Mando Diao på folkparksturné

Nyheten att jag ska få se Mando Diao åtminstone en gång i sommar gjorde mig verkligen glad idag! De ska ut på en folkparksturné med den senaste skivan Infruset. Jag såg dem ju två gånger i februari när de var ute på turné, en gång på en nattklubb och en gång på Göta Lejon. Men jag tror verkligen att folkparksmiljön är rätt miljö för den här typen av låtar. Jag ska i alla fall se dem den 19 juli, men sedan får vi se om det bli någon mer gång.
 
Turnéplan Mando Diao sommaren 2013

5 juli Stockholm, Skansen, Solliden

12 juli Tyrolen i Blädinge (Alvesta)

13 juli Dala-Floda, Strandbackens Folkpark

19 juli Eskilstuna, Parken Zoo

9 aug Timrå, Folkan Waterfront, Fagerstranden

10 aug Skellefteå, Folkparken Skellefteå

16 aug Karlstad, Mariebergsskogen

17 aug Huskvarna, Huskvarna Folkets Park


Transitions

Jag har hunnit lyssna igenom Johnossis skiva en hel del nu och jag gillar den verkligen. Det låter lite annorlunda nu när de har med en kille som spelar keyboard också, men jag gillar det. Jag vill verkligen se dem live snart, men får nog vänta till Peace & Love i sommar som det ser ut nu. Mina favoritlåtar från skivan är nog Everywhere (With You Man), For a Little While, Alone Now och såklart Gone Forever. Så svårt att välja favoritlåtar, men det är nog de som jag gillar allra bäst!


Come on

Jag har ju helt glömt bort att visa vad jag fick med mig från konserten med The Hives för ett par veckor sedan.
 
 
Trummisen, Chris Dangerous, trumpinne och gitarristen, Nicholaus Arsons, plektrum. De ligger fint på min musikhylla nu!

Viktor & the blood

Samuel Giers lämnade ju Mando Diao för ett par år sedan, men nu är han aktuell med ett nytt projekt tillsammans med Viktor Norén och Jonas Karlsson från Sugarplum Fairy. Viktor & the blood heter de och ska släppa några nyheter på måndag. Jag får väl helt enkelt vänta tills de har släppt någon låt och se vad det är!
 


Jag har tänkt att jag ska börja att även sammanfatta inläggen lite kort på engelska. Det är en del läsare från utlandet och det är ju kul om alla kan förstå. Jag provade ju detta när jag besökte Das Festival och nu tänkte jag prova detta även när jag inte är iväg på festivaler! Det är ju värt ett försök i alla fall!

I am going to start to summarize my blog post in english too since I have several readers that aren't from Sweden so it might be fun if everybody can understand what i write!
Samuel Giers left Mando Diao some years ago and now he has a new band with Viktor Norén and Jonas Karlsson. More news will come!

Kathy's song

Jag har så himla duktiga vänner i bandet Vidar! Deras video när de sjunger Kathy's song, Simon & Garfunkels låt, släpptes på PSL i veckan och snart ska de åka till Woodstock och spela in en skiva med Anna Ternheim som producent. Kika på när de sjunger Kathy's song här:
 
 

Music when the lights go out

Världsnaturfonden gör ett så himla viktigt arbete och därför är det fint att Mando Diao uppmärksammar det också. Den 23 mars är det Earth Hour och de försöker påverka sina fans att vara med på detta. 
Se kampanjen HÄR  (lyckades inte få med bilden här i bloggen).
 
Jag är även djurfadder, vilket fler borde bli, och det kan man bli HÄR
 
 
Bild från deras konsert

Gone forever

Jag skrev ju om skivsläpp under våren och sommaren för ett tag sedan och glömde helt bort att Johnossi ska släppa skiva. Tack Inez för påminnelsen! De släpper din skiva den 20 mars, men redan nu finns singeln Gone forever på Spotify. Riktigt bra låt måste jag säga!!!
 

RSS 2.0