I will wait

http://cdn.umg3.net/mumfordandsons/assets/babel/images/packshot2.jpg
 
Mumford & Sons släppte sin skiva "Babel" häromdagen och jag började lyssna igenom den idag. De berättade redan på konserten på Peace & Love i somras att de skulle släppa en ny skiva i september!

Jag har inte hunnit lyssna igenom hela än, men jag har ett par favoriter:
Mumford & Sons – I Will Wait (min favorit so far, älskar andra halvan av låten)
Mumford & Sons – Lover Of The Light (känns som att jag känner igen den från konserten, men jag kanske har fel?)
 
Ska fortsätta och lyssna på de låtar jag har kvar imorgon, så jag har kanske någon mer favorit att lägga till!

I don't want you to go out looking so good

Den här sommaren var helt perfekt när det gäller konserter och festivaler. Jag fick blogga från festival i både Sverige och Schweiz. Vad kan man mer begära? Men jag kan inte låta bli att vilja ha något att se fram emot nu i höst och vinter. Nya konserter att boka in att boka in i kalendern. Tyvärr ser det inte ut som att det är någon speciell jag vill åka på just nu faktiskt. Väldigt synd!

Jag kommer dock titta över nästa sommars festivaler väldigt tidigt för nästa år hoppas jag att jag kan få möjligheten att blogga från ännu fler festivaler! Kan det inte bara bli sommar 2013 nu?
 
 
Bild från Peace and Love 2012

That look you give that guy

Jag försöker hitta lite ny musik och nya artister nu under hösten eftersom jag har en tendens att lyssna på samma band om och om igen ibland. Så det kommer förhoppningsvis bli några inlägg med lite musiktips de kommande veckorna.
 
Vi börjar med dessa 3:
 
Eels – That Look You Give That Guy
Jättemysig låt att lyssna på precis innan man ska somna. Älskar sångarens röst och gitarren.
 
Ben Folds – You Don't Know Me (featuring Regina Spektor)
Jag älskar ju Regina Spektor och det kan ju nästan inte bli fel om man väljer att ta med henne på en låt!
 
The Rolling Stones – Gimme Shelter
Okej, den här låten är ju ingen ny låt för mig. Men den är ju så himla bra. Passar väldigt bra att lyssna på när man går till bussen på morgonen.

There is no end

 
Idag är det ett år sedan sista konserten med The Ark. Det känns så himla konstigt att det redan har gått ett år.
 
 
Den dagen, den 16 september 2011 var så himla fin. Jag och Emma köade från kl. 5 på morgonen (15 h köande, rekord för mig), åt pommes frites till frukost/lunch kl. 9 och hade det allmänt kul hela dagen. När klockan sedan började nära sig 20, då konserten skulle börja, kändes det väldigt konstigt att det var sista gången jag skulle få se The Ark. Någonsin.
 
 
Nu har det gått ett år sedan dagen på Gröna Lund. Jag minns konserten som den var igår och det känns som att det var en perfekt sista konsert. The Ark kommer alltid att betyda lite extra för mig och den dagen kommer jag nog alltid att minnas.
 
There is no end
 
 

KONSERT: DEN SVENSKA BJÖRNSTAMMEN

I fredags var jag och såg Den Svenska Björnstammen. Jag hade hört två låtar innan tror jag och hade inte jättehöga förväntningar efter kompisars kritik efter att de hade sett dem i somras.

Jag missade dock de 3 första låtarna, men jag tvivlar på att det hade ändrat min åsikt - tråkig konsert. Det känns som att när man har blivit så pass kända som de ändå har blivit i Sverige, så bör man vara bättre än vad de var live. Den enda låten som konserten lyfte lite under var Vart jag mig i världen vänder, och det var kanske inte så konstigt eftersom jag tror inte att det var en enda i publiken som inte kunde sjunga med då. Så, det var en tråkig konsert precis som mina vänner sa!

Strövtåg i hembygden

 
Igår släpptes två av Mando Diaos nya låtar på Spotify. Som jag har skrivit tidigare så kommer Mando släppa ett album där de har tonsatt Gustaf Frödings dikter och nu har de alltså släpp två singlar, Strövtåg i hembygden och En sångarsaga
 
Jag var först lite tveksam till hela idéen med Mando Diao på svenska, men efter att ha lyssnat på låtarna så älskar jag det! Speciellt "Strövtåg i hembygden". Jättefin låt! Nu är det bara att vänta till 31 oktober då hela albumet släpps.
 
Man kan förboka det på Bengans redan nu!

RSS 2.0