The Ark i Grekland

Jag skulle göra (i princip) vad som helst för att få vara i Stockholm den här helgen. Bättre konserthelg får man väl leta efter.
1. Popaganda   kanske det som jag minst av allt skulle vilja gå på. Sebastian Tellier, Säkert! och Laakso mfl spelar. Vore roligt att se dem!
2. The Hives      kul att dem spelar i stockholm, eller i sverige över huvudtaget kanske! The Hives är det som jag mest av allt skulle vilja se. Synd att SJ har dåliga tågtider bara!
3. Giresta pianokonsert    jag gillar verkligen "I Just Wanna Sing (A Song Called) och den mer klassiska versionen av "Calleth you, commeth I". Men jag får tyvärr sitta och lyssna på de här hemma än så länge.

The Ark ska tydligen göra en spelning i Grekland på tisdag. Jag visste inte först om jag skulle tro på det när jag hörde det tidigare. Men du kan läsa om det HÄR där Per Tengstrand meddelar detta.


Ola och Tengstrand i Stockholm

På måndag den 1 september ska Ola Salo medverka i en konsert i Slottskyrkan i Stockholm tillsamman med bland annat Per Tengstrand. Dem medverkade också i en konsert i våras som hette "Absolutly No Decorum". En sångerska kommer även att sjunga The Arks låt "This Sad Bouquet" på måndag. För två dagar sen kunde man i vissa tidningar läsa om den kommande konserten. Detta stod i Metro:

 Ola Salo tar det piano på slottet
"The Ark-sångaren Ola Salo gör ett exklusivt soloframträdande i Slottskyrkan i Stockholm den 1 september. Salo ska sjunga sin nya låt "I just wanna" samt musik av Elvis Costello och Franz Schubert under en konsert för Giresta pianofestival, som äger rum i augusti"

Det hade vart kul att se konserten i Stockholm, men jag tror att det kommer bli fler chanser att se dessa samarbeta.
Ska Du se konserten?

Coldplay - Viva La Vida....

           

Artist: Coldplay
CD: Viva La Vida And Death To All His Friends

Nu har jag äntligen hört nästan hela Coldplays nya skiva, om än några veckor för sent kanske. Jag ska ju se dem när de spelar på Globen om några veckor. Skivan är bra, men den låter som Coldplay brukar göra tycker jag och är inte så annorlunda. Men det finns några låtar som sticker ut lite, Viva La Vida tycker jag är ett exempel. Deras låtar brukar på ett sätt vara ganska lika, så gillar man inte Coldplay tidigare gillar man nog inte den nya skivan heller.
Det ska bli väldigt kul att se hur de är live, hur publikkontakten är osv. Inlägg om konserten kommer det att bli, men bilder kan jag inte lova att det kommer från mig eftersom jag inte vet hur nära vi kommer vara.
3 bästa låtarna från nya skivan:
1. Violet Hill
2. Viva La Vida
3. Lost!
Har ni hört den nya skivan? Vad tycker ni om den?


Top 5

Jag tänkte sammfatta lite vad jag lyssnar på just med med en Top 5-lista. Under sommaren har jag lyssnat väldigt mycket på musik och jag hoppas det fortsätter under hösten också. Så här har ni favoritlåtarna just nu:

                    1. Coldplay - Violet Hill
                    2. Mando Diao - Next To Be Lowered
                    3. The Killers - All These Things That I've Done
                    4. Sebastan Tellier - Devine
                    5. Mando Diao - Never Seen The Light Of Day


I made it...

      
Woho! Jag fixade fram vänsterspalten själv! Lite stolt är jag faktiskt eftersom jag är ganska dålig på bloggdesign. Nu är den tillbaka i alla fall, den försvann ett tag. I bildspelet är det vilka artister jag lyssnar på, längre ner så är det länkar till bl a min fotosida mm. Men prickarna till vänster är fortfarande kvar!! Iväg med dom!^^
Jag är bara lite nyfiken....Vad tycker ni om bloggen? Vad vill ni läsa om här? Något som ni saknar?

Nike's OS-reklam

Är det någon mer än jag som brukar stanna lite framför tv:n när Nike's OS-reklam kommer? Jag har fastnat för den låten som är med där! Om ni har missat reklamen för OS kan du se den HÄR Från början är det The Killers som har gjort låten. Om Du vill lyssna på hela låten och inte bara refrängen (som är med i reklamen) kan du göra det HÄR
Vad tycker ni om låten?

Oskars mellansnack från Ung 08

   
Här har jag laddat upp en video med Moto Boys mellansnack från Ung 08. Han pratade om att han hade stressat dit för att han hade glömt datorn på hotellet, folk hade sett honom utan smink, och namnet Ung 08 som han tyckte lät som Ung Lotta. Det där sista fattade jag faktiskt inte riktigt om jag ska vara helt ärlig, men han tyckte det var kul i alla fall! ^^

MOTO BOY PÅ UNG 08

   
Bäst: publiken älskade honom

Sämst: att scenen var så liten
Bästa låt: U eller den låten jag tycker han brukar göra bäst, Blue Motorbike
Betyg: 4 av 5

Min första tanke när jag kom till området var, "vad liten scenen är". I Sundsvall uppträdde Moto Boy, Oskar Humlebo, på en av de mindre scenerna. Den var enorm jämfört med denna. Det var ett ett tält som hade en liten upphöjning där han stod och sjöng. Men det bekom inte honom någonting! Publiken älskade honom! Efter att de som skrattade åt honom under första låten hade gått därifrån, var det de som gillade honom och uppskattade det han gjorde som stod kvar. När jag gick på området under dagen tänkte jag också på vad konstigt det var att Oskar uppträdde där. Från flera högtalare dånade hip hop-musiken och mitt under det skulle han uppträda med musik som var nästan motsatsen till hip hop. Därför blev jag väldigt förvånad att det samlades så många som verkligen uppskattade det han gjorde. Oskar sjöng lika bra som han gjorde i Sundsvall och hade precis som där med sig Pikko och Karin. Han kom upp lite sent på scenen, men det förklarade han med att han hade glömt datorn på hotellet och var tvungen att åka tillbaka och hämta den. Han pratade också om att fler borde prova på att stå på scen och att man ska göra saker som man vill så att man inte ångrar att man inte har gjort det i efterhand.

Mer bilder från konserten kan du se HÄR


Nya bilder från Sundsvall

             

Nu har jag tagit fram nya bilder från Gatufesten i Sundsvall! 

  • 1 från Crash Diet
  • 2 från Mando Diao
  • 7 från The Ark (3 på fotosidan och 4 här)

Tyvärr så kan man bara ha 50 bilder i varje album på min fotosida så 4 av Arkbilderna visas endast här (klicka på dem för att se dem i större format). Alla de andra bilderna kan du hitta HÄR Man hittar de nya i slutet av albumet!

              


Transponerat låtar

        
Igår och idag har jag suttit och transponerat (bytt tonart) och tagit ut ackord till en låt. Man får passa på att göra sånt när man är ledig för jag hinner inte med så mycket sånt annars tyvärr. Det blev bara Ark-låtar nu. Jag höjde Tell Me This Night Is Over och har ändrat lite bland ackorden jag har tagit ut  till Uriel och This Sad Bouquet.
Är det någon som är intresserad av att ha ackord till någon av låtarna är det bara att säga till!


The Hives på Grönan 31/8


The Hives spelar på Grönan söndagen den 31 Augusti.
De spelar vid få tillfällen i år i Sverige, ett av dem var på Hultsfred, utan satsar mer på utlandet. Jag önskar verkligen att jag kunde gå på konserten eftersom jag tycker The Hives är bra och det kommer nog bli en grym konsert. Jag är i Stockholm dagen innan, men har ingen möjlighet att ta mig hem tid på söndagskvällen eftersom jag måste upp tidigt på måndagen. Dåligt av SJ igen! Om det är som det brukar med konserterna på Gröna Lund, så kostar det inget mer än inträdet på 60 kr. Väldigt billigt alltså! Om ni har chansen och gillar The Hives så tycker jag absolut att ni ska se dem! Berätta gärna hur de var!
Är det några som har planer på att gå dit?


Moto Boy på Sommarkrysset

Moto Boy spelade ju som sagt på Grönan och Sommarkrysset igår och jag vet att några av er var där! Synd att det regnade! Om ni av någon anledning missade Oskar eller bara vill se honom igen kan ni göra det HÄR 

Jag fick frågan om korten som jag tar när jag fotar Moto Boy på fredag ska publiceras någonstans. De ska visas här på bloggen samt på min fotosida som du kan se HÄR (det som i vanliga fall brukar synas till höger, bildspel osv är tillfälligt borta). E-post, som det står att ni måste ange, sparas inte utan bekräftar bara kommentaren. Så kommentera gärna!

Missat Melody Club

        
Klockan 20:00 ikväll spelar Melody Club i Katrineholm och jag önskade verkligen att jag kunde åka dit. Problemet är att det går inget tåg tillbaka så jag kan inte ta mig hem. SYND! Jag såg dem förra sommaren och den konserten var jättebra! Har ni sett Melody Club?

Nej jag får ta och sätta mig framför tv:n och titta på Sommarkrysset och Moto Boy. Inte helt fel! ;)


Ackreditering till UNG08


Jag har blivit ackrediterad till Ung 08 i Stockholm! Den är 12-16 augusti, men jag kommer bara att vara där 15 och ev. den 13. Huvudsyftet med att jag är där är att fota Moto Boy så förhoppningsvis kommer ni få se flera bra kort på honom. Sista dagen så spelar Hoffmaestro & Chraa och Slagsmålsklubben som det skulle vara kul att se eftersom flera kompisar har tipsat om dem, men tyvärr så kan jag inte det.

Kom ihåg att om ni vill se Moto Boy så kan ni se på sommarkrysset imorgon klockan 20:00!!

3 favoriter

Vilka är era 3 favoritartister? Har ni svårt att välja, vilka 3 artister lyssnar ni mest på just nu? 

För mig är det jättesvårt att välja 3 favoritartister eftersom jag lyssnar på så många. Det är lättare med vilka jag lyssnar på just nu. Nu är det Mando Diao, The Ark och sen har det blivit en del Queen den senaste tiden.
Har någonting som ni gärna vill att jag ska skriva om eller bilder som ni gärna vill se? Ge gärna förslag :)

Queen

                  
Min kusin är här nu ett tag och han älskar bl a Queen. Jag tycker också att de är bra, men lyssnar inte så mycket på dem i vanliga fall. Men nu när han är här så blir det att vi lyssnar på dem tillsammans. För någon dag så så fastnade jag totalt på Radio Ga Ga xD (vilket inte han uppskattade så). Men om jag ska välja någon favorit av de jag har hört så får det nog bli Show Most Go On eller Bohemian Rhapsody. Lyssna gärna på den sista om ni inte har hört den. Jag tycker den är speciell eftersom låten har som olika små låtar inuti sig. Den byter stil och har ingen egentligen riktigt refräng.
Om ni vill höra någon av låtarna är det bara att klicka på dem så kan ni höra dem!

Konserttorka detta år

Jag saknar förra sommaren lite! Det var så många bra band som var ute och gjorde många spelningar. I år känns det som om det är konserttorka^^ Jag hade hoppats kunna se bl a The Hives och Sahara Hotnights i år men det funkar inte. Sen hade det varit kul att se Ark någon mer gång. Det är inte 100 än, men jag hoppas kunna se Moto Boy på ung 08 och så blir det Coldplay i september. Sen är det över 200 dagar kvar tills jag ska se JCS, orka vänta så länge^^ 
Har ni sett de banden ni vill se i sommar? Vilka ska ni på innan sommaren är slut?

RSS 2.0