Musiktips

Sugarplum Fairy - Visible Karma
The Hives - Main Offender
Mando Diao - Sweet Jesus
The Libertines - Don't Look Back Into The Sun
Miss Li - Miss Li
Sugarplum Fairy - Back Where We Belong


Lyssna på P3 kl. 21.30 ikväll. De sänder Mando Diaos konsert från Göteborg i våras. Missa verkligen inte det!

Olas sommarprat

Idag sommarpratade Ola Salo i P1. Tyvärr kunde jag inte lyssna på det idag, utan ska göra det imorgon. Men vad tyckte ni, som hörde det, om det? Om det var några som missade det, eller vill höra det igen, kan ni göra det HÄR

Brukar ni läsa min blogg? Då tycker jag att ni ska lägga till den på bloglovin  bloglovin

3 klipp med Sugarplum FairyDessa klipp skrev Sugarplum Fairy Fanblogg om för ett par dagar sedan och jag blev verkligen fast. De är så himla fina! I ett av klippen sitter Victor och pratar under hela låten^^. Wierd! Anyway...Det första klippet är "You Can't Kill Rock'n'Roll" och de nedan är "The Escapologist" och "Just Little Bit More"! Enjoy!

Grace/Wastelands

Jag var på Bengans för ett par dagar sedan och köpte en LP-skiva, Peter Doherty - Grace/Wastelands. Jag gillar Pete, speciellt efter att ha sett honom på Peace and Love. (Behöver jag säga att jag saknar P&L?)Man får helt enkelt strunta i alla dessa löpsedlar om honom och bara lyssna på den underbara musiken. Mina favoritlåtar just nu är: Arcady, 1939 Returning, A Little Death Around The Eyes och Salome. 1939 Returning var den första låten jag hörde med Pete och fastnade med en gång. Jag har inte hunnit lyssna noga på de 3 sista låtarna än så en kommentar om dem kommer eventuellt lite senare.

Musiktips

Mando Diao - Hail The Sunny Days
Sugarplum Fairy - Last Chance
Peter Doherty - 1939 Returning
Mando Diao -  Sheepdog (acoustic)
Sugarplum Fairy - Marigold
Mando Diao - And I Don't Know
Peter Doherty - A Little Death Around The Eyes

Sugarplum Fairy - Sweet JackieHär kommer ytterligare ett klipp från Peace and Love. Det är Sugarplum Fairy som spelar "Sweet Jackie"! (tja, eller en del av den. Jag fick klippa bort en del för jag tappade kameran. Smart!) Sugarplums konsert i Borlänge var så himla bra. Synd att de inte har någon mer konsert i sommar som jag kan gå på!

Video: Mean Street

Nu är videon till Mean Street släppt och ni kan se den HÄR. Jag tycker inte att den är så bra som jag hade hoppats. Jag älskar låten så jag blev faktiskt lite besviken när jag såg videon. Men jag gillar Björn och Gustaf under refrängen och det där klippet när de sitter/står vid dörren. Så himla fint! Den blir faktiskt lite bättre för varje gång man ser den, men tyvärr så lever den inte upp till mina förväntningar. Vad tycker ni?

Nu har det blivit många Mandorelaterade-inlägg den senaste tiden. Men nästa inlägg kommer att bli om inga mindre än Sugarplum Fairy. Klipp från Peace and Love blir det då!

Bilder från Arvika

Man kan nu hitta mina kort från Arvikafestivalen på lite olika ställen:

Mando Diaos hemsida
Mando Diaos Facebooksida
Mando Diao Fanblogg

I like it!

dws_comp.png

Mando Diao - If I Don't Live Today...

           

Här är ett klipp med "If I Don't Live Today, Then I Might Be Here Tomorrow" med Mando Diao från Peace and Love. Plus Gustaf fina snack innan. Han pratar bland annat om Michael Jackson och att det borde finnas en rättvisa, ingen man borde få ha så mycket talang. Jag vet att bilden är helkass. Men jag skyller på att kameran jag använde, egentligen inte borde få användas vid såna fina tillfällen. Den lever sitt egna liv, ställer om inställningarna och ska därför in på lagning nu. Men kika gärna på klippet för "If Don't Live Today..." i den lugna versionen är ju så himla fin. Eller hur?!!

Mando Diao - Mean StreetDet här klippet från Peace and Love är så bra. Mando Diao framför "Mean Street". Det är så himla fint när Gustaf säger "Borlänge sky" och längre fram, "Dear Michael". Sen är det lite kul det där ljudet som han gör vid 1.33 efter "He thinks it's gonna cure his hate"! Åh jag skulle inte ha något emot att få uppleva den där kvällen igen.

Michael Jacksons minnescermoni

                             

Egentligen hade jag tänkt att lägga upp en fin video från Mando Diaos konsert på Peace and Love. Men istället fastnade jag framför minnescermonin för Michael Jackson. Det var så himla fint. Speciellt när hans dotter pratade. Så nej, Mando-klippet får helt enkelt vänta till imorgon. Såg ni minnescermonin?

MANDO DIAO - ARVIKAFESTIVALEN

                        
Bäst: Mando är verkligen i högform nu!!
Sämst: Publiken, helt klart!
Bästa låt: Svårt, Mean Street, If I Don't Live Today... och The Band är några av dem
Betyg: 4 av 5 (minst)

Det var egentligen inte planerat att jag skulle åka till Arvikafestivalen, men det blev minst sagt en trevlig överraskning. Tyvärr blev det inte riktigt som det var tänkt, blä på Arvikafestivalen. Men nu tycker jag att vi fokuserar mer på själva konserten.

Det var som sagt andra gången på mindre än en vecka som jag skulle se Mando Diao och det kändes väldigt tveksamt om de skulle kunna överträffa konserten på Peace and Love. De kom, precis som i Borlänge, in till Alone With Molly/In The Walley som gick över i Sheepdog. Resten av låtarna kan ni hitta längre ner. Det var faktiskt ganska nära att Mando lyckades komma nära den höga kvalité som det var i Borlänge. Men det var en sak som förstörde. Publiken. Vi var ca 10 personer som hängde med och dansade under hela konserten. Det var fler som kom igång under "Dance With Somebody", och andra låtar som publiken nästan måste känna igen. Björn kollade på oss flera gånger under konserten och log lite. Kanske för att vi var de få som inte såg uttråkade ut.

Det var jättevarmt, 31 grader tror jag. Jag dansade så jag mådde illa, men vad gjorde det när konserten var så bra? Det var inte bara vi i publiken som tyckte att det var varmt. Nej, även Gustaf måste ha tyckt det, eftersom tröjan åkte av mot slutet av konserten. Konserten var väldigt, väldigt bra och får nästan en 5:a av mig. Men var det där med publiken som drar ner betyget lite. Hellre lite tryck och att publiken är med, än att man kan backa ett steg utan att någon tar platsen.

Den här gången fick jag ha med mig min systemkamera in på området, så jag fotade en hel del. I det här inlägget kan ni hitta några av de bilder som jag blev mest nöjd med. Men kika gärna HÄR om ni vill se fler. Ni kanske hittar någon egen favorit där! Kommentera gärna under bilderna om ni vill! Kontakta mig på musicinmylife@live.se om ni skulle vilja använda er av någon bild (utan signatur) till något, så ska vi se om vi inte kan ordna det! (klicka på de små bilderna för att se dem i större format)
 

Låtlistan var nästan samma som i Borlänge (ej i ordning):
Alone With Molly/In The Walley
Sheepdog
Dance With Somebody
Gloria
God Knows
High Heels
If I Don't Live Today, Then I Might Be Here Tomorrow
Long Before Rock'n'Roll
Mean Street
Never Seen The Light Of Day (P&L)
Ochrasy
Sheepdog
The Band
The Shining
TV & Me
You Got Nothing On Me

(Säg gärna till om jag har missat någon eller inbildat mig att de har spelat någon^^)

 

P&L - Dag 3

                       

Då var det dags för sista dagen på Peace and Love och den inledes för mig med att träffa Amanda och Sandra. Våra internskämt, säger jag bara! Första konserten var, för min del, Melody Club. Så himla bra var det! Jag tror verkligen inte att de kan ha en dålig konsert. Det var verkligen sjukt varmt, men man kan ju inte stå stilla när Melody Club spelar liksom! Jag önskade verkligen att jag hade haft min fina kamera med mig så jag kunde fånga när Kristoffer hoppade gång på gång, men men....
  
Sedan blev det köa till Sugarplum Fairy. Det var det absolut värt. Vi satt och pratade och hade det trevligt innan konserten började. Sugarplum var definintivt en av de 3 bästa konserterna under P&L! Jag hade inte sett dem tidigare och hade höga förväntningar på dem. Men jag blev verkligen inte besviken. Jag har ett klipp från "The Escapologist" som jag ska ladda upp på youtube. Ni måste helt enkelt se det. Under den konserten fick jag också kort som jag blev någorlunda nöjd med. Enjoy! (klicka på bilderna för att se dom större)De bästa konserterna enlig mig: Pete, Mando Diao  och Sugarplum Fairy

Nästa inlägg kommer imorgon (om alla bilder är klara) och kommer handla om Mando och Arvikafestivalen. Missa inte det!

Festivaldag 2

                             
Festivaldag 2 började, för mig, med Mando Diaos signering. De var viserligen 40 min försenade och det var jättevarmt, men det kändes ändå som att det var värt att vänta. Dom var så himla trevliga (okej, jag hade inte förväntat mig något annat). Björn tyckte att jag skulle ha lite fler saker signerade (än bara min dalahäst). Så jag har en dalahäst och 2 kort nu! Så snällt!
     
Sedan gick jag, Amanda och Sandra för att se Pete Doherty. Jag vågade inte riktigt tro att han skulle komma för ens han verkligen stod där. Det var bättre än vad jag trodde faktiskt. En timma senare spelade han med Babyshambles och det var inte lika bra måste jag säga. Men det var himla häftigt att ha sett båda live. (klicka på bilden på CJ och Pete för att se dem i större format)
 
Sedan började den långa väntan på Mando! Först satt jag och Celine och bara tog det lugnt innan Ulf Lundell började. Han behöver bara ett ord - långtråkig. Han hade mest tid av alla, 2 timmar, men jag tyckte att det hade räckt med 10 minuter eller något sånt! Efter en på tok för lång stund var han i alla fall klar och de kunde rigga scenen inför Mando Diao. Resten vet jag inte riktigt hur jag ska beskriva! Allt var så himla bra! De kommer in till Alone With Molly In/The Walley som går över i Sheepdog och sedan kommer den ena bra låten efter den andra. "If I Don't Live Today, Than I Might Be Here Tomorrow" med bara Gustaf och Björn på gitarr, Ochrasy och The Band var några av de äldre låtarna som de spelade. Från den senaste skivan spelade de bl a Gloria, Mean Street, High Heels och The Shining. Gustaf pratade om M. Jacksons död. Det var så fint. Jag ska försöka lägga upp det klippet på youtube under de kommande dagarna. Tyvärr var det väldigt svårt att få bra bilder från konserten, så ni får hålla till godo med CJ in black.
 

RSS 2.0