Tips på 5 bra låtar!

Jag tänkte passa på att tipsa om några bra låtar så här på fredagskvällen!

Johnossi - Man Must Dance
Mando Diao - Deep Blue Sea
Mando Diao - How We Walk
Markus Krunegård - Jag är en vampyr
Anna Ternheim - What Have I Done

Sen tänkte jag införa en ny sak här på bloggen! Det är ju inte så mycket prat om The Ark just nu, men jag tänkte att jag skulle uppmärksamma dem lite i bloggen i alla fall. De 3 kommande söndagarna med start på nu på söndag kommer jag att lägga upp en video med The Ark.Jag kommer inte lägga upp någon musikvideo med dem utan det kommer att bl a några tv-framträdanden mm som jag verkligen gillar. Visst låter det som en bra idé? Missa inte detta!

Popcirkus ikväll

Missa inte SVT:s nya satsning, Popcirkus, för att lägga mer fokus på livemusiken. Första programmet sänds ikväll på SVT1 kl. 19.30-21.00. I första programmet uppträder Markus Krunegård, A Camp och Nottee. Varje artist kommer att spela tre låtar var, sedan varvas det med intervjuer och olika inslag. Själv tycker jag att det ska bli jättespännande att se programmet och det är roligt att SVT äntligen har satsat på ett sånt här program mitt i Melodifestival-febern (för de som nu har den). I kommande program kommer bl a Mando Diao, Sahara Hotnights, Anna Ternheim, Hammerfall, Sebastian Tellier och Those Dancing Days att uppträda.

Förhandsboka "Give Me Fire"

                      
Ni har väl inte missat att ni kan förhandsboka Mando Diaos nya skiva "Give me fire"? Om ni bara vill ha skivan kostar det 149:- (klicka HÄR). Men man kan även beställa CD och få en Mando Diao-DVD. Det kostar 179:- (klicka HÄR) Jag har beställt CD + DVD såklart! Den 13 februari trillar de äntligen in i brevlådan!

Vad tycker ni om bilden ovan som är omslaget till skivan?

Top 3

Sahara Hotnights - In Private
Mando Diao - How We Walk
Lady Gaga - Poker Face

Okej den där sista måste jag nog förklara lite eftersom jag egentligen inte gillar den typen av musik. Men ett par kompisar har klagat på att jag inte "hänger med i den musiken som är inne". Sagt och gjort! Jag sökte på lite olika artister som man hör på radio. Efter att hört massa dåliga låtar så fastnade jag för Poker Face. 

Missa inte att Moto Boys konsert i Hägersten visas live på hans hemsida! Så kika in där kl. 18.00 ikväll!

The Killers till Hultsfred

Nu är även The Killers bokade för Hultsfred!! Åh vad jag skulle vilja se dem!! Jag får nog ta och fundera på om inte det är värt att åka dit eftersom jag vill se både The Killers och Regina Spektor!

Andra artster som är bokade är bland annat: 
Anna Ternheim
Lars Winnerbäck
Maia Hirasawa
Markus Krunegård
Takida
Timbuktu

Kommande konserter

Jag tänkte passa på att tipsa om några bra konserter som kommer den närmaste tiden:

Moto Boy: Stockholm 25 Januari
                   Malmö 27 Januari

Sahara Hotnights: Lund 3 Mars
                                  Göteborg 4 Mars
                                  Norrköping 10 Mars

Glasvegas:
Stockholm 6 Mars
                     Göteborg 7 Mars

Mando Diao: Lund 23 Mars
                       Göteborg 24 Mars
                       Stockholm 25 MarsHar ni bestämt er för att gå några av dem?

ABBA - the show

I söndags var jag på "ABBA-the show"! (Jag har tyvärr i haft tid att skriva för ens nu). Efter 2-3 låtar undrade jag faktiskt hur jag skulle stå ut hela föreställningen. Det kändes så segt på något sätt! Men sedan "släppte" det och föreställningen blev väldigt bra. 4, för mig okända personer, spelade de i Abba. Bakom sig hade de "The National Symphony Orchestra" från London. Vissa låtar lät läskigt likt orginalen när de framförde dem vilket i det här fallet var ett stort plus. De hade även 2 gästartister med sig, Janne Schaffer och en person som spelade saxofon på ABBAS skivor (som jag inte kommer ihåg namnet på). Janne Schaffer gjorde tillsammans med orkestern ett väldigt fint Ted Gärdestad-medley. ABBA var nämligen med och producerade några av hans skivor. När de sedan sa att det var sista låten började jag se fram emot att få komma hem MEN det var inte alls sista låten utan de bytte bara kläder och kom in och körde ca 3 låtar till. När de körde "Happy New Year" drog jag faktiskt en lättnadens suck över att få komma ut. Ja det var inte det att föreställningen var tråkigt, men de hade lagt den lite sent för att vara en söndag och alla extranummer kändes lite överskattat.

Bästa låtar: Dancing Queen, Lay Your Love On Me och SOS
Betyg: 3 av 5

Top 3

1. Mando Diao - Dance With Somebody
2. Glasvegas - Geraldine
3. A Camp - Stronger Than Jesus

Vilka låtar lyssnar ni på just nu?

Nedräkning till Grammisgalan!

Om ett par timmar är det dags för Grammisgalan! Själv så hoppas jag att Håkan Hellström kommer vinna något pris och att Mando Diao vinner pris för "Bästa video" Vilka hoppas ni vinner??

Sen måste jag be om ursäkt för att jag lämnade fel länk till den nystartade bloggen. DENNA är rätt och inget annat! Kika gärna in där och lämna en kommentar om vad ni tycker! Appropå kommentarer så tycker jag att ni har blivit lite dåliga på att kommentera!!! Ni får gärna lämna en kommentar om ni vill att jag ska ta upp något, skriva mer om någon artist, eller har en någon idé!


Surprise!

Okej nu är det dags för den lilla överraskningen! Jag och Amanda ska tillsammans ha en musikblogg!! Va?, kanske ni tänker, ska den här bloggen läggas ner? Nej det ska den inte! Jag har en liten sak på g här med , men jag ska fundera lite till på den. Självklart kommer det att bli svårt att skriva om musik på två stycken samtidigt, men jag ska ge det en chans i alla fall! Jag tycker det var väldigt roligt att Amanda frågade om jag ville göra detta tillsammans med henne. Så jag hoppas att ni följer mig på båda bloggarna. 

Den nya bloggen heter www.nodecorum.blogg.se - kika gärna på den!

Nytt projekt

Åh jag har en liten sak på g nu! Det kommer förhoppningsvis bli grymt. Ni kommer få se vad det är de närmast dagarna, kanske idag till och med. Så håll utkik här!

Igår hittade jag Håkan Hellström "Det Är Så Jag Säger Det" på rea. Jag älskar verkligen CD-rea!

Liten fin "bok" om Kent

Igår började jag läsa i den lilla "boken" om Kent som hängde med samlingsboxen. Lite osammanhängande text ibland, men jag gillade det i alla fall. Jag har inte tagit mig tid att lyssna igenom låtarna i boxen än. Det känns som om jag kommer bli klar någon gång i sommar med tanke på hur många låtar det är!

Vilka konserter har ni planerat 2009? Jag kanske kommer se Mando Diao också! Hoppas! Allt hänger på hur planeringen under våren kommer se ut!

RSS 2.0