But you didn't have to cut me off

Jag är för tillfället på konferens, men jag tänkte passa på att dela med mig av några låtar som jag lyssnade på när jag åkte tåg hit. Lite musiktips med andra ord:
Tiger Lou - National Ave.
Gotye - Somebody that I used to know
Explosions in the sky - Your hand in mine
PJ Harvey - Let England shake
Den sista låten med PJ Harvey gillade jag inte riktigt först, men den fastnar på något sätt i huvudet.
Ha en fortsatt fin helg!!

Back to earth

Caligola bestående av Gustaf Norén, Björn Dixgård och Salazar Brothers släpper nu sin första skiva, back to earth. Den släpps den 7 mars och man kan förhandsbeställa den redan nu från Bengans för 129 + frakt 29:-)

Med på skivan finns även Oskar Bonde från Johnossi och Agnes. Det ska bli väldigt kul att höra det här samarbetet!

Update: den finns även i LP på cdon.com för 299:-

Mr. Postman

Denna skönhet kom i min brevlåda i fredags. Det är Mando Diaos LP Ghost and Phantoms som jag har skrivit om tidigare. Den kostade runt 180:- om jag minns rätt och nu ska den få stå på min fina LP-hylla när jag inte spelar den.

Jag fick även ett paket till. Vad det är får ni se under veckan!

Grammisgalan

Ikväll är det Grammisgalan och man kan följa den direkt HÄR på PSL. Om man inte har möjlighet att se det nu sänds det även på SVT1 kl. 22.00. Ola Salo är värd på galan och man kan se en bild på hans outfit på twitter. Den är, tja, lite annorlunda kanske minst sagt?!

Emmylou

Jag tittade på Skavlan en liten stund i fredags och då uppträdde First Aid Kit. Jag har inte lyssnat så mycket på dem (läs nästan inte något alls), men jag gillade verkligen den här låten. Emmylou heter den. Lyssna och njut!
First Aid Kit - Emmylou

Miss Sweetride

Nu när jag sitter hemma och deppar för att jag inte är i London passar jag på att lyssna på Mando Diaos skiva Ghost and Phantoms som jag borde ha lyssnat på för länge sedan. Det är massa låtar som aldrig har givits ut tidigare. Sånt gillas. Jag har inte lyssnat på hela albumet, men mina favoriter hittills är Miss Sweetride och Sweet sweet love. Jag tycker att introt till Miss Sweetride låter precis som någon Beatles-låt. Snälla hjälp mig, vilken är det?


Bild på Björn från weheartit

Londontips

Jaha, då blev det helt ändrade planer p g a bihåleinflammation. Det blev tyvärr inget London för mig eftersom jag har ont nu och vill inte ens tänka på hur ont jag skulle ha om jag skulle flyga. Jag är sjukt besviken kan jag säga. Men London har ju några saker som man inte får missa om man är musikintresserad. Här är 3 av dem:
  • Abbey Road - Det kända övergångsstället som Beatles gick över. Kul att ta kort när man själv går över.
  • HMV - Underbar skivaffär där det finns ALLT. Jag trodde att jag var där inne i 30 min, men var visst där i 3 h. Hittade b la Mando Diaos Mean Street EP och en bok om Pete Doherty.
  • Musikaler - London har hur många bra musikaler som helst. Förra gången jag var där så såg vi Chicago. Man får verkligen beslutsångest när man ska välja vilken man ska se för det finns så många bra.
Bild från 2009

RSS 2.0