuk (vilket jag är fortfarande).Efter Mando mötte jag upp några kompisar och gick och tittade på Shout Out Louds. Vi satt ganska långt bak, men de var bra. Sedan ville jag se Jay-Z (hur häftigt är det inte att Jay-Z har varit i Borlänge?). Jag såg 2-3 låtar (åh, jag fick höra Empire State Of Mind) , sprang till Moto Boy och hämtade en kompis, såg honom sjunga Beat Heart, sprang tillbaka till Jay-Z och dansade. Det var mäktigaste konserten på hela festivalen! Jag kan inte sluta lyssna på Hard Knock Life!!

Sedan blev det att gå och sova 5 timmar innan det var dags att packa ihop och lämna Peace and Love 2010. Sorgligt!
En fråga som avslutning: Vem fasen har gjort armbanden? "6 degar av kärlek, budskap & musik". Wtf?

P&L - fredag

Dagen började med att jag gick den 10 min långa promenaden in till Borlänge centrum för möta upp fina vänner att äta frukost/lunch med och titta lite i Folk & Rock. Hittade en Mando EP, fint. Första konserten för dagen var Carl Norén som spelade utanför Folk & Rock! Det var himla fint!!! Han gick ut i publiken och spelade The Anger, ännu finare.Efter att ha bytt skor (jag fick ont i fötterna) och tagit oss in på området så var klockan 18. Jag satt i öltältet och tittade/lyssnade på Lily Allen och Patti Smith (hon var så bra!). Sedan var det dags att försöka knö sig för att komma långt fram på The Hives. Jag hamnade på 2-3 raden på vänster sida. The Hives var himla bra (min top-lista kommer i ett senare inlägg). Pelle kom till våran sida hela tiden och publiken blev som galen. Min axel är blåslagen efter att en kille låtsades att han skulle svimma och blev överburen, kul.
Efter The Hives började nedräkningen till The Arks turnépremiär. Jag hamnade på första raden och de kom ut och började med "Take A Shine On Me", den som jag och en av mina roommate hade gått och sjungit på hela dagen. Konserten var väldigt bra. Men eftersom de inte har spelat på 2 år så hade de i princip kunnat vara hur dåliga som helst och publiken hade gillat det i alla fall. Tur att de inte var det. De spelade bl a Stay With Me, Hygiene Squad, Singing 'bout The City och Publicity Seeking Rockers från nya skivan. Som vanligt avslutade de med Calleth You, Commeth I i guldkonfetti. Så himla fint.

När konserten var slut och jag hade mött upp några kompisar som stod lite längre bak satte vi oss på gräset eftersom vi ville inte gå därifrån. Det var så himla fint. Vi träffade knasiga/roliga människor, jag och en av vännerna segade oss därifrån och det tog nog 1 h att gå mot vandrarhemmet i Borlängenatten. Så värt!

P&L - torsdagTorsdagen började med Vampire Weekend, som jag har längtat efter dem. Stod ganska långt fram, men efter jag fick höra A-Punk gick vi längre bak och hamnade till slut i öltältet. Sedan var det dags för The Kooks att spela. Eftersom jag inte hade stått och köat så hamnade vi ganska långt bak. Sen vet jag inte riktigt vad som hände. Efter att ha hört några fina låtar fick jag för mig att jag ville . Gå från The Kooks. Vad hände liksom? Anyway, jag ville se Goodlooking Trash så vi gick dit och jag kom på andra raden i mitten. Gud vad bra de var.Jag tycker nog att de var torsdagens bästa konsert! När de hade spelat klart mötte jag upp några andra vänner och gick för att vänta på att Robyn skulle börja. Vi såg bara några låtar, men det vi såg var jättebra. Sedan gick vi och tittade på The Cribs (dåliga). Jag gick tillbaka till Utopia, lyssnade lite på Kent, fick höra "Socker" och sedan gick jag och mina vänner för att sova.

Carl Norén - Going Out Tonight

Hemma från Peace och är tokförkyld. Härligt! Det kommer komma några inlägg med bilder och video från Peace. Jag tycker att vi börjar med Carl Norén som sjuner Going Out Tonight utan för Folk & Rock i Borlänge. Fint värre!

RSS 2.0