Falling In Love With Your Favourite Song

Är inte DET HÄR helt underbart? Jag gillar deras låtar i akustiska versioner, så himla fina! Jag skulle göra väldigt mycket för att få lära mig de där ackorden av Gustaf! Titta på det klippet och njut!!!

JCS på radion

Om ni inte har sett det så kan ni förhandboka Jesus Christ Superstar som släpps på CD den 8:e april. Man får 2 skivor + en bok på ca 80 sidor (boken  får man tyvärr inte med om man beställer hos cdon.com). I boken finns det bland annat foton från föreställningen. Detta paket kostar 199:- hos Bengans. Jag redan bokat CD:n och tycker att det ska bli väldigt roligt att få höra sångerna igen. Ola lyckades mycket bra med att översätta låtarna till svenska, eller vad säger ni?

Jesus Christ Superstar med Ola Salo sänds på P4 och P2 på påskafton den 11 april. Missa inte detta!

Konsert på g

Under den senaste veckan fick jag ett ledsamt besked som jag var tvungen att bearbeta lite, men nu är jag i alla fall tillbaka. Hoppas att ni har överseende med detta! 

Jag har en till konsert inbokad, Sahara Hotnights den 25 mars. Det ska bli spännande att se hur dom är live! Sen får vi se hur det blir med Melody Club. Det är lite osäkert vilken vecka jag ska se dom, mer om det när det närmar sig. 

Mando Diao bloggar

Mando Diao har idag börjat blogga från sin turné som dom är ute på. Jätteroligt tycker jag och jag kommer självklart att följa den! Det är alltid roligt när olika artister bloggar när dom är ute på turné. Kika gärna på bloggen HÄR

Har ni planerat att gå på några konsert med Mando Diao eller någon annan artist den närmaste tiden?
Själv så har jag planerat 2 stycken, men mer om det i ett annat inlägg!

Melodifestivalen Final


Igår vann som sagt Malena Ehrman Melodifestivalen. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om det. Egentligen hejade jag faktiskt på Alcazar och Måns Zelmerlöf, men Malena hade helt klart bäst show av alla trots att jag inte gillade låten 100%. Jag tror att den här gången kan vi faktiskt ha en chans i ESC för den här låten kan slå utomlands. Moto Boy var inte alls så bra som jag hade hoppats på. Det var synd! Maia Hirasawa var väldigt bra förra året och blev mer känd efter att hon hade medverkat i Melodifestivalen. Tyvärr kommer inte Moto Boy att bli det tror jag.
Vad tyckte ni om gårdagens Melodifestival?

Moto Boy i MelodifestivalenIkväll ska som bekant Moto Boy framföra Charlotte Perellis "Hero". De två senaste åren har någon indie-artist framfört förra årets vinnarlåt. I år var det alltså Oskar som fick chansen. Det ska bli spännade att se ikväll hur han har tolkat låten tycker jag.
Vad tycker ni om att Moto Boy är med i Melodifestivalsammanhang?


JESUS CHRIST SUPERSTAR


Jag var som sagt och såg JCS nu i helgen och nu förstår jag varför den är så bra! Jag måste tyvärr erkänna att den första akten känns lite seg och man saknar det energi och känsla som finns I den andra akten. Ola har utvecklats väldigt mycket under perioden med JCS, men trots det är det Judas, Patrik Martinsson, som är den stora stjärnan enligt mig. Han har en otroligt bra röst, vilket han visar mycket bra i de solon som han har. Jesus, Ola Salo, har även han låtar som han sjunger själv och vid ett par tillfällen kommer den rockstjärnan som han faktiskt är fram. Maria Magdalena, Anna-Maria Hallgarn gör inte ett lika bra intryck. Hon är inte lika bra röstmässigt som de andra, men lyckas trots det framföra "Allting är okej nu" och "Hur visar jag min kärlek?" på ett bra sätt.


Under andra akten blir musikalen bara bättre och bättre med starkare känslor ju längre in i handlingen man kommer. När folket har gått emot Jesus och Kajfas dömer honom till 39 piskrapp är det väldigt jobbigt att se på det eftersom det ser så verkligt ut och "blodet" rinner. Jag gillar Olas version av översättning trots att han ibland har översatt den på ett Ganske roligt sätt. Ett exempel är ur "Jesus Christ Superstar" där "Did you mean to die like that? Was that a mistake or Did you know your messy death would be a record breaker?" blev "Visste du på korset redan, blodig och såri', att det var finalen på en (sån) kioskvältar-story?"


Ola passade väldigt bra I rollen som Jesus och det märkets verkligen att han trivdes. Han berättade att han hade varit och sett eftermiddagsföreställningen samma dag och han var väldigt imponerad av uppsättningen. Man får inte heller glömma den stora orkestern, operakören och i ett par scener var det drygt 40 skådespelare som agerade samtidigt. Detta gör att musikalen känns påkostad och pampig.

Se mer kort från JCS HÄR. Kommentera gärna korten!


Bild från JCS

                                 
Nu har jag äntligen sett JCS! Jag tänkte som sagt skriva om den, och håller på att göra det. Tills dess att det är klart får ni hålla till godo med en bild på Ola som jag tog i helgen!

Mando Diao - Top 3

Nu är det inte långt kvar innan jag äntligen får se JCS. Medans jag är borta så tänkte jag köra en top 3 med nya Mando Diao(som jag för övrigt älskar ju nu) -låtar som jag har hittat 

1. Cinderella
2. Paralyzed 
3. To China With Love

Lyssna gärna på dom där låtarna. Speciellt "Cinderella" har jag fastnat för just nu. 

The Ark - PFTW + mellansnack

För att förgylla eran tillvaro i Ark-torkan så har jag laddat upp ett klipp på Youtube. Det är från Rottneros 2007 och Ola pratar bland annat som Rottneros/Rottne och så är även början av Prayer For The Weekend med. Anledningen till att jag inte har laddat upp klippet tidigare är för att jag hade filmat det åt fel håll och har först nu hittat ett program som kunde rotera det. Men nu så ligger det i alla fall uppe så kika gärna på det!

RSS 2.0