Ny kamera

 
Det har varit lite dålig uppdatering nu kring jul, men nu är jag tillbaka. Den här skönheten äger jag nu, så nu kommer det förhoppningsvis bli mycket bättre bilder. Jag har även beställt ett nytt objektiv som kommer nästa vecka. Jag är sjukt pepp på att fota med nya kameran och objektivet så det mer uppdatering om mina inköp till veckan!

Nr 1

Då är det julafton och dags för nummer 1 på listan. Det är nog inte så svårt att lista ut vilka det är om man har läst min blogg under året som har gått. Jag har faktiskt bara, får man väl ändå säga, sett dem en gång. Men för att se dem fick jag bege mig ända till Schweiz. Där såg jag dem tillsammans med min kompis och det var en sjukt bra konsert! Lite annorlunda att se dem utomlands faktiskt. Det är inte långt kvar tills jag ska se dem igen - i februari är två konserter inbokade. Nr. 1 på listan är Mando Diao!

 
 
Bild från konserten i Schaffhausen och min signerade bild på Gustaf
 
GOD JUL!

Nr. 2

Plats nummer två på listan innehas av ett band som jag har sett i år och som jag även kommer att se nästa år! Jag har lyssnat på dem i stort sett hela året och deras nya skiva som släpptes i höstas är verkligen grym! Nu är det bara att räkna ner tills jag får höra den live i april! Nr. 2 är Mumford & Sons!
 
 
Bild från konserten på Peace & Love i år

Nr. 3

Då är det dags för de 3 som är i toppen! Personen som är på tredje plats ville jag se live så himla länge och nu har varit på 3 konserter, senaste gången nu i somras. Det känns som att jag aldrig tröttnar på att se henne live för att hon är så himla gullig och duktig. Nr 3 är Regina Spektor!
 
 
Bild från konserten på Peace & Love i år

Nr. 4

Nr. 4 är ett band som jag upptäckte när jag var på Das Festival i Schweiz i somras. Jag hade hört talas om dem innan, men aldrig hört någon låt med dem. Jag fastnade helt enkelt för dem på deras konsert där, sjukt bra var den! Och deras album är så himla bra. Det är svårt att välja ut någon favorilåtar helt enkelt, så jag tycker att man ska lyssna på hela - Coming Home. Nr. 4 är The Bianca Story!
 
 
Bild från konserten i Schaffhausen

Nr. 5

Detta band upptäckte jag på Peace & Love när jag såg dem där i år. Deras konsert var sjukt bra och sen dess har jag lyssnat en del på dem. Älskar att upptäcka band live och det kommer vara fler i topplistan som jag har gjort det med. Jag hade heller ingen aning om det faktum att bandet är svenskt, grymt! Nr. 5 är Urban Cone!
 
 
Bild från konserten med Urban Cone

Nr. 6

Nu har vi hunnit halvvägs i min lilla julkalender. Plats nummer 6 har ett band som jag önskar att jag kan få se live. Man blir så glad av deras låtar! Skivan är ju från 2010, så det känns som att jag borde ha upptäckt dem tidigare, men det är ju aldrig för sent...
Nr. 6 är Foster the people!
 
 
Omslaget till deras skiva

Nr. 7

Det känns nästan lite jobbigt att det här bandet har blivit så väldigt kända för i princip två låtar. För hela deras skiva är så bra och många har nog missat den tyvärr. Det har inte jag i alla fall och jag kan tipsa om Why Am I the One och All Alright om man vill lyssna på några andra låtar! Nr. 7 är Fun.!
 
http://hillydilly.com/hd_uploads/post_pics/fun-album.jpg

Nr. 8

Några låtar från det här bandet lyssnade jag i princip sönder i år. Feel good inc och On melancholy hill spelades väldigt mycket i våras, så det var liksom ingen tvekan att dessa skulle platsa på året toplista.
Nr. 8 är Gorillaz!
 
 
 
 

Nr. 9

Dessa tjejer ska jag faktiskt se om två månader ungefär! Pepp! Jag lyssnade väldigt mycket på dem i våras efter att de hade varit med i Skavlan. Emmylou är nog min absoluta favorilåt och därför passar det fint att visa när de spelade den i Skavlan. Nr. 9 är First Aid Kit!
 
 

Nr. 10

Det här är kanske den minst väntade på listan! Jag såg honom på Peace & Love i somras och under hösten peppade jag och några kompisar till Bangarang och First of the year mest varje helg. Det är egentligen inte min musikstil, men på något sätt så blir man bara fast. Nr. 10 på listen är Skrillex!
 
http://cdn-01.rockfoto.nu/imagesbig/20120630_231403_427431.jpg
 

Bild från Rockfoto

Nr. 11

Detta band lyssnade jag väldigt mycket på förra hösten, men även under vintern och början av våren i år. Det är så mysigt att sitta och lyssna på dem och dricka te medan det snöar. Det skulle ju inte heller vara helt fel att få se dem live. Nr. 11 är Bon Iver!
 
Bon Ivers vackra albumomslag

Ny bloggdesign och nr. 12

Äntligen är det premiär för den nya bloggdesignen! Det är Sebastian Kylin som har hjälpt mig att göra den och det känns verkligen skönt med lite nytt och lite mer stilrent. Den är hyftsat klar, kanske några småsaker kvar!
 
Jag tänker köra en lite julkalender även i år. Förra året la jag upp mina 12 (körde varannan dag) favoritlåtar. I år blir det de 12 artister som jag har lyssnat på mest under 2012. Vi kör lite baklänges så vi börjar med nr. 12 och avslutar med nr. 1, den som jag har lyssnat allra mest på under året, på julafton.
 
Nr. 12  är Caligola. Kanske lite otippade, men efter att ha sett dem på Peace & Love i somras så spelades de väldigt mycket under juni och juli. De fick mig att få upp ögonen för musik som jag kanske inte lyssnar på så ofta annars!
 
 
Bild från Caligola på Peace & Love

RSS 2.0