KONSERT: DANIEL ADAMS-RAY

I fredags var det dags att se ena halvan av Snook, Daniel Adams-Ray. Konserten var slutsåld och folk trotsade den hemska och kylan och köade i hopp om att få se honom. Jag skojar inte när jag säger att de två senaste konserterna, Johnossi och Daniel Adams-Ray, är de som har haft mest publiktryck sedan Peace and Love. Det var lika galet i fredags som Johnossi veckan innan. Trodde att jag skulle ha hur många blåmärken som helst dagen efter, men jag klarade mig utan ett enda faktiskt.

Men nu var jag ju inte där bara för att trängas med folk, utan jag var även där för att lyssna på Mr. Adams-Ray. Trots att konserten var rätt kort (45 min) så var den bra. Det gjorde nog ganska mycket att publiken sjöng med i nästan varje låt. Bästa låten var utan tvekan Förlåt för att jag aldrig sagt förlåt och Gubben i lådan. Och Lilla Lady var himla bra den också.

Det går ju inte att unvika att tänka på att Daniel och Oskar har väldigt snarlika låtar. De kanske inte så konstigt eftersom de har varit med i samma band, men jag kan ändå inte välja vem jag gillar mest. Kanske kan svara på det efter nästa konsert som nämligen är med just Oskar Linnros!

KONSERT: JOHNOSSI

I fredags var jag och såg Johnossi. Det var tredje gången jag såg dem och jag måste säga att det var tredje gången gillt. Herregud vad bra det var! Kul att få uppleva en riktigt bra konsert utan att det är sommar och festival. Enda jobbiga var väl att det var sagt att de skulle börja spela 22.00. Okej, man vet ju att de nästan aldrig går på scen i tid, men att de skulle börja 1.5 h senare var lite väl mycket. Speciellt eftersom det var jättetrångt (helt galet vissa stundar, nästan som vissa konserter på Peace).

2010-11-08 - JOHNOSSI från Cirkus

Bild från Rockfoto när de spelade på Cirkus

Förut (för 1-1.5 år sedan) tyckte jag att Johnossi var ett väldigt överskattat band. Men, precis som när det gäller Oskar Linnros, man kan ändra sig!

Taken

För er som gillar Erik Hassle, här kan ni lyssna på den nya EP:n Taken här nedanför! What do you think?
Jag såg ju Erik Hassle för två veckor sedan (glömde tyvärr att skriva om det). Frånsett att jag var otroligt trött efter att ha jobbat hela dagen så var konserten helt okej. Inte superbra, men det kan ha att göra med att jag inte var så pepp.


Taken EP by erikhassle

Här är även en intervju där han berättar om den nya EP:n och hans framtidsplaner:


Victoria was my queenJag satt och kollade på några videos med The Kooks på Youtube och så hittade jag den här när de sjunger The Kinks låt Victoria. Samma låt som Mando har med på nya skivan Above and Beyond.

Vilken gör den bäst? The Kinks, The Kooks eller Mando Diao? Personligen så tycker jag nog att The Kinks gör den bäst och tätt därefter Mando.

Nu blir det lite pepp med Johnossi inför konserten på fredag!

I know, I know, I know


Här är videon till When We Were 10 med Viktor Norén (Viktorious). Jag tycker att den är bra, men lite rörig. När man hör låten vill man ju bara dansa och jag tycker att han skulle ha byggt videon mer kring det.

Vad tycker ni?

MTV Unplugged

Igår sändes MTV Unplugged med Mando Diao och herregud vad bra det var!! Visst, jag trodde att det skulle vara bra, men att det skulle vara så här bra? Gustaf sjöng "High Heels" tillsammans med Juliette Lewis (som jag såg i somras, men inte fattade vem det var) och så sjöng de "Song For Aberdeen", himla fint! Idag ska albumet släppas, men jag får nog inte mitt ex för ens på måndag! (vad är felet med cdon.com som aldrig lyckas skicka ut skivor samma dag som de släpps?) Men man kan nu lyssna på "Down In The Past" på Spotify ----> KLICKA
Setlist:
Long Before Rock'n'Roll
Losing My Mind (ny låt, inte så märkvärdig tycker jag)
Gloria
Song For Aberdeen
All My Senses
Mr Moon
Dance With Somebody
High Heels
Down In The Past
God Knows

Update: Nu finns hela skivan på Spotify ---> KLICKA

Where do we go now?Idag kan man läsa en intervju med Viktor och Calle i DN. Läs den HÄR. Så idag blir det att köpa King (där det är en intervju med Viktor) och DN för att ignorera det faktum att det snöar!!!!

Let's run away again
just like we did when we were 10

Daniel eller Oskar?


Jag har suttit och lyssnat igenom Daniel Adams-Rays nya skiva, Svart, vitt och allt däremellan, igår och idag. Jag gillar skivan, jag tycker mest om "Svart", "Gubben i Lådan" och "Lilla Lady". Okej, jag har inte lyssnat på skivan så mycket som jag borde för att uttala mig kanske, men jag måste säga att Oskars skiva är lite bättre. (Ja, man måste jämföra dem lite!) Så jag håller inte med de som har recenserat skivan i tidningarna och gett den 5 av 5. Men vem vet, jag kanske ändrar mig...

Vem tycker ni är bäst? Daniel eller Oskar?

Mando Diao/Ray Davies - Victoria

Nu är det inte långt kvar till Mando Diao släpper skivan Above and Beyond (vecka bara faktiskt), men man kan redan nu lyssna på låten som de sjunger med Ray Davies (The Kinks). Bra låt och Mandos/Rays tolkning var ingen besvikelse! Lyssna ---> HÄR!


Orginalversionen av The Kinks

Viktorious på Berns

I förrgår var jag på Berns för att se Viktorious (Viktor Norén). Kändes lite fint eftersom det var första gången Viktor och bandet spelade tillsammans. Vi, jag och min kompis, kom dit vid 19. Fick en påse med pin, stickers och signerat kort samt vitt nagellack som vi skulle måla höger hand med (precis som Viktor skulle ha). Det var meningen att vi skulle sträcka upp handen i luften under spelningen när Viktor gjorde likadant. Men han glömt bort att göra det, fail!


Berns

Vi gick runt lite bland folket och vid 20.30 så gick Viktorious på scen. De körde 5 låtar tror jag, bl a When We Were 10 (så fint när det snurrade discokulor i den lugna delen av låten) och låten som är med i teasern. Jag tycker att det var bra! Det är ju inte alls som Sugarplum Fairy, men på något sätt så tycker jag om det i alla fall och jag tror absolut att vi kommer få höra When We Were 10 en del på radion.Efteråt gick vi runt bland folket, pratade med Viktor och hade det bra innan vi lämnade Berns för McDonalds istället!
Bra ikväll, oh yes!

Just like we did when we were 10Where do we go now, where do we go now

(Bild från Viktorious Showcase igår, tagen av mig. Liten rapport kommer senare)

Trying to focus


Imorgon är det dags för Viktorious Showcase. Bra avbrott på min annars så megastressade vecka! Jag ska försöka att ta lite kort, liten rapport kommer självklart efteråt!

Btw, lyssna på "When We Were 10" på Spotify ---> KLICKA

RSS 2.0