Vän med en bil


Jag skrev ju för ett tag sedan att jag har fyndat en del på loppis. Nu har jag gjort ännu ett fynd, men de här 4 singlarna hittade jag för ett par veckor sedan. 5:-/st betalade jag. Det kändes värt! Det är The Ark – Calleth You, Cometh I, Håkan Hellström – Vän med en bil, Melody Club – Electric och Melody Club  - Palace Station.

Helt fantastiskt vilka fynd man kan göra på loppis!


Vi lever alla med känslan att falla

Då har jag höstens första konsert inbokad! Det blir Den Svenska Björnstammen den 7 september. Det ska bli kul att se dem eftersom jag missade dem på Peace & Love och så åkte jag ju aldrig på Putte i Parken. Men nu får jag alltså se dem till slut!
 
2 veckor kvar till konserten med Mando Diao. Så himla pepp!

Konserter med Mando Diao

Det är lite mindre än 3 veckor kvar tills jag äntligen ska få se Mando Diao så vi tittar på några av bilderna jag har tagit genom åren. Har dock inte haft med systemkameran alla gånger vilket syns på kvalitén.Sundsvall 2008Peace & Love 2009 (hade tyvärr ingen bild från konserten)

 
Arvikafestivalen 2009 (favoritbild nr.1)
 
 
Gröna Lund 2010 (favoritbild nr.2 )
 

Peace & Love 2010

 
Peace & Love 2011

Meet & Greet i Schaffhausen

Nu är det klart att det blir Meet & Greet med Mando Diao när bandet besöker Das Festival i Schaffhausen. Jag kommer även att gå på det och om det finns möjlighet att få tillgång till internet då så skriver jag självklart om det också direkt efteråt!
 
Man kan få möjlighet att gå på M&G och träffa bandet i Schweiz, Tjeckien och Ungern om man har 1500 p på Mando Diaos hemsida.
 
banner_streetteam02.jpg
Klicka på bilden för att komma till Mando Diaos hemsida

Das Festival

Nu kan jag inte hålla mig längre! Jag ska nämligen ut på äventyr om knappt en månad!
 
Inte nog med att jag fick ackreditering till Peace & Love, nu har jag även fått det till en stadsfestival i Schweiz. Den 8:e augusti ska jag åka ner, hälsa på en kompis och sedan blogga från Das Festival i Schaffhausen där bland annat Mando Diao kommer att spela! Jag är så himla glad för detta och laddad till tusen!

Take a photograph


Den här skönheten fyndade jag för ett par dagar sedan. Det är en analog kamera, Canon EOS 500, och det ska bli väldigt spännande att fota med den. Det följde med ett objektiv, 35-80 mm. Jag köpte dem för endast 130:- och sedan har jag köpt till batterier och filmrulle för ca 140:- tillsammans. Så nu är jag redo för att ge mig ut och fotografera! Jag tror tyvärr inte att den kommer att få följa med på några konserter än så länge. Där tar jag med mig en engångskamera istället för att få liknande kvalitet på bilderna.
 
Jag har en väldigt rolig nyhet som jag kommer att berätta väldigt snart! Bubblar nästan över av lycka, så håll ögonen öppna de kommande dagarna!

What we saw from the cheap seats

Jag har köpte ett par nya saker som passar fint på den här musikbloggen så jag tänkte visa upp dem. Först ut är Regina Spektors skiva som jag passade på att köpa på Folk & Rock i Borlänge.
 
Jag har nästan lyssnat sönder den. Det är en helt underbar! Mina favoritlåtar för tillfället är Ballad of a politican och Small town moon. Väldigt värt sätt att spendera 169:- på!
 
Booklet till skivan. Älskar bilden!


If you take a photograph


Min favoritbild från festivalområdet


Alla mina bilder från Peace & Love finns nu även på min sida på Flickr. Där finns dom i bättre upplösning. 56 bilder blev det till slut i albumet!
 
Glöm inte att lägga till bloggen på Bloglovin!
 
 
bloglovin

KONSERT: SUGARPLUM FAIRY

Bäst: Låten (And please) stay young
Sämst: Publiken? Var var den?


På lördagen var den konserten jag såg fram emot mest förutom Regina Spektor, Sugarplum Fairy. Tyvärr var det inte så många som längtade lika mycket som jag gjorde för det var alldeles för få där tycker jag. De förtjänar en större publik! Spelningen där 2009 var magisk. Då dansade hela publiken och det var tryck där jag stod då,  längst fram. Vad gjorde alla nu?!


Hur som helst så gjorde de en väldigt bra spelning. Det var himla roligt att se dem på scenen igen. Senaste gången jag såg dem var Kristian sjuk har jag för mig. Det var i alla fall på Debaser förra året.


Det var så himla härligt att få dansa till deras låtar igen. De spelade en ny låt som heter "Holiday". Kanske inte kommer bli någon av mina favoriter, men den var helt okej.

Viktor höll ett himla fint tal till Kristian. Han berättade hur mycket det betydde för honom att Kristian var tillbaka bakom trummorna. Det var utan tvekan festivalens finaste mellansnack!


Om man summerar mina åsikter så var det så underbart att få dansa till Sugarplum Fairy igen. Jag önskar bara att fler hade kommit och dansat för de förtjänar verkligen en stor publik. Och jag hoppas verkligen att det inte dröjer ett år tills att jag får se dem igen.


KONSERT: REGINA SPEKTOR

 
Bäst: att jag fick höra låten "How" live
Sämst: att hon kom av sig ett par gånger
 
I torsdags fick jag då se Regina Spektor för tredje gången. Ganska sjukt egentligen. 2008 undrade jag om jag någonsin skulle få se henne live och nu har jag alltså sett henne tre gånger.

Det fina med hennes konserter är att de liksom inte kan bli dåliga. Förmodligen är det för att de är ganska lika i och för sig. Hon sitter vid sitt piano, tackar publiken ett par gånger. That's it! Men det funkar bara för att hon heter Regina Spektor.


Jag hade missat att lyssna på ett par av låtarna från hennes nya skiva, men det gjorde inget. Jag fick höra How och Small Town Moon live och det var precis det jag ville. Det enda som jag kan klaga på är att hon kom av sig ett par gånger, men det kanske är nya grejen eftersom Rihanna gjorde precis likadant!

PEACE AND LOVE - LÖRDAG

Så var det dags för den sista festivaldagen! Den och torsdagen var mina absoluta favoritdagar!


Vi hade tänkt att se Kristan Gidlund, men vi glömde helt bort tiden (igen) så jag missade honom. Så vi gick direkt till scenen där Sugarplum Fairy skulle spela istället. Jag var så himla pepp på att se dem!


Precis som Regina Spektors konsert sparar jag den till ett eget inlägg. Här är i alla fall mina bästa bilder från konserten!


Efter att de hade spelat gick vi till öltältet och lyssnade på The Shins på håll. Fint! Därefter såg vi The Maccabees. Fick tyvärr ingen bra bild från den konserten.


Skrillex blev kvällens näst sista konsert, men jag orkade inte stå och lyssna så nära utan var en bit bak. Tycker att det var lite väl mycket house/DJ (inte my piece of cake så att säga) på festivalen, men Skrillex och Rebecca & Fiona var utan tvekan de som var bäst.

Innan konserten var slut passade jag på att gå till Utopia för att få en bra plats. Jag kände att om nu Rihanna verkligen kom så var det kul att inte bara se henne på storbildskärm.

Och hon kom. Över 40 min sen och efter att publiken hade buat flera gånger så kom hon. Hon bad om ursäkt att hon var sen "från en annan fest". I festivalsammanhang är man van vid att artisterna går på i tid, så jag måste säga att det kändes ganska respektlöst när hon var så pass sen.

De flesta recensenter på de stora tidningarna har sågat hennes spelning, men jag tycker faktiskt inte den var en sådan katastrof. Okej, hon tappade bort en del texter och trodde att hon var i Oslo, men jag hade kul och dansade massa. Det var ingen jättebra konsert och man kan kräva mycket mer av en sådan stor artist som hon ändå är. Det kändes som en konstig bokning tycker jag också. Jag hade mycket hellre sett att Coldplay hade fått avsluta festivalen.

 
Med den konserten var Peace & Love 2012 över! Om man summerar den lite kort så tycker jag att Regina Spektor, Mumford & Sons, Sugarplum Fairy och Urban Cone stod för de bästa spelningarna. Jag hade otroligt fint sällskap med mig också. Men jag tycker att bokningarna var lite spretiga i olika genrer. Förra årets bokningar var ju helt fantastiska så man kan ju inte kräva det igen, men jag skulle önska att det var mer nischat. (lite flummig förklaring där)
 
Slutligen vill jag tacka Peace & Love för att jag fick åka dit som bloggare i år. Det var det roligaste jag har gjort på himla länge!
 
 

PEACE AND LOVE - FREDAG


Fredagen inleddes med fika på Café Peace & Love. Mina kompisar i Vidar skulle spela där och det fick man ju inte missa. De vad bra, som vanligt, och spelade även en ny låt.

Jag hade tänkt att se fotografen Emma Svensson, men vi kom lite sent och ställde oss och väntade på Rebecca & Fiona istället. Synd att jag missade Emma! Jag fick tyvärr ingen bra bild på Rebecca & Fiona. Alla (även vi) dansade hela tiden så det var lite svårt att fota då. Jag saknade dock att de inte spelade så många låtar från sin skiva, men annars tycker jag att de var bra.


Efter dem såg vi lite på Lilla Sällskapet och Di Leva. Di Leva drack för övrigt vatten ur en vattenkanna mellan låtarna. Varför inte liksom?!

Sedan bestämde jag mig för att se Urban Cone. Det kan vara det bästa beslutet under hela festivalen. De var verkligen jättebra! Jag hade bara hört tre låtar innan, men de var bra live och är ett band som jag kommer att börja lyssna på efter att ha hört dem live!


Sångaren i Urban Cone


Efter det gick jag till Eden lite och vilade. Man kunde tydligen tatuera sig.


Entrén till Eden

Vi avslutade fredagen med att se Kent. Vi hade bra platser vid avdelningen i publikhavet. Under de första låtarna stod de i något som liknande en replokal på scenen. Riktigt snyggt! Efter en halvtimme började det dock regna. Vi stod kvar eftersom det bara duggade till att börja med, men till slut regnade det så mycket så vi fick nog och gick hem. Vi var helt genomblöta och det var verkligen synd att missa slutet av konserten!
 

PEACE AND LOVE - TORSDAG

Torsdagen hade jag verkligen sett fram emot. Jag skulle äntligen få se Regina Spektor igen!!


Vi begav oss till området som hade en stor Peace & Love-banderoll vid entrén.


Allra först gick vi och tittade på Miss World som hade bjudit in Veronica Maggio och Petter. Petter berättade bl a om när han gick i skolan och att han har fått läsa in det han missade senare.


Efter ett tag gick vi för att ta en bra plats till Regina Spektor. Vi köpte med oss langos på vägen. Ingen av oss hade ätit det tidigare så vi bestämde att det var dags nu eftersom många säger att det är så gott. Jag förstår verkligen inte vad de pratar om! Det var flottigt och var inte alls gott. Efter halva fick jag nog. Bortkastade pengar!


Om langosen var dålig var våran plats desto bättre. Vi hade plats längst fram till vänster, min favoritsida. Hon som stod bredvid mig hade en badboll som hon hade skrivit fina ord på.


Konserten var precis lika fin som när jag såg henne de två tidigare gångerna. Vi tar hennes konsert i separat inlägg så ska jag skriva lite mer tankar då!


Efter Regina gick vi och såg Slagsmålsklubben. Inte riktigt min typ av musik. De blåste upp en stor hoppborg på scenen. Häftigt!
 

Efter ett tag gick vi tillbaka till scenen Utopia för att få bra plats på Mumford & Sons. Vi fick plats på andra raden, vilket var ganska sjukt eftersom vi inte var där så långt innan.

Jag trodde inte att jag kunde så många låtar sedan innan, men det visade det sig att jag visst kunde. (Måste vara ytterligare ett band som jag har lyssnat på utan att veta om det eller något liknande). De var väldigt bra och en av festivalens bästa konsert! Sign No More och White Blank Page var nog mina favoritlåtar! De avslöjade även att de kommer att släppa ett album i september! Spännade!

Efter dem gick vi och såg Icona Pop inomhus. De var riktigt duktiga tycker jag! Hade dock bara hört en låt innan, men vi dansade i alla fall!


Dessa ord stod på storbildskärmen vid Utopia medan man väntade på sista konserten för kvällen.


Veronica Maggio avslutade den kvällen. Gillar inte riktigt hennes mellansnack, men man kan ju nästan alla hennes låtar så det var kul att sjunga med och dansa. Plötsligt kommer Petter ut och kör en låt tillsammans med henne. Då kom jag att tänka på: tänk om de kunde köra Inga problem tillsammans. Det är en av låtarna som jag drömmer om att få höra live. Plötsligt kommer Daniel Adams-Ray upp på scenen och så kör de den!!!! Min lycka var total och det var nog ett av ögonblicken under hela festivalen då jag var som lyckligast.

Vi frös dock så mycket så vi gick en halvtimme innan konserten slutade. Vad händer med sommaren liksom?
 
Torsdagens bästa konserter var definitivt Mumford & Sons och Regina Spektor! Magiskt!
 

PEACE AND LOVE - ONSDAG


Då var det dags för den första festivaldagen. Vi började med att ta en promenad in till stan och åt sushi. Det kan nog vara bland det godaste som finns!


Det var fullt med Caligola-affischer längs vägen in till stan. De skulle ju spela på kvällen, pepp! Köpcentret Kupolen syns även i bakrunden.


Vi begav oss sedan till festivalområdet för att se festivalens första konsert.

 
Den första konserten var Timbuktu. Bra start! Publiken tyckte också att det var en bra start som synes på bilden ovan.
 

Därefter såg vi Roxette. Som min fina vän uttryckte det: "Per Gessle ser typ ut som en 15-åring". Jag kände igen fler låtar än jag trodde att jag skulle göra. Har väl omedvetet lyssnat på dem på något sätt.
Det började mörkna lite och jag väntade på att Caligola skulle spela. Vi gick och såg några låtar på Kaizers Orchestra, M. Ward och Mac Miller. Efter att Mac Miller hade spelat klart stod vi kvar och väntade på att Caligola skulle spela. Den timman var nog den längsta på hela festivalen. Det var så fruktansvärt kallt och vi trodde aldrig att klockan skulle bli 00.
 

Till slut slog klockan i alla fall midnatt och Caligola börjde spela. Jag har lyssnat lite på skivan för ett tag sen och det skulle bli spännande att få dem live. Det var Gustaf Norén, Björn Dixgård (båda från Mando Diao), Salazar Brothers, Stor, Labyrint, Natty Silver, Lagaylia Frazier och även dansare. Det var väldigt bra avslutning på onsdagen och lätt dagens bästa konsert. Vi dansade och blev lite varma till slut.


Första dagen kändes lite som en uppvärmningsdag faktiskt. Dagens bästa konserter var den sista och första, Caligola och Timbuktu. Jag har varit på Peace & Love 3 gånger tidigare och det har aldrig varit så kallt som det var på onsdag kväll. Fruktansvärt!

PEACE AND LOVE - TISDAG

Så, nu kommer det komma inlägg om varje festivaldag och massa bilder till. Datorn ville inte riktigt samarbeta med bilderna under festivalen, men nu har jag annan dator så det ska gå bra.


Vi anlände till Borlänge efter lunch på tisdagen. Vi passerade ingången till campingen på vägen dit. Det var fullt med folk som skulle in och sätta upp sina tält.


Efter att jag och Therese hade hämtat våra armband firade vi att vi var på festival. Bart Simpsons-muggar var det som gällde.


Det var meningen att vi skulle se Annika Östberg, men vi glömde helt bort tiden och missade henne, så vi gick bara runt på festivalområdet och tittade lite. Det blev en lugn kväll med andra ord.

Festivaldag 4

Då är festivalen över! Det har varit en dag med massa grymma spelningar idag. Jag började med att se Sugarplum Fairy. Det var väldigt fint och Victor Norén höll ett väldigt bra tal till trummisen Kristian. Det kommer att komma upp ett inlägg bara om den konserten för jag tog väldigt många bilder då. Sedan såg vi The Shins från öltältet, The Maccabees, lite Hoffmaestro, Skrillex och sedan Rihanna. 43 minuter för sent klev hon upp på scenen, men jag måste säga att jag gillade konserten väldigt mycket.
 
I morgon förmiddag är det dags att åka hem. Det kommer att komma upp inlägg om varje dag med massa bilder med start imorgon kväll när jag har kommit iordning hemma.

RSS 2.0